Upeat kierteiset kakkukääryleet (joita kutsutaan myös hyytelökääryleiksi ja kääretortuiksi) näyttävät hankalilta valmistaa, mutta ne valmistuvat vain muutamassa vaiheessa. Seuraa kääretorttureseptiä ja vaiheittaisia ohjeita (kyllä, kakun sisällä on todellakin vaihe, jossa sinun on käärittävä pyyhe!), niin opit tekemään tämän upean jälkiruoan. Kun hallitset kääretorttutekniikan, voit vaihtaa reseptiä ja tehdä suklaakakkukääretortun, kanelikakkukääretortun, kurpitsakakkukääretortun tai minkä tahansa maun, jota kaipaat.

Kakkukääryleet tuovat kerroskakkuihin uuden hauskan käänteen. Voit muokata tätä helppoa kääretorttureseptiä minkä tahansa juhlapäivän tai syntymäpäivän kunniaksi vaihtamalla täytettä, käyttämällä eri kakkureseptiä kakun pohjana tai lisäämällä kuorrutuskerrokseen sekoituksia, kuten sirotteita, pähkinöitä tai hedelmiä. Kokeile suosikkireseptejämme tai keksi oma reseptisi!

Miksi jotkut kutsuvat tätä hyytelörullaksi ja toiset kakkurullaksi?

Alun perin tätä kakkutyyppiä kutsuttiin todennäköisesti hyytelörullaksi, koska se leivotaan ”hyytelörullapannussa”. Etkö ole koskaan kuullut hyytelörullapannusta? Se johtuu siitä, että nykyään pidämme niitä 15x10x1 tuuman leivinpaperina tai leivinpaperina, jossa on sivut. Kun termi hyytelörullapannu menettää suosiotaan, myös nimi hyytelörullakakku vähenee. Kutsu sitä miksi haluat, me vain autamme sinua sen valmistamisessa.

Vaihe 1: Kakun valmistus ja paistaminen

Valmista ja paista hyytelörullakakku ohjeiden mukaan.

Vinkkejä hyytelökakkureseptin ohjeisiin:

Käytä vain hyytelörullavuokaa (yleensä 15x10x1 tuuman vuoka). Muut vuoat voivat olla liian syviä, jolloin kakun irrottaminen vuoasta voi olla vaikeaa.
Muista rasvata ja jauhottaa vuoka (tai vuoraa se vahapaperilla tai pergamenttipaperilla) reseptin ohjeiden mukaisesti. Näin kakku on helppo irrottaa vuoasta repeämättä.
Älä paista liikaa. Kakku on valmis, kun kosketat sormen kärjellä

kevyesti pintaa ja kakku palautuu.

Vaihe 2: Poista kakku vuoasta pyyhkeelle.

Pölytä seuraavaksi puhdas, nukkaamaton keittiöpyyhe tomusokerilla. Heti kun kakku tulee uunista, irrota kakun reunat heti hyytelövuoasta tasaisella veitsellä.

Käännä kakku valmiille pyyhkeelle. Pyyhe estää kakkua tarttumasta itseensä käärittäessä ja tomusokeri estää kakkua tarttumasta pyyhkeeseen. Mikään ei pilaa rullakakkuyritystäsi niin kuin tahmainen kakku. Irrota kakusta heti vahapaperi tai pergamenttipaperi (jos käytät) ja hävitä se.

Vaihe 3: Rullaa kakku pyyhkeen kanssa sisälle ja jäähdytä.

Aloita kakun lyhyestä sivusta ja kääri pyyhe ja lämmin kakku yhdessä kierteeksi. Kyllä, pyyhe tulee paistetun kakkurullan sisälle. Tämä vaihe auttaa muodostamaan kakkurullan muodon myöhemmin ilman halkeamia.

Rullaa pyyhkeen päähän asti. Aseta rullattu kakku pyyhkeen sisällä ritilälle ja jäähdytä kokonaan (noin 1 tunti). Kun kakku jäähtyy, vatkaa täyte tai pehmennä jäätelöä, jos teet jäätelökakkurullan.

Vaihe 4: Levitä täyte kakulle ja rullaa uudelleen.

Rullaa jäähtynyt kakku irti ja jätä kakku pyyhkeen päälle. Levitä täyte kakun päälle enintään 1 tuuman päähän reunoista.

Pyöritä kakku uudelleen käyttäen pyyhettä nostamaan ja ohjaamaan kakkua tasaiseksi rullaksi.

Huomaa: Tällä kertaa et rullaa pyyhettä sisäänpäin, vaan käytät sitä vain auttamaan kakun nostamisessa tasaisesti, kun rullaat kakkua.

Vaihe 5: Jäähdytä kakku rulla

Jäähdytä kakku rulla jääkaapissa (tai pakastimessa, jos kyseessä on jäätelökakku rulla) reseptin ohjeiden mukaisesti. Huomaa, että jotkin kakku kääryleet, myös kermavaahdolla täytetyt, on parasta tarjoilla muutaman tunnin kuluessa. Toiset, kuten tuorejuustotäytteiset, voivat säilyä pidempään – noudata reseptiasiat.

Miksi kakku käärön murtui?

Munat

Kakku tarvitsee joustavuutta ja rakennetta kestääkseen rullaamisen. Kakut, jotka on valmistettu kermavaahtomenetelmällä – jossa vatkaa tai kermavaahdotetaan paljon voita ja sokeria – ovat usein liian pehmeitä ja kuohkeita, ja ne yksinkertaisesti murenevat, jos niitä yritetään kääriä. Vaahdotusmenetelmällä tehdyt kakut, joissa munat (erotetut tai erottamattomat) vatkataan vaahdoksi ennen kuivien ainesten lisäämistä, ovat ihanteellisia kääretortuiksi. Näissä kakuissa munien ja muiden ainesosien suhde on suurempi, mikä tekee kakusta vahvan mutta herkän.

Sifonkikakut ovat näiden kahden kakkutyylin välimuoto, sillä niissä on paljon munavaahtoa mutta myös suhteellisen paljon rasvaa. Tämä tarkoittaa vahvaa, herkkää ja kosteaa kakkua, joka on tarpeeksi herkullinen syötäväksi sellaisenaan.

Öljyä vai voita?

Voi kiinteytyy ja kovettuu kylmänä (ajattele nyt jääkaapissasi olevaa voitikkua), joten voita sisältävä sveitsiläinen kääretorttu halkeilee herkemmin jäähtyessään. Öljy sen sijaan pysyy nestemäisenä laajalla lämpötila-alueella. Tämä tarkoittaa, että sifonkikakku, joka valmistetaan aina öljystä, pysyy joustavana ja käärittävänä (kirjaimellisesti) vielä tunteja uunista tulon jälkeenkin. Suoraan jääkaapista (joka on yleensä kääretäytteen vuoksi kääretäytteen edellytys) kakku pysyy pehmeänä ja mureana, toisin kuin voiversio. Öljyn ominaisuudet ovat tässä yhteydessä uskomattoman arvokkaita. Voit täyttää sifonkikääretorttusi jäätelöllä, ja se säilyy uskomattoman hyvin pakastimessa – se on viipaloitavissa ja antaa myöten myös pakastettuna.

Tuki on tärkeää

Me kaikki tarvitsemme joskus auttavaa kättä, eikä tämä kakku ole siitä poikkeava. Kun kakku käännetään vuoasta, on ehdottoman tärkeää käyttää kakun kokoista (eli vähintään 20 x 30 cm) rautalankatelinettä, joka tukee kakun koko pituudelta. Pienemmällä telineellä ohut kakkukerros putoaa reunan yli ja katkeaa (älä kysy, mistä tiedän tämän). Jos sinulla ei ole näin suurta rautalankahyllyä, käytä sen sijaan toista ylösalaisin käännettyä levypohjaa tai suurta leikkuulautaa.

Makeaa ja tukevaa – ei koskaan tukkoista – täytettä.

Minun reseptissäni pikavaniljavaniljavaahtosekoitus – vain pari lusikallista – on kermavaahtotäytteen yllättävä lisä, joka auttaa kermavaahtoa pysymään ylellisen pehmeänä mutta vakaana muutaman päivän ajan jääkaapissa. Vanukkaan sekoitus juuri ja juuri sakeuttaa kermavaahtoa, imee ylimääräisen kosteuden ja estää sitä erottumasta, mikä lisää kermavaahdon käyttöikää keskimäärin neljästä tunnista huikeaan 24 tuntiin.

.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Missä asteessa pizza paistetaan?

Tefal Jamie Oliver Premium Paistinpannu

PARHAAT PIZZAKIVET KOTIKÄYTTÖÖN

PARAS PAISTINPANNU VERTAILUSSA

Miksi Paistinpannu Kannattaa Kierrättää?

PARHAAT HIILITERÄSPANNUT

PARAS SÄHKÖGRILLI: GRILLAUS KAIKKINA VUODENAIKOINA

PARAS KAASUGRILLI JUHANNUSTAIOILLE JA MUULLE