Me kaikki tiedämme, että öljyn päätarkoitus on voidella moottorin osat, jotta ne voivat toimia moitteettomasti. Nykyaikaisissa moottoreissa öljynkulutuksen pitäisi olla tietty tasoNykyaikaisissa moottoreissa öljyä pitäisi kulua alle 1/2 litraa 5 000 ajokilometrin välein. Useimmat uudemmat autot kuluttavat paljon vähemmän. Tämä ei ole paljon öljyä, ja useimmat auton moottorit tulevat toimeen tällä määrällä.

On kuitenkin vielä asioita, jotka voivat muuttaa tätä öljynkulutusta ja saada moottorin vaatimaan enemmän öljyä. Jos et anna moottorille riittävästi öljyä tai ainakaan korjaa ongelmaa, joka aiheuttaa sen, että se menettää enemmän öljyä, voit päätyä vaurioittamaan moottoria. Se on viimeinen asia, jonka haluat tapahtuvan. Summa, joka moottorilla on normaaliolosuhteissa.

6 tärkeintä syytä siihen, että moottorisi kuluttaa liikaa öljyä

Alla on viisi yleisintä syytä moottorin liialliseen öljynkulutukseen.

1) Kuluneet tiivisteet tai tiivisteet

Jos ajoneuvossasi on kuluneet tai vaurioituneet kampiakselin tiivisteet tai venttiilikannen tiiviste, se todennäköisesti vuotaa öljyä. Kun näin tapahtuu, moottoristasi häviää öljyä aina ajaessasi. Tämä tarkoittaa, että sinun on jatkuvasti täytettävä moottoriöljyä, jotta vältät moottorivauriot.

Jos tiivisteet tai tiivisteet vuotavat öljyä, korjaa ne mahdollisimman pian. Yleensä se on melko edullinen prosessi, joka säästää paljon rahaa pitkällä aikavälillä.

2) Huonolaatuinen öljy

Jos käytät moottorissasi vääränlaista öljyä tai öljysi on yksinkertaisesti vanhaa ja siihen on kertynyt paljon roskia ja likaa, se alkaa palaa. Vielä tärkeämpää on, että öljy ei kykene kunnon vuoksi voitelemaan moottorin osia riittävästi. Tämä pakottaa moottorin kuluttamaan enemmän öljyä.

Jos moottoriöljy on väriltään tummanruskeaa tai mustaa, vaihdata moottoriöljy mahdollisimman pian. Se on helppo tee-se-itse-työ. Tarvitset vain uutta öljyä, öljynsuodattimen, öljyn tyhjennysastian, auton rampit, jakoavaimen ja noin 20 minuuttia.

3) Kuluneet männänrenkaat

Jos männänrenkaat ovat kuluneet tai vaurioituneet, öljy pääsee tihkumaan niiden läpi ja pääsee sitten polttokammioon. Tämä aiheuttaa öljyn palamisen samalla kun mäntärenkaisiin ja sylintereihin muodostuu hiilikerrostumia.

Mikä pahinta, öljytaso laskee jatkuvasti, joten öljyä on täytettävä jatkuvasti. Männänrenkaiden vaihtaminen on ainoa hyvä ratkaisu.

4) Korkea öljynpaine

Kun öljynpaine on korkea, öljyä virtaa moottorin läpi liian suuria määriä. Tämä öljy putoaa todennäköisesti sylintereihin ja palaa. Korkea öljynpaine voi johtua ajoneuvon keskustietokoneen virheellisestä asetuksesta. Samanlainen ongelma on liian suuren öljymäärän lisääminen öljynvaihdon yhteydessä.

5) Vanha moottori

Moottorisi ensimmäiset viisi elinvuotta ovat parhaita vuosia. Näinä vuosina moottori tarvitsee vähiten öljyä, koska sen osat ovat vielä uusia ja vahvoja. Mutta kun olet ajanut moottorissa tarpeeksi kilometrejä, erilaiset tiivisteet ja tiivisteet alkavat rapistua ja aiheuttaa pieniä vuotoja.

Tämä tarkoittaa, että moottori yksinkertaisesti kuluttaa öljyä nopeammin. Lisäksi vanhemmissa autoissa on suuremmat toleranssit osien liitoskohdissa, jolloin öljy voi päästä läpi paikoista, joita ei olisi nykyaikaisissa autoissa.

6) Synteettinen öljy

Useimmissa tapauksissa synteettinen öljy voitelee moottorit paremmin kuin perinteiset öljyt. Mutta koska synteettiset öljyt on muotoiltu eri tavalla, niillä on erilaiset virtausominaisuudet. Tämä tarkoittaa, että synteettinen öljy pääsee joskus ahtaampien aukkojen läpi kuin tavallinen öljy.

Jos sinulla on vanhempi moottori tai jos tiivisteet ja tiivisteet alkavat rapistua, synteettinen öljy voi usein olla syyllinen, kun öljynkulutus on suuri ja öljyä jää vähän. Vaihtaminen tavanomaiseen öljyyn pysäyttää usein pienetkin vuodot.

Miten korjata liiallinen öljynkulutus

Useimmat näistä syistä ovat korjattavissa ja ehkäistävissä, jos yksinkertaisesti kiinnität huomiota käyttämääsi öljyyn ja kaikkiin sen kanssa toimiviin komponentteihin.

Jos sinulla on vanha moottori, sinun pitäisi vakavasti harkita vain ajoneuvosi myymistä uudempaan ajoneuvoon, jossa on uusi moottori. Ei ole mitään järkeä käyttää tuhansia dollareita vain vanhan ajoneuvon moottorin vaihtamiseen, koska on niin monia muita komponentteja, jotka voivat vielä mennä vikaan myös.

As for the rest of the causes, just remember to use top quality oil that is recommended by your vehicle’s manufacturer. Fix any oil leaks as soon as you notice them and replace your piston rings and valve stem seals when necessary. If you follow this advice, you should be in good shape with your engine’s oil consumption.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Miksi auto huurtuu sisältä?

Miksi auto pitää sammuttaa tankatessa?

Miten viilentää auto?

Miksi auto tärisee?

Miksi auto syö paljon bensaa?

Miksi auto ei käynnisty pakkasella?

PARAS AUTOVAHA

AUTOKAMERAT VERTAILUSSA – LUE MIKÄ ON TESTIVOITTAJA