Kuinka monta kilometriä auto kestää? Nykyään autot on tehty kestämään paljon kauemmin kuin muutama vuosikymmen sitten valmistetut autot. Tämä johtuu siitä, että auton osat on nykyään rakennettu kestämään enemmän kulutusta kuin aiemmin.
Kuinka monta kilometriä auto kestää? Nykyään autot kestävät paljon kauemmin kuin muutama vuosikymmen sitten valmistetut autot. Tämä johtuu siitä, että auton osat on nykyään rakennettu kestämään enemmän kulutusta kuin aikaisemmin. Tämä tarkoittaa myös vähemmän korjauksia ja alhaisempia yleisiä ylläpitokustannuksia. Tarkastellaan joitakin tekijöitä, jotka määrittävät, kuinka monta kilometriä auto kestää, ja selvitetään, miten saat uudesta tai käytetystä autostasi mahdollisimman paljon kilometrejä ja käyttöikää irti.

Kun etsit mitä tahansa autoa, sen ajokilometrit ovat tärkeä huomioon otettava asia. AARP:n mukaan auton keskimääräisen ajokilometrimäärän oletetaan yleensä olevan 12 000-15 000 kilometriä vuodessa. Tämä tarkoittaa, että 5-vuotiaan auton mittarissa voi olla 60 000-70 000 kilometriä.

Kuinka monta kilometriä auto kestää?

Liikenneviraston mukaan Autotraderin mukaan vielä liikenteessä olevien ajoneuvojen keski-ikä on hieman yli 11 vuotta, ja keskiarvo saattaa lähestyä 12 vuotta. Nykyään tavallisten autojen odotetaan kestävän jopa 200 000 mailia, kun taas sähkömoottorilla varustettujen autojen odotetaan kestävän jopa 300 000 mailia.

Auton pitämisellä näin pitkään on monia etuja, muun muassa se, että voit säästää paljon rahaa. Jotkut arvioivat, että Carousel Preowned -yrityksen mukaan näin pitkään ajetun auton kustannussäästöt voivat olla jopa 30 000 dollaria tai jopa enemmän. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin sinusta itsestäsi, ajotottumuksistasi ja siitä, mitä haluat ajamaltasi autolta.

Jossain määrin se riippuu ajoneuvosta. Monet automerkit ja -mallit ovat tunnettuja pitkäikäisyydestään ja luotettavuudestaan, toiset taas ongelmistaan. Autotraderin mukaan tutkimusten tekeminen ja paremmin rakennetun auton valitseminen johtaa luonnollisesti siihen, että omistat auton, joka kestää enemmän kilometrejä. Silti myös ajotottumuksillasi on suuri merkitys – mitä kovempaa ajat autolla, sitä vähemmän kilometrejä se kestää.

Kuinka tehdä autosi kestävä

Gold Eaglen mukaan on olemassa useita tapoja, joilla saat autosi kestämään. Näitä ovat mm:

Ensimmäinen näistä on erittäin tärkeä tekijä, koska se myös suojaa sinua, kun olet ratissa. Valitse ajoneuvo, jossa on parhaat nykyaikaiset aktiiviset älykkäät turvajärjestelmät. Ominaisuudet, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, automaattinen hätäjarrutus, kaistanpitoavustin, pysäköintianturit, risteävän liikenteen varoittimet ja jopa kuljettajan uneliaisuuden valvonta voivat auttaa sinua välttämään onnettomuuksia.

Kun onnettomuuksia sattuu vähemmän, autosi suorituskyky paranee. Vaikka autosi vaurio korjattaisiinkin, se ei ole sama asia kuin se, että olisit alun perin välttänyt vahingon. Auton runko voi heikentyä rakenteellisesti vaurion seurauksena, ja tulevaisuudessa voi ilmetä ennalta arvaamattomia ongelmia.

Onneksi monet näistä ominaisuuksista ovat nykyään vakiovarusteena uusissa autoissa, mutta vaikka ostaisit vähän käytetyn ajoneuvon, sinun kannattaa etsiä paras mahdollinen turvavarustepaketti.

Ajoneuvon hallintajärjestelmät

AARP:n mukaan ajoneuvon hallintajärjestelmät ovat olennainen väline autosi käyttöiän pidentämiseksi, mutta valitettavasti monet ihmiset luopuvat niistä. Nämä järjestelmät ovat kuin autosi olisi kytketty diagnostiikkamonitoriin 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Ne voivat auttaa sinua parantamaan polttoainetaloutta, analysoimaan ajotottumuksiasi, kuten nopeutta ja jarrutusvoimaa, ja jopa auttaa sinua noudattamaan huoltoaikataulua. Kuten turvajärjestelmät, nämäkin järjestelmät ovat vuosien mittaan yleistymässä.

Huolto- ja huoltoaikataulut

Huoltoaikatauluista puheen ollen, laadi sellainen ja pidä siitä kiinni. Säännöllinen ennaltaehkäisevä huolto on täysin korvaamaton, sanoo Cascade Collision, jotta autosi kestäisi monta vuotta ja kilometriä. Vaikka kukaan ei halua istua korjaamolla odottamassa autonsa korjausta, on paljon parempi käyttää noin tunti kuuden kuukauden välein kuin olla ilman autoa useita päiviä odottamattoman korjauksen vuoksi.

Säännölliset öljynvaihdot, renkaiden kierrot, viritykset, jarrupalojen vaihdot ja tarkastukset voivat välttää yllättävät ongelmat, kun ne havaitaan ennen kuin niistä tulee suuria. Ne saavat myös moottorin toimimaan paremmin ja pidempään pitämällä sen kunnolla voideltuna ja terveenä, ja ne voivat nostaa auton arvoa jälleenmyynnin yhteydessä.

Pikkuasioihin puuttuminen

Kun sinulla on pieniä asioita, jotka on tehtävä, älä lykkää niitä. Aina kun huomaat epätavallisen hajun, oudon tuntuman, epäröinnin kaasupolkimelle astuessasi tai muuta vastaavaa, vie autosi korjaamolle. Tiedät paremmin kuin kukaan muu, miltä autosi pitäisi tuntua. Kun se kertoo sinulle, että jokin on vialla, kuuntele.

Pidä moottori puhtaana

Harva viitsii puhdistaa moottorinsa, mutta Gold Eaglen mukaan se on myös tärkeä osa säännöllistä huoltoa. Tee se kerran vuodessa, joka vuosi. Tämä johtuu siitä, että moottori voi likaantua liasta, lietteestä ja muista epäpuhtauksista auton käydessä. Tämä voi saada autosi käymään kuumana, rasittaa järjestelmiä ja lyhentää käyttöikää. Keskustele mekaanikkosi kanssa hyvästä polttoainesuuttimien puhdistusaineesta ja pysäytä ongelmat ennen kuin ne alkavat.

Noudata merkkivaloja

Merkkivalot ovat olemassa syystä. Kun näet merkkivalon, kuten moottorin tarkastusvalon, älä jätä sitä huomiotta kuukausiin. Vie auto huoltoon, jotta ongelma voidaan diagnosoida ja korjata. Näin voit estää pieniä ongelmia muuttumasta suuriksi.

Valitse hyvä mekaanikko

Hyvät mekaanikot ovat kullanarvoisia. Autot ovat nykyään monimutkaisia, ja niissä on mukana tietokoneita ja elektronisia komponentteja, joihin kokeneiden asiantuntijoiden pitäisi puuttua. Etsi sellaisia, joilla on pätevyys työskennellä autosi parissa ja jotka ovat suoraselkäisiä kanssasi kaikissa asioissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Miksi auto huurtuu sisältä?

Miksi auto pitää sammuttaa tankatessa?

Miten viilentää auto?

Miksi auto tärisee?

Miksi auto syö paljon bensaa?

Miksi auto ei käynnisty pakkasella?

Auton Lämmittäminen: Kylmällä Säällä: Oikea Tapa Lähteä Liikkeelle