Hiiliteräspannuissa on muihin pannuihin verrattuna erinomaiset paisto-ominaisuudet. Ne varaavat ja johtavat lämpöä erinomaisesti, eikä niistä irtoa terveydelle haitallisia materiaaleja, jota saattaa tapahtua pinnoitettujen pannujen pinnoitteen hajotessa ajan myötä.

Hiiliteräspannut on valmistettu 99 % raudasta ja 1 % hiilestä.Hiiliteräspannut ovat käytännössä elinikäisiä, sillä ne voi helposti huoltaa yhä ehommaksi ja ne ovat siten myös erittäin ekologinen valinta niiden pitkäkäyttöisyyden vuoksi. Hinnaltaan ne ovat edullisempia kuin useimmat laadukkaat pinnoitetut pannut. Hiiliteräspannut ovat paisto-ominaisuuksiltaan kuten valurautapannut, mutta ne ovat huomattavasti kevyempiä ja siten helpompia käsitellä ruokaa valmistettaessa.

Hiiliteräspannu Vertailu huhtikuu 2024

95/100 meidän pisteet
De Buyer Wokkipannu Hiiliteräspannu
Miksi se on parempi?
  • Lähes ikuinen käyttöikä
  • Erittäin tasainen lämmönjako valmistamiseen
  • Täysin uuninkestävä
  • Voidaan käyttää grillissä

Pyrimme aina tunnistamaan kunkin segmentin edullisimmat tuotteet; voit lukea tarkistusprosessistamme lisää täältä.

Researched Sources
21
Tutkitut Lähteet
Reviews
40+
Huomioon otetut arviot
Hours
11+
Tunnit käytetty tutkimukseen
Products
18
Arvioidut tuotteet

PARAS HIILITERÄSPANNU VERTAILU YA TESTI

KuvaProduct
Tuote
Arvio
#1
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
95
Lämmönjakautuminen
95 %
Hinta
94 %
Tarttumaton pinnoite
96 %
Kestävyys/laatu
94 %
HINTAVERTAILU Viimeksi päivitetty ()
#2
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
94
Lämmönjakautuminen
93 %
Hinta
95 %
Tarttumaton pinnoite
93 %
Kestävyys/laatu
96 %
HINTAVERTAILU Viimeksi päivitetty ()
#3
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
92
Lämmönjakautuminen
90 %
Hinta
94 %
Tarttumaton pinnoite
93 %
Kestävyys/laatu
92 %
HINTAVERTAILU Viimeksi päivitetty ()
#4
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
90
Lämmönjakautuminen
89 %
Hinta
91 %
Tarttumaton pinnoite
89 %
Kestävyys/laatu
92 %
HINTAVERTAILU Viimeksi päivitetty ()
#5
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
88
Lämmönjakautuminen
88 %
Hinta
87 %
Tarttumaton pinnoite
89 %
Kestävyys/laatu
88 %
HINTAVERTAILU Viimeksi päivitetty ()

VAIN KÄSIN - VALITUT ALENNUKSET JA KUPONIT AINOASTAAN, KUN LÖYDEMME JOKAA

Arvostamme yksityisyyttäsi. Voit peruuttaa uutiskirjeen milloin tahansa

Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
95
Lämmönjakautuminen
95
Hinta
94
Tarttumaton pinnoite
96
Kestävyys/laatu
94
Paras tarjous tänään
Edut:
  • Lähes ikuinen käyttöikä
  • Erittäin tasainen lämmönjako valmistamiseen
  • Täysin uuninkestävä
  • Voidaan käyttää grillissä
Haitat:
  • Ei sovellu happamien ruokien

Tämä de Buyerin valmistama Mineral B -sarjan 32 cm perinteistä ranskalaista lyonnaise-pannun muotoa mukaileva wokki/maalaispannu on yksi monipuolisimmista keittiötarvikkeista. De Buyer maalaispannu on ihanteellinen paistinpannu kun kypsennät isoja määriä perunoita tai muita kasviksia. Sen korkeat reunat vähentävät rasvan roiskumista ympäristöönsä, jonka ansiosta pidät keittiön siistinä.

Näytä enemmän

De Buyer Mineral B hiiliteräksinen wokkipannu on täysin pinnoittamaton, jonka vuoksi se on erittäin pitkäikäinen ja sen tarttumattomuusominaisuudet vain paranevat käytön myötä.

Pannuun voidaan tehdä ennen ensimmäistä käyttökertaa rasvapoltto, tai sitä voi alkaa käyttää sellaisenaan. Jos kuitenkin rasvapolttoa ei tehdä, pannu on ennen ensimmäistä käyttökertaa pestävä kuumalla vedellä ja kuivattava huolellisesti talouspaperilla.

Tässä pannussa ruoat valmistuvat jo pienellä määrällä öljyä ja 2 mm paksu pohja luo suojan kuumia liesiä vastaan, jolloin ainekset paistuvat tasaisesti pohjaan palamatta. Ergonomiset rautakahvat on niitattu kiinni pannuun ja kahvoista saa tukevan otteen pannua käyttäessä. Tämä kaksikahvainen pannu on täysin uuninkestävä. 

Pannu on erittäin hyvä, monikäyttöinen ja riittävän suuri erilaisten ruokien valmistamiseen. Tämä pannu sopii esimerkiksi grillissä käytettäväksi, koska siinä ei ole pitkää kahvaa, joka vaatii tilaa sivuille. Erinomainen pannu, jonka voi nostaa suoraan pöytään tarjoiluastiaksi.

Tämä pannu on todella hyvin valmistettu ja kestää melko varmasti miltei eliniän oikein huollettuna. Tästä pannusta on todella vaikea löytää mitään negatiivista. Se on jopa erittäin hyvän hintainen erinomaisiin ominaisuuksiinsa nähden.

  • Valmistaja: De Buyer
  • Valmistusmaa: Ranska
  • Väri: Musta
  • Materiaali: Hiiliteräs
  • Korkeus: 11,5 cm
  • Halkaisija: 32cm
  • Leveys: 43,5 cm
  • Paino: 2,26kg
  • 
Uuninkestävä: Kyllä
  • 
Astianpesukoneen kestävä: Ei
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
94
Lämmönjakautuminen
93
Hinta
95
Tarttumaton pinnoite
93
Kestävyys/laatu
96
Paras tarjous tänään
Edut:
  • Kestävä pannu
  • Ruskistaa erittäin hyvin
  • Erittäin hyvä hinta-laatusuhde tarttumattomuuteen
  • Voidaan käyttää metallisia 
 työvälineitä
Haitat:
  • Ei aivan toivotunlaiset paistoraidat
  • Mehiläisvahapinnoite ei ole riittäv

De Buyerin valmistama Mineral B element- sarjaan kuuluvassa syvässä 28cm halkaisijaltaan olevassa sauté- pannussa ei ole keraamista, eikä teflonpinnoitusta, vaan se on valmistettu täysin luonnollisesta hiiliteräksestä, jossa on suojaava pinnoite täysin luonnollista ja kemikaalitonta luomu-mehiläisvahaa. Tämän ansiosta pannuun ei ole aivan välttämätöntä tehdä rasvapolttoa. Jos rasvapolttoa ei tehdä, pannu on ennen ensimmäistä käyttökertaa pestävä kuumalla vedellä ja kuivattava huolellisesti talouspaperilla.

Näytä enemmän

De Buyer on valmistanut korkealaatuisia tuotteita Ranskassa jo 180 vuoden ajan ja de Buyerin kaikki tuotteet ovat kaikki ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä.

Tämä pannu on pyöreän Lyonnaise- sekä Sauté-pannun sekoitus, jonka korkean reunan ansiosta ruoan valmistaminen ja kiehauttaminenkin onnistuu ilman roiskeita. Jos et tee aluksi rasvapolttoa, pannun käyttäminen muuttaa sen ajan myötä tummemmaksi ja siihen muodostuu tarttumaton pinta.

Pannu on uuninkestävä aina 230 C° saakka ja se sopii kaikille liesille, myös induktioliesille. Pannuun on erikseen ostettavissa saman sarjan kahvasuoja, sillä kahva ei ole lämpöä johtamaton. 

Pannu on paisto-ominaisuuksiltaan ja syvyydeltään loistava, jos haluaa valmistaa suuremman määrän ruokaa yhdellä kertaa.  Toisaalta, pannu on jo itsessään melko painava jo kokonsa vuoksi.

Kun se on täynnä ruokaa, niin siitä tulee miltei liian raskas ja vaikeasti käsiteltävä vain yhden kahvan takia. Siinä pitäisi olla kaksi kahvaa tai varsinaisen kahvan vastakkaisella puolella tarttumakahva.

  • Valmistaja: de Buyer
  • Valmistusmaa: Ranska
  • Väri: Harmaa
  • Materiaali: Hiiliteräs
  • Korkeus: 8cm
  • Halkaisija: 28 cm
  • Paino: 2,4kg
  • Uuninkestävä: Kyllä
  • Astianpesukoneen kestävä: Ei
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
92
Lämmönjakautuminen
90
Hinta
94
Tarttumaton pinnoite
93
Kestävyys/laatu
92
Paras tarjous tänään
Edut:
  • Rasvapoltto voidaan tehdä uunissa
  • Pannu toimii kaikilla liesitasoilla sähköliedellä
  • Erittäin edullinen
Haitat:
  • Rasvapoltto ei onnistu tarpeeksi hyvin

Tämä hiiliteräksinen paistinpannu on erinomainen valinta kaikille kotikokeille, jotka ovat valmiita pitämään huolta työvälineistään. Oikeanlaisen rasvapolton ja käytön myötä pannun paisto-ominaisuudet muuttuvat yhä paremmiksi ajan myötä.

Näytä enemmän

Pinnalle muodostuu oikein käytettynä ja huollettuna luonnollinen non-stick pinta, josta ei irtoa elimistölle haitallisia aineita, vaan siinä on pelkästään luonnollisia aineita.

Kuten kaikki hiiliteräspannut, myös tämä pannu pitää pestä ainoastaan huuhtelemalla se kuumalla vedellä, jonka jälkeen se kuivataan huolellisesti ja öljytään ohuelti.

Rasvapolttoa tehdessä tuli selväksi, että se ei onnistu sähköliedellä tarpeeksi hyvin, joten se piti tehdä uunissa. Rasvapolttoa ajatellen paras liesi tähän pannuun olisi varmasti kaasuliesi, jos se halutaan tehdä sisätiloissa.

Tämä pannu on erittäin edullinen sen erinomaisiin ominaisuuksiin nähden, joten se soveltuu kaikkien kukkarolle.

  • Valmistaja: Tranquilo Kitchen
  • Valmistusmaa: Ruotsi Väri: Hopea
  • Materiaali: Hiiliteräs
  • Korkeus: 10 cm 
Halkaisija: 24 cm
  • Pituus: 46 cm
  • Uuninkestävä: Kyllä
  • Astianpesukoneen kestävä: Ei
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
90
Lämmönjakautuminen
89
Hinta
91
Tarttumaton pinnoite
89
Kestävyys/laatu
92
Paras tarjous tänään
Edut:
  • Todella hyvä kokoinen
  • Laadukas ja kestävä
  • Voidaan käyttää kaikilla 
 liesitasoilla
  • Tarttumattomuus paranee
 käytön myötä
Haitat:
  • Melko painava
  • Hieman hintava

De Buyerin valmistama Mineral B element- sarjaan kuuluvassa syvässä 28cm halkaisijaltaan olevassa sauté- pannussa ei ole keraamista, eikä teflonpinnoitusta, vaan se on valmistettu täysin luonnollisesta hiiliteräksestä, jossa on suojaava pinnoite täysin luonnollista ja kemikaalitonta luomu-mehiläisvahaa. Tämän ansiosta pannuun ei ole aivan välttämätöntä tehdä rasvapolttoa. Jos rasvapolttoa ei tehdä, pannu on ennen ensimmäistä käyttökertaa pestävä kuumalla vedellä ja kuivattava huolellisesti talouspaperilla.

Näytä enemmän

De Buyer on valmistanut korkealaatuisia tuotteita Ranskassa jo 180 vuoden ajan ja de Buyerin kaikki tuotteet ovat kaikki ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä.

Tämä pannu on pyöreän Lyonnaise- sekä Sauté-pannun sekoitus, jonka korkean reunan ansiosta ruoan valmistaminen ja kiehauttaminenkin onnistuu ilman roiskeita. Jos et tee aluksi rasvapolttoa, pannun käyttäminen muuttaa sen ajan myötä tummemmaksi ja siihen muodostuu tarttumaton pinta.

Pannu on uuninkestävä aina 230 C° saakka ja se sopii kaikille liesille, myös induktioliesille. Pannuun on erikseen ostettavissa saman sarjan kahvasuoja, sillä kahva ei ole lämpöä johtamaton. 

Pannu on paisto-ominaisuuksiltaan ja syvyydeltään loistava, jos haluaa valmistaa suuremman määrän ruokaa yhdellä kertaa.  Toisaalta, pannu on jo itsessään melko painava jo kokonsa vuoksi.

Kun se on täynnä ruokaa, niin siitä tulee miltei liian raskas ja vaikeasti käsiteltävä vain yhden kahvan takia. Siinä pitäisi olla kaksi kahvaa tai varsinaisen kahvan vastakkaisella puolella tarttumakahva.

  • Valmistaja: de Buyer
  • Valmistusmaa: Ranska
  • Väri: Harmaa
  • Materiaali: Hiiliteräs
  • Korkeus: 8cm
  • Halkaisija: 28 cm
  • Paino: 2,4kg
  • Uuninkestävä: Kyllä
  • Astianpesukoneen kestävä: Ei
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
88
Lämmönjakautuminen
88
Hinta
87
Tarttumaton pinnoite
89
Kestävyys/laatu
88
Paras tarjous tänään
Edut:
  • Kestävä
  • Ruoka valmistuu nopeasti
  • Iso ominaisuuksiinsa nähden
 edullinen pannu
Haitat:
  • Käyttöönotto vaatii paljon valmisteluja -> rasvapoltto on välttämätön tehdä
  • Kokonsa puolesta ei voida käyttää liedellä

Tämä hiiliterästä oleva paellapannu sopii niille, jotka ovat halukkaita panostamaan enemmän saadakseen pannusta parhaat ominaisuudet esiin, mutta myös saavat vastineeksi enemmän.  Kiillotettu hiiliteräs on periaatteessa samaa materiaalia kuin emaloidut pannut, mutta niiden paksuus on emaloituihin verrattuna kaksinkertainen.

Näytä enemmän

Ne vaativat enemmän valmisteluja ja hoitoa, mutta vastineeksi saa pannun, joka vain paranee ajan myötä. Mitä enemmän sitä käytetään, sitä parempi ja kauniimpi siitä tulee.

Pannu tulee puhdistaa vain huuhtelemalla se kuumalla vedellä. Pohjaan kiinni palaneen ruoan saa parhaiten poistettua siten, että pannuun laitetaan vettä ja sen annetaan keittyä liedellä, jolloin kiinnipalanut ruoka irtoaa helposti.

Puhdistuksen jälkeen pannu tulee kuivata ja öljytä. Vältä pesuaineen käyttöä. 

Tämä iso pannu soveltuu loistavasti käytettäväksi ulkogrilleissä, uunissa ja vaikka nuotiolla. Samalla pannun iso koko tekee siitä myös vaikeakäyttöisen liesitasoilla. Nimestään huolimatta siinä voi valmistaa toki myös muita ruokia nopeasti.

Pannu on kohtuullisen hintainen kokoonsa ja pitkäikäisyyteensä nähden.

  • Valmistaja: Tranquilo Kitchen
  • Valmistusmaa: Ruotsi Väri: Hopea
  • Materiaali: Hiiliteräs
  • Korkeus: 8 cm 
Halkaisija: 50 cm
  • Pituus: 69 cm
  • Uuninkestävä: Kyllä
  • Astianpesukoneen kestävä: Ei
Arvio perustuu keskimääräiseen arvioon asteikolla (1-100) kaikista kriteereistä, joilla olemme arvioinneet tämän tuotteen.
88
Lämmönjakautuminen
88
Hinta
88
Tarttumaton pinnoite
89
Kestävyys/laatu
88
Paras tarjous tänään
Edut:
  • Onnistunut muotoilu, pitkä kahva

  • Monipuoliset ominaisuudet

  • Hiiliteräksestä valmistettu

Haitat:
  • Vaatii pitkän ajan lämmitäkseen

  • Vaativa puhdistaa

Oletko koskaan menettänyt hermojasi lettupannuun lettuja paistaessasi? Tämän pannun kanssa vältyt tältä klassiselta ongelmalta. Lodge on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista ruoanlaittovälineiden valmistajista. Lodge on saavuttanut valtaisan suosion erityisesti korkealaatuisten keittiövälineiden valmistajana. Valmistaja lupaa tällekkin lettupannulle pitkää käyttöikää erityisesti sen kestävyyden ansiosta.

Tämän lettupannun valmistusraaka-aineena on käytetty hiiliterästä, joka on tunnettu sen uskomattomasta kestävyydestä. Lettupannu on leveydeltään 27,9cm, joten isompienkin lettujen paistaminen onnistuu tämän lettupannun avulla. Kyseisenen hiiliteräspannu on suunniteltu erityisesti lettujen paistamiseen, mutta soveltuu myös monenlaiseen muuhun ruoanlaittoon niin sisä- kuin ulkoilmassakin. Pannu on suunniteltu kestämään erilaisia lämpötiloja, niin ravintolatason keittiöistä kotikeittiöihin. Pannua on mahdollista käyttää perinteisen lieden lisäksi uunissa, grillissä tai jopa nuotion päällä.

Näytä enemmän

Pannun design on onnistuneesti suunniteltu sekä toteutettu. Pannun reunat ovat sopivan korkeita tavalliseen ruoanlaittoon sekä lettujen paistamiseen. Laakean muotonsa ansiosta pannulle mahtuu vaikkapa useampi pieni lettu tai muutama pihvi. Pannu tuntuu kädessä todella kevyeltä, ja sitä se onkin. Pitkä ja mukavasti muotoiltu kahva helpottaa pannun siirtelemistä sekä ruoanlaittoa, eikä käsiäkään tarvitse polttaa lyhyen kahvan vuoksi. Pannu on käsitelty 100% luonnollisella kasvisöljyllä, ja on valmis heti käytettäväksi. Kasviöljypinnoite antaa pannulle hyvän suojakerroksen ruoan tarttumista vastaan. Pannua on turvallista käyttää myös metallisten ruoanlaittovälineiden, kuten haarukoiden, veitsien sekä kauhojen kanssa.

Pannu on tehokas, mutta vaatii melko pitkän ajan lämmitäkseen käyttölämpötilaan. Pannun pinnoite toimii, mutta on melko karkea. Tiukempi lika saattaa tarttua melko tiukasti pannun rouhevaan pintaan, ja saattaakin aika ajoin vaatia perusteellisempaa puhdistusta sekä uudelleenkäsittelyä. Öljykäsittelyyn ei välttämättä riitä tavallinen liina, sillä pannun karkeat muodot tarttuvat herkäsi paperiin ja kankaaseen.

MIKSI VALITA HIILITERÄSPANNU?

Hiiliteräspannujavoidaan myös käyttää usealla eri tavalla:

Nämä pannut voidaan myös ottaa suoraan liedeltä ja laittaa uuniin.

Hiiliteräspannut eivät sovellu happamia aineksia sisältävien ruokien, kuten tomaattikastike- ja valkoviinipohjaisten ruokien valmistamiseen, mutta kaikkia muita ruokia niissä voidaan huoletta valmistaa.

On mainittava myös se, että pannut voivat olla alkuun yllättävänkin haasteellisia. Voi käydä niin, että tarttumattomuusominaisuuksilla varustetuista pinnoitepannuista hiiliteräspannuihin vaihtava kotikokki saattaa turhautua pohjaan palavien ruokien ja irti lohkeilevien rasvapintojen kanssa, jos rasvapolttoa ei tehdä kärsivällisesti ja riittävän monta kertaa.

Jos kuitenkin hiiliteräspannujen käyttöä opettelee maltillisesti muutamien viikkojen ajan, pääsee lopulta pannuihin ja niiden ominaisuuksiin kunnolla sisään ja niiden täydelliseksi kehutuista ominaisuuksista pääsee todella nauttimaan. Mahdollisten alun vaikeuksien jälkeen, kun olet päässyt kunnolla hiiliteräspannujen juonesta kiinni, et luultavasti enää koskaan palaa perinteisiin pinnoitettuihin pannuihin.

HIILITERÄSPANNUJEN KÄYTTÖ

Hiiliteräspannut eivät sovellu happamia aineksia sisältävien ruokien, kuten tomaattikastike- ja valkoviinipohjaisten ruokien valmistamiseen, mutta kaikkia muita ruokia niissä voidaan huoletta valmistaa. On mainittava myös se, että pannut voivat olla alkuun yllättävänkin haasteellisia.

Voi käydä niin, että tarttumattomuusominaisuuksilla varustetuista pinnoitepannuista hiiliteräspannuihin vaihtava kotikokki saattaa turhautua pohjaan palavien ruokien ja irti lohkeilevien rasvapintojen kanssa, jos rasvapolttoa ei tehdä kärsivällisesti ja riittävän monta kertaa.

Jos kuitenkin hiiliteräspannujen käyttöä opettelee maltillisesti muutamien viikkojen ajan, pääsee lopulta pannuihin ja niiden ominaisuuksiin kunnolla sisään ja niiden täydelliseksi kehutuista ominaisuuksista pääsee todella nauttimaan. Mahdollisten alun vaikeuksien jälkeen, kun olet päässyt kunnolla hiiliteräspannujen juonesta kiinni, et luultavasti enää koskaan palaa perinteisiin pinnoitettuihin pannuihin.

HIILITERÄSPANNUN KÄYTTÖÖNOTTO

Ennen kuin hiiliteräspannuja voi käyttää, ne pestään ja kuivataan, jonka jälkeen niihin tehdään rasvapoltto. Rasvapolton tarkoituksena on tehdä pannuun itse tarttumaton paistopinta. Rasvapolttoa tehdessä on hyvä muistaa, että rasva savuaa paljon, joten hyvästä tuuletuksesta on huolehdittava sen aikana.

Pesu kannattaa tehdä muutamaan otteeseen, jos pannun pintaan on sivelty mehiläisvahakerros valmistajan toimesta. Tällöin pannuun ei myöskään välttämättä tarvitse tehdä rasvapolttoa, vaan tarttumattomuuspinta syntyy käytön myötä luonnostaan.Kun pannu on kuivattu huolellisesti, voi aloittaa kärsivällisyyttä vaativan rasvapolton.

Sen voi tehdä joko liedellä tai uunissa, mutta myös grilli tai vaikka nuotio sopii tähän tarkoitukseen. Ulkona poltettaessa etuna on, etteivät rasvankäryt jää leijailemaan sisätiloihin. Ennen uunissa tehtävää rasvapolttoa on syytä varmistaa, että pannussa on uuninkestävä kahva.

Pannuun on tarkoitus saada juuri oikeanlainen oksidikerros, joka onnistuu siten, että liedellä pannua lämmitetään keskilämmöllä kunnes se alkaa sinertää, jonka jälkeen pannun pintaan sivellään ohuelti öljyä tai rasvaa. Tähän soveltuvat parhaiten silava, pellavansiemenöljy, tai rypsiöljy. Oliiviöljy ei sovellu rasvapolttoöljyksi, eikä sitä pidä missään nimessä käyttää, sillä sen lämmönsietokyky on muita mainittuja öljyjä heikompi ja se aiheuttaa täten tulipaloriskin.

Lieden lämpöä säädetään hieman kovemmalle rasvan sivelyn jälkeen, kunnes rasva alkaa savuta ja pannun väri alkaa tummua ruskeaksi. Tämän jälkeen pannun annetaan jäähtyä ja siitä pyyhitään ylimääräiset rasvat pois.

Rasvapoltto pitää tehdä vähintään 
3 – 4 kertaa, mutta kaikkein parhaimman tuloksen saa, jos sen tekee 10 – 11 kertaa, jolloin pannu kunnolla syväpatinoituu ja sen parhaimmat ominaisuudet tulevat ilmi.

Rasvapoltto uunissa tehdään siten, että uuni laitetaan lämpenemään 200 °C. Kun uuni on lämmennyt, pannu laitetaan uuniin 10 – 15 minuutin ajaksi. Tämän jälkeen pannu rasvataan ja laitetaan takaisin uuniin noin tunnin ajaksi, kunnes rasva on mustunut.

Tässä kohtaa uunin lämmön voi kääntää pois päältä ja antaa pannun jäähtyä uunissa kokonaan. Tarvittaessa rasvapolton voi myös tehdä useamman kerran, kunnes pannussa on kunnon tarttumaton pinta.

HIILITERÄSPANNUN HOITO JA PUHDISTUS

Hiiliteräspannun kanssa voi käyttää metallisia ruoanlaittovälineitä, mutta puiset tai silikoniset työvälineet pitävät rasvanpolttopinnan pidempään parhaassa kunnossa. Jos rasvanpolttopinta vahingoittuu, sen voi tehdä aina uudestaan.
On olemassa kolme tärkeää seikkaa, jotka pitää huomioida, jotta hiiliteräspannu olisi mahdollisimman pitkäikäinen.

  1. Pannua ei saa koskaan jättää veteen likoamaan, sillä hiiliteräs ei siedä pitkäaikaista altistumista kosteudelle
  2. Älä laita jäähtynyttä pannua ruokineen jääkaappiin, sillä pannu pitäisi aina käytön jälkeen puhdistaa ja kuivata
  3. Kuumaa pannua ei saa huuhdella kylmällä vedellä, eikä viileää pannua saa lämmittää liian nopeasti

Liian suurissa lämpötilavaihteluissa pannun pohjasta saattaa tulla kupera, mutta sen voi helposti suoristaa koputtelemalla varovasti vasaralla ylösalaisin käännetyn pannun pohjaa. Hiiliteräspannu pestään aina pelkästään käsin kuumalla vedellä ilman pesuaineita.

Pinttyneen lian voi hangata pois pesusienellä. Pesun jälkeen pannu kuivataan paperilla ja siihen sivellään ruokaöljyä ruostumisen välttämiseksi.

LOPUKSI

Yhteenvetona hiiliteräspannuista voidaan sanoa, että ne ovat erinomainen ja ekologinen valinta kaikille niille, jotka ovat valmiita näkemään hieman vaivaa sekä niitä käyttöönotettaessa että niitä huollettaessa.

Ei ole mikään sattuma, että hiiliteräspannut ovat myös ammattilaisten valinta, kun ruoanlaitolta vaaditaan täydellistä onnistumista. Niiden erinomaisuus tulee esiin, kun yhdistetään teräksen lämmönjakautuminen, kestävyys ja käytön myötä yhä paranevat tarttumattomuusominaisuudet.

Hiiliteräspannuja löytyy moniin eri käyttötarkoituksiin ja useimpia niistä voidaan käyttää kaikilla liesitasoilla, uunissa, nuotiolla ja grillissä. Ne ovat myös ominaisuuksiinsa nähden edullisia ja useimmat ovat valurautaan verrattuna kevyitä ja helppoja käsitellä.

VAIN KÄSIN - VALITUT ALENNUKSET JA KUPONIT AINOASTAAN, KUN LÖYDEMME JOKAA

Arvostamme yksityisyyttäsi. Voit peruuttaa uutiskirjeen milloin tahansa

FAQ: Usein kysytyt kysymykset

🏆 Mikä tuote on testien mukaan paras?

Tranquilo Pannu

🔍 Miten testaamme tuotteet?

Arvioimme 18 tuotetta, perehdymme 21 eri lähdeaineistoon ja analysoimme 40+ arvostelua. Tähän menee yleensä yli 11+ tuntia.

🤔 Mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun on valitsemassa tuotetta?

Olemme sitä mieltä, että Lämmönjakautuminen, Tarttumaton pinnoite, Kestävyys/laatu ja Hinta on hyvä kiinnittää huomiota.