Aamiainen illalliseksi on perheen suosikki, varsinkin kun siitä jää tähteitä, joten voit syödä pannukakkuja aamiaiseksi ilman hössötystä.

Jos rakastat pannukakkuja aamiaiseksi, mutta sinulla ei tunnu olevan koskaan aikaa tehdä niitä aamulla, voit valmistaa suuren erän pannukakkuja ja säästää ne myöhemmäksi.

Koska pannukakuissa on periaatteessa samoja ainesosia kuin kakuissa ja kekseissä, ne säilyvät ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin 1 päivän ajan. Tämä pätee kotitekoisiin pannukakkuihin tai ravintoloista jääneisiin tähteisiin. Pannukakut kuitenkin todennäköisesti kuivuvat nopeasti.

Siksi parhaiden tulosten saavuttamiseksi ylijääneet pannukakut kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa tai vetoketjullisessa pussissa 3 päivän ajan. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa pannukakkuja annoskoossa jopa 3 kuukauden ajan. Aina kun säilytät ylijäämäruokaa, tarkista ennen syömistä, ettei siinä ole merkkejä pilaantumisesta, kuten hometta tai pahaa hajua.

Jatka lukemista ja lue parhaat käytännöt ylijääneiden pannukakkujen säilyttämiseen ja uudelleenlämmitykseen, pannukakkutaikinan säilyttämiseen jääkaapissa ja pakastimessa sekä muutamia näppäriä vempaimia pannukakkujen ystäville.

Jäljelle jääneiden pannukakkujen varastointi

Pannukakkujen säilyttäminen huoneenlämmössä

Pannukakkujen ainesosat ovat samat kuin kakkujen, muffinssien ja keksien. Kuten nämä muutkin leivonnaiset, pannukakut voivat siis säilyä huoneenlämmössä turvallisesti.
Pannukakut kuitenkin kuivuvat nopeasti, joten jos säilytät pannukakkuja huoneenlämmössä, säilytä ne ilmatiiviissä astiassa tai vetoketjullisessa pussissa, niin ne säilyvät kosteina noin vuorokauden ajan.

Säilytä vain sellaisia pannukakkuja, jotka eivät ole kastuneet siirapista. Siirappi saa pannukakut kastumaan ja hajoamaan.

Kirnupiimäpannukakut, Bisquick-pannukakut ja kotitekoiset pannukakut säilyvät ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin vuorokauden.

Jos kuitenkin valmistat gluteenittomia pannukakkuja, saat paremman kokemuksen, jos jätät ne jääkaappiin sen sijaan, että jätät ne huoneenlämpöön.

Ravintolasta ylijääneet pannukakut säilyvät myös yhtä hyvin kuin kotitekoiset pannukakut, jos ne eivät ole jo siirapin peitossa.

Pannukakkujen säilyttäminen jääkaapissa

Voit pidentää pannukakkujen säilyvyyttä säilyttämällä niitä jääkaapissa. Laita pannukakut ilmatiiviiseen astiaan tai vetoketjulliseen pussiin ja säilytä niitä jääkaapissa enintään 3 päivää.

Ilmatiivis säilytysastia auttaa pitämään pannukakut pehmeinä ja kosteina eikä kuivina ja murenevina.

Gluteenittomista Bisquick-sekoituspannukakuista ravintolasta jääneisiin tähteisiin, mikä tahansa pannukakkuvaihtoehto säilyy jääkaapissa pari päivää.

Muista säilyttää ne ilmatiiviissä astiassa, jotta ne säilyttävät kosteutensa.

Pannukakkujen säilyttäminen pakastimessa

Vaihtoehtoisesti voit pakastaa pannukakkuja jopa 3 kuukauden ajan. Kääri 2 pannukakkua kerrallaan muovikelmuun ja pinoa sitten kaikki paketit jäykkään pakastepakkaukseen tai raskaaseen pakastepussiin.

Pakkaamalla pannukakut annoskokoihin on helppo lämmittää uudelleen vain pari niistä ilman, että syntyy jätettä.

Tämä pannukakkujen säilytysmenetelmä sopii kaikille lajikkeille: gluteenittomille, kirnupiimäisille,

kotitekoisille ja pannukakkuseoksille.

Jäljelle jääneiden pannukakkujen lämmittäminen uudelleen

Käytä mikroaaltouunia

Voit lämmittää pannukakkuja uudelleen mikroaaltouunissa. Varo lämmittämästä niitä liian kauan, sillä niistä voi tulla kumimaisia. Kuumenna huoneenlämpöisiä tai jääkaapissa olevia pannukakkuja 20-30 sekuntia.

Peitä ne kostealla paperipyyhkeellä, jotta kosteus säilyy uudelleenlämmityksen aikana. Kuumenna pakastettuja pannukakkuja 45 sekunnista 1 minuuttiin mikroaaltouunissa.

Pannukakkujen lämmittäminen uunissa

Käytä uunia monien pannukakkujen uudelleenlämmitykseen kerralla. Kuumenna uuni 350 asteeseen. Asettele pannukakut leivinpaperille yhteen kerrokseen. Paista jäähdytettyjä pannukakkuja 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat lämpimiä.

Pakastettujen pannukakkujen lämpeneminen kestää luonnollisesti kauemmin kuin jääkaappipannukakkujen, joten paista niitä 10-12 minuuttia. Niitä ei tarvitse sulattaa ennen uudelleenlämmitystä.

Paahda pannukakkuja

Usko tai älä, mutta jos pannukakut ovat tarpeeksi pieniä, voit lämmittää ne paahtimessa.

Paahdin lämmittää ne nopeasti ja tekee ne ulkopuolelta ihanan rapeiksi.

Kuumenna jääkaappipannukakkuja leivänpaahtimessa 1-2 minuuttia ja pakastettuja pannukakkuja 3 minuuttia.

Uudelleen lämmitettyjen pannukakkujen tarjoilu

Uudelleen lämmitetyt pannukakut menettävät todennäköisesti hieman kosteutta ja niistä tulee kuivia sen sijaan, että ne säilyttäisivät alkuperäisen kosteutensa.

Lisää lämpimien pannukakkujen päälle voita, siirappia tai kermavaahtoa, jotta ne saavat lisää kosteutta ja pehmeyttä.

Pannukakkutaikinan säilyttäminen

Jäähdytä pannukakkutaikina
Koska pannukakkujen valmistaminen tuoreena vie vain hetken, kannattaa harkita suuren erän pannukakkutaikinan valmistamista ja säilyttämistä jääkaapissa.

Pannukakkutaikina säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa jopa 4 päivää.

Jotkin taikinatyypit säilyvät kuitenkin paremmin kuin toiset, ja pannukakkujen laatu voi muuttua, mitä kauemmin taikina on jääkaapissa.

Voit säilyttää pannukakkutaikinaa jääkaapissa vetoketjullisissa pusseissa, joista ylimääräinen ilma on puristettu pois.

Kun olet valmis paistamaan, voit leikata pussin yhden kulman irti ja käyttää sitä pipettipussina pannukakkutaikinan annostelemiseen paistinpannulle tai paistinpannulle.

Toinen kätevä tapa säilyttää pannukakkutaikinaa on vanha puristuspullo, kuten ketsuppipullo.

Aamulla voit ravistaa pulloa hieman sekoittaaksesi taikinan ja puristaa taikinan suoraan pannulle ilman, että likaat mitään muuta.

Pannukakkutaikinatyypit, jotka säilyvät parhaiten jääkaapissa.

Pannukakut ovat yleensä kuohkeita ja täynnä pieniä ilmakuplia. Kun taikina on ollut jääkaapissa yön yli, taikinasta voi tulla litteämpiä pannukakkuja, joissa on vähemmän ilmakuplia.

Kreppitaikina

Krepit ovat ohuita litteitä pannukakkuja, jotka täytetään makeilla täytteillä, kuten hedelmillä ja kermalla, tai suolaisilla täytteillä, kuten kananmunalla ja tomaatilla.

Krepit ovat ohuempia ja joustavampia kuin pannukakut.

Kreppitaikina on myös juoksevampaa, ja se säilyy hyvin jääkaapissa yön yli ilmatiiviissä astiassa. Voit myös pakastaa kreppitaikinaa jopa 3 kuukauden ajan.

Leivinjauhe Pannukakkutaikina

Jos teet taikinan tyhjästä ja haluat, että se säilyy jääkaapissa pidempään, käytä leivinjauhetta ruokasoodan sijasta.

Ruokasoodalla tehdyllä pannukakkutaikinalla on taipumus nousta nopeasti ja pudota myös pian. Leivinjauhe on paljon vakaampaa.

Tuloksena olevat pannukakut eivät ehkä ole yhtä korkeita ja kuohkeita, mutta niistä tulee yhtä pehmeitä riippumatta siitä, kypsennätkö ne heti vai odotatko päivän tai kaksi.

Kirnupiimä pannukakkutaikina

Kirnupiimäpannukakkutaikina ei säily hyvin jääkaapissa. Taikinalla on taipumus paisua ja tehdä litteitä pannukakkuja.

Jos haluat käyttää kirnupiimää ja tehdä taikinan etukäteen, käytä reseptiä, joka sisältää hiivaa. Hiiva auttaa pitämään pannukakut kuohkeina ja pehmeinä.

Munavalkoinen pannukakkutaikina

Munavalkoiset pannukakut eivät myöskään säily hyvin jääkaapissa. Jos pidät enemmän munavalkopannukakuista kuin ruokasooda- tai leivinjauhepannukakuista, sekoita taikina, jätä kananmunat pois ja säilytä se jääkaapissa.

Kun olet valmis tekemään pannukakkuja, vatkaa munanvalkuaiset ja sekoita ne taikinaan.

Näin munanvalkuainen toimii edelleen taikinana, mutta sinun ei tarvitse tehdä koko reseptiä heti aamulla.

Pannukakkutaikinan pakastaminen

Voit pakastaa pannukakkutaikinaa jopa kolme kuukautta. Paras tapa on säilyttää se pakastimelle sopivassa vetoketjullisessa pussissa. Täytä pussi ja sulje se. Aseta se sitten tasaiseksi leivinpaperille ja laita se pakastimeen.

Kun taikina on pakastunut, voit ottaa sen pois leivinpaperista ja pinota sen muiden pakasteiden joukkoon.

Sulata pakastetaikina jättämällä pussi jääkaappiin tai tiskipöydälle, kun se palautuu huoneenlämpöiseksi.

Jos tarvitset sitä nopeammin, aseta se kulhoon, jossa on kylmää vettä, jotta sulatusprosessi nopeutuu.

Jos pakastit taikinan pussissa, voit sitten leikata pussin kulman irti ja laittaa pannukakut suoraan paistinpannulle tai pannulle paistumaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Missä asteessa pizza paistetaan?

Miten kääretorttu rullataan?

Tefal Jamie Oliver Premium Paistinpannu

PARHAAT PIZZAKIVET KOTIKÄYTTÖÖN

PARAS PAISTINPANNU VERTAILUSSA

Miksi Paistinpannu Kannattaa Kierrättää?

PARHAAT HIILITERÄSPANNUT

PARAS SÄHKÖGRILLI: GRILLAUS KAIKKINA VUODENAIKOINA

PARAS KAASUGRILLI JUHANNUSTAIOILLE JA MUULLE