Tuulilasin huurtuminen ei ole vain ärsyttävää, vaan se voi olla myös vaarallista. Veden kerääntyminen voi haitata kuljettajan näkyvyyttä ja aiheuttaa hajamielistä ajamista. Näiden vinkkien avulla kuljettajat voivat ehkäistä tuulilasin huurtumista ja päästä siitä nopeasti eroon.

Mistä Auton Ikkunoiden Huurtuminen Johtuu?

Kun autoon jäänyt ilma sisältää kosteutta ja ikkunat ovat kastepistettä kylmemmät, ilman kosteus muuttuu kondenssiksi ikkunoihin. (1) Kastepiste on lämpötila, jossa muodostuu kastetta. Siksi auton ilman kosteus sekä ikkunoiden ja tuulilasin lämpötila ovat keskeisiä tekijöitä, jotka aiheuttavat auton ikkunoiden huurtumista.

Korjatakseen huurtuneet ikkunat nopeasti ja estääkseen tulevat tapaukset kuljettaja voi ryhtyä toimiin ikkunan lämpötilan nostamiseksi kastepisteen yläpuolelle ja ilman kosteuden vähentämiseksi. Matkustajien normaali hengitys lisää ilman kosteutta. Usein tämä riittää laukaisemaan ikkunoiden kondensoitumisen. Ilman kosteutta voivat kuitenkin aiheuttaa muutkin asiat. Kuljettaja voi aloittaa tarkistamalla, onko muita syitä, ja estää niitä lisäämästä ongelmaa.

Auton ilman ylimääräisen kosteuden syyt:

Huurtuneiden Ikkunoiden Nopea Puhdistaminen

Huurtuneet ikkunat haittaavat kuljettajan näkyvyyttä ja voivat olla vaarallisia. Monet kuljettajat tekevät kuumeisesti tehottomia asioita yrittäessään päästä nopeasti eroon ikkunoiden huurtumisesta, kuten pyyhkimällä tuulilasia hihalla. Kokeile seuraavalla kerralla näitä vinkkejä nopeista ja tehokkaista tavoista poistaa ikkunoiden huurtuminen.

Jos ulkona on kylmä, viimeinen asia, jonka ajattelet tekeväsi, on laittaa ilmastointilaite päälle. Ilmastointilaite on kuitenkin yksi parhaista keinoista päästä nopeasti eroon huurtuneista ikkunoista. (1) Ilmastointilaite poistaa kosteutta auton sisäilmasta. Käytä ilmastointilaitteen lämpötilan säädintä ja käännä lämpötila ylöspäin.

Myös lämmitintä voidaan käyttää huurtumisesta eroon pääsemiseen nostamalla ikkunoiden lämpötilaa. Kuljettajat voivat käyttää huurteenpoistolaitteen asetusta, jolla kuuma ilma ohjataan tuulilasille. Kun käytät ilmastointilaitetta, lämmitintä tai huurteenpoistolaitetta ikkunoiden huurtumisen poistamiseen, älä käytä kiertoilma-asetusta. Ilman kierrättäminen pitää kosteuden auton sisällä. (1)

Jos ei sada, kuljettaja voi avata ikkunat, jotta raitis ilma estää matkustajien hengityksen aiheuttaman ikkunoiden huurtumisen. (2) Koska ikkunoiden huurtuminen johtuu osittain kylmistä ikkunoista, ulkolämpötila ei todennäköisesti ole kovin lämmin. Näin ollen ajaminen niin, että ikkunat ovat tarpeeksi auki hyvän ilmankierron aikaansaamiseksi ja tuulilasin huurtumisen estämiseksi, ei ole kovin mukavaa.

Ikkunoiden ja tuulilasin pyyhkiminen liinalla ei ratkaise ongelmaa. Puhtaan pyyhkimisen jälkeen matkustajien seuraavat hengitykset höyrystävät ikkunat jälleen kerran. Jos lämmitintä tai ilmastointilaitetta käytetään, liina voi auttaa poistamaan kondenssia, koska auton lämmitys- tai jäähdytysjärjestelmä toimii estääkseen uuden kondenssin syntymisen.

Estää Ikkunoiden Huurtumisen

Huurtuneiden ikkunoiden kanssa kamppaileminen, kun sinulla on kiire töihin tai kouluun, voi olla hirvittävän turhauttavaa. Kokeile näitä vinkkejä, joilla voit estää ikkunoiden huurtumisen tulevaisuudessa.

  1. Puhdista ikkunat ja tuulilasi. Ikkunoiden lika voi houkutella kosteutta. (3)
  2. Poista kaikki kosteat esineet autosta. Yritä olla jättämättä juomia tai märkiä sateenvarjoja autoon.
  3. Käytä piidioksidikuivainta. Piidioksidia sisältävä auton kosteudenpoistin on samanlainen kuin myytävien vaatteiden taskuihin laitettavat piidioksidipaketit, jotka estävät kosteutta vahingoittamasta materiaalia. Aseta yksinkertaisesti autoon piidioksidipakkaus auton kosteudenpoistopakkaus, ja se auttaa poistamaan ylimääräisen kosteuden ilmasta.
  4. Täytä sukkahousut puhtaalla kissan kuivikkeella ja aseta ne autoon. Kissanpehku auttaa vetämään kosteuden pois ilmasta. (4)
  5. Kysy mekaanikolta havaitsemistasi vuodoista. Joskus vuodon korjaaminen voi olla yksinkertainen tehtävä. Toisinaan taas vuodon syy voi olla hyvin kallis korjata. (4)
  6. Levitä huurtumisenestopinnoite. (1) Markkinoilla on useita huurtumisenestosuihkeita, joita levitetään tuulilasin sisäpuolen puhdistuksen jälkeen. Varmista, että noudatat tuotteen ohjeita parhaan tuloksen saamiseksi.
  7. Varmista, että poistat mahdollisimman paljon lunta kengistäsi ennen autoon astumista. Ravista sateenvarjot pois.

Näillä vinkeillä voit vähentää huomattavasti auton ilmassa olevan kosteuden määrää, mikä ehkäisee ikkunoiden huurtumista. Näiden toimien lisäksi kannattaa tuulettaa auto säännöllisesti, kun se on mahdollista tehdä turvallisesti ilman, että sade tai lumi uhkaa päästä autoon.