Onko sinulla ongelmia soittaa musiikkia puhelimestasi autosi kaiuttimista? Ehkä olet kyllästynyt kuuntelemaan radiota tai et löydä haluamaasi kappaletta. Etsitkö helppoa ratkaisua? Siinä tapauksessa olet onnekas! Tässä artikkelissa kerromme neljästä helpoimmasta tavasta liittää puhelin autostereoihin ja annamme yksinkertaiset ohjeet.

Yhdistä lisäkaapelilla – halpa, nopea ja nopea menetelmä.

Auxiliary cables


Helpoin tapa liittää puhelin autostereoihin on kytkeä puhelin aux-kaapelin avulla. Kaapelin toinen pää kytketään mobiililaitteesi kuulokeliitäntään ja toinen pää kytketään autosi äänentoistojärjestelmän aux-tuloon. Sinun on edelleen käytettävä puhelimesi ohjaimia kappaleiden vaihtamiseen, tauottamiseen ja niin edelleen, mutta tämä menetelmä on yksi yksinkertaisimmista, ja se muodostaa välittömän yhteyden.

Liitä stereoihin puhelimen USB-liitännän avulla – yleensä vain uudemmissa ajoneuvoissa.

Toinen tapa liittää puhelin auton audiojärjestelmään on USB-liitäntä.

USB cable

Monissa uudemmissa ajoneuvomalleissa on sisäänrakennettu USB-tulo. Voit liittää siihen käyttämällä laitteen kanssa yhteensopivaa USB-kaapelia, jonka toinen pää kytketään laitteeseen (samalla tavalla kuin jos lataisit sitä) ja toinen pää kytketään auton USB-tuloon. Näin voit toistaa musiikkia laitteestasi, ja sinun pitäisi pystyä myös ohjaamaan sitä audiojärjestelmän kautta – mikä on usein paljon kätevämpää ja turvallisempaa ajamisen kannalta, sillä laitteen käsittely ajon aikana on vaarallista ja häiritsevää.

Aseta Bluetooth-yhteys – sotkuisia tai sotkeutuneita johtoja ei tarvita.

Jos autosi stereojärjestelmässä on sisäänrakennettu Bluetooth, katso ajoneuvon mukana toimitetusta käyttöoppaasta ohjeet laitteen ja autostereon yhdistämisestä. Erityiset ohjeet vaihtelevat ajoneuvostasi riippuen. Joissakin Bluetooth-autojärjestelmissä voit soittaa ja vastata puheluihin handsfree-puheluina sen lisäksi, että voit soittaa musiikkia.

Bluetooth-yhteyden ottaminen käyttöön vaatii seuraavat perusvaiheet:

Aloita sitten yksinkertaisesti musiikin toistaminen laitteellasi normaalisti, mutta äänen pitäisi tulla auton kaiuttimista.

Jos autossasi ei ole sisäänrakennettua Bluetooth-mahdollisuutta, voit ostaa laitteen, jonka avulla voit käyttää Bluetooth-yhteyttä. iSimple BluJax 3,5 mm:n Bluetooth-sovitin on hyvä edullinen vaihtoehto, ja Parrot Wireless Bluetooth Handsfree Kit on kalliimpi vaihtoehto, jossa on paljon enemmän ominaisuuksia.

Toista musiikkia FM-radiolähettimellä – sopii hyvin vanhempiin ajoneuvoihin.

Viimeinen tapa, jolla voit liittää puhelimesi autostereoihin, on käyttää FM-radiolähetintä.

FM Transmitter

Tämä on hyvä vaihtoehto niille, jotka ajavat vanhemmilla ajoneuvoilla, tai jos autosi audiojärjestelmässä ei ole USB- tai Bluetooth-vaihtoehtoa. FM-lähetin kytketään puhelimen kuulokeliitäntään, ja sen jälkeen voit asettaa FM-taajuuden. Aseta lähetin taajuudelle, joka ei ole jo varattu radioasemalle alueellasi, ja aseta sitten autosi radio samalle taajuudelle, niin voit kuunnella musiikkia puhelimestasi radion kautta.

Nyt kun olemme kertoneet neljästä helpoimmasta tavasta liittää puhelimesi auton audiojärjestelmään, annamme sinulle vinkkejä, jotka auttavat sinua! Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka sinun kannattaa pitää mielessä, kun alat luoda yhteyttä puhelimesi ja autosi välille.

4 vinkkiä puhelimen liittämiseen autostereoihin

 1. Muista lukea ajoneuvon mukana toimitettu käyttöopas perusteellisesti ennen kuin aloitat.
  Omistajan käsikirjassa saatetaan kertoa tavoista, joilla voit liittää puhelimen autostereoihin ilman lisätyökaluja tai -laitteita. Lue se läpi ennen kuin tuhlaat rahaa johtoihin tai laitteisiin – ehkä järjestelmässäsi on Bluetooth-ominaisuus! Voit ehkä säästää rahaa.
 2. Tutustu autostereosi äänitulovaihtoehtoihin.
  Tutustu tarkkaan autosi audiojärjestelmään ja katso, onko siinä aux- tai USB-tulovaihtoehtoja. Joskus nämä tulopistokkeet eivät ole ilmeisessä paikassa. Jos käytät uudempaa ajoneuvoa, on todennäköistä, että stereossasi on yksi tai molemmat näistä vaihtoehdoista.
 3. Varmista, että laite on yhteensopiva autosi kanssa ennen sen ostamista.
  Ennen kuin ostat johdon, kaapelin, laitteen jne. varmista, että se on yhteensopiva sekä mobiililaitteesi että autostereon kanssa. Jälleen kerran omistajan käsikirjan lukeminen voi antaa sinulle ohjeita siitä, minkä tyyppiset johdot ovat yhteensopivia tietyn äänentoistojärjestelmän kanssa.
 4. Yritä olla kärsivällinen, varsinkin kun odotat yhteyttä.
  Autostereon asettaminen soittamaan musiikkia puhelimesta voi joskus olla pitkä ja työläs prosessi. Yritä olla kärsivällinen – jokin näistä menetelmistä todennäköisesti toimii sinulle!

Siinä kaikki, mitä puhelimen liittämiseen auton stereojärjestelmään tarvitaan. Toivottavasti jokin näistä menetelmistä toimi sinulle!

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Miksi auto huurtuu sisältä?

Miksi auto pitää sammuttaa tankatessa?

Miten viilentää auto?

Miksi auto tärisee?

Miksi auto syö paljon bensaa?

Miksi auto ei käynnisty pakkasella?

Tärkeimmät syyt, miksi autosi ei käynnisty.

PARAS AUTOVAHA