Herkullinen rullakakku kerma juustotäytteellä resepti
Ainesosat
Kakkua varten:
25 g valkoista sokeria (I)
85 g Kakkujauhoja
50 g maitoa
50 g Kasviöljyä
4 munankeltuaista
4 munanvalkuaista
60 g Valkoinen sokeri (II)
Tuorejuustotäyte:
250 g Mascarpone-juustoa
120 g Kermaa
70 g Sokerijauhetta
Ohjeet:
- Esilämmitä uuni 160C ja vuoraa 25 x 30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
- Kuumenna maito pienessä kattilassa höyryäväksi.
- Vatkaa sillä välin keskikokoisessa kulhossa munankeltuaiset, öljy ja sokeri (I) keskenään.
- Lisää kuuma maito hitaasti munankeltuaisseokseen ja vatkaa.
- Siivilöi kakkujauhot maito-keltuaisseokseen ja vatkaa, kunnes ne ovat sekoittuneet.
- Vatkaa munat ja sokeri (II) suuressa kulhossa jäykiksi huipuiksi.
- Taivuta marenkiseos keltuaisseokseen ⅓rd kerrallaan, kunnes se on juuri ja juuri yhdistetty.
- Kaada vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 25 minuuttia.
- Ota uunista ja käännä leivinpaperille.
- Poista leivinpaperi ja korvaa se puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
- Käännä kakku niin, että pyyhe on alhaalla ja leivinpaperi päällä.
- Kierrä kakku lyhyestä päästä toiseen, aseta saumapuoli alaspäin ja anna jäähtyä kokonaan.
Tuorejuustotäyte:
- Vatkaa mascarponejuusto keskikokoisessa kulhossa tasaiseksi ja silkkiseksi.
- Lisää kerma ja sokerijauhe ja jatka vatkaamista keskikoviksi huipuiksi.
Kokoonpano
- Pura kakku, poista leivinpaperit ja keittiöpyyhe.
- Levitä kerma tasaisesti kakun päälle ja rullaa sitten kakun kaareutumista seuraten.
- Kääri kääritty kakku kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Poista, tomuta kaakaojauheella ja tarjoile
Aiheeseen liittyvät artikkelit: Miten kääretorttu rullataan?