Vaiheet kodin autopesulaa varten

Mikään ei saa autoasi näyttämään paremmalta kuin hyvä pesu. Se on tärkeä vaihe, jos olet myymässä käytettyä autoasi, mutta vaikka et olisikaan, se on tärkeää hyvän kunnossapidon kannalta ja auttaa sinua nauttimaan autostasi. Paras autonpesu voi tapahtua pihatielläsi letkun, saippuan, puhdistusliinojen ja muutaman vesiämpärin avulla. Valitse hyvä paikka. Et halua puhdistaa autoa suorassa auringonvalossa tai suorassa lämmössä, sillä saippua kuivuu autoon ennen kuin voit huuhdella sen pois. Pyri pesemään auto aikaisin aamulla tai myöhään illalla, äläkä pese sitä pölyisen tien lähellä tai puun alla, jossa silmut, ötökät ja lehdet voivat pudota ja tarttua autoon. Varmista, että letkussa on suutin, jonka paine riittää auton suihkuttamiseen ja jonka avulla voit halutessasi pysäyttää veden virtauksen. Näin et juoksuta vettä koko prosessin ajan.

1.Keskity pyöriin

Käytä letkua, jonka suuttimella on hyvä vedenpaine, auton pyörien suihkuttamiseen. Pyörät sisältävät eniten likaa ja roskia, joten haluat puhdistaa ne ensin.
Suihkuta pyöräkoteloiden ympärille sekä alustaan, jotta pääset eroon jarrupölystä, liasta ja talven jäljiltä jääneestä tiesuolasta.
Puhdista pyörät renkaille tarkoitetulla puhdistusaineella – jotkin puhdistusaineet toimivat parhaiten tiettyjen maalien tai alumiinityyppien kanssa, ja nämä tiedot löytyvät yleensä auton käyttöoppaasta. Et halua vahingoittaa vanteitasi käyttämällä väärää tuotetta.
Kun olet käsitellyt kaikki pyörät, laita räpylä tai säämiskä syrjään – et halua käyttää sitä muuhun autoon, sillä muuten vaarana on, että renkaiden lika ja roskat siirtyvät autoosi ja naarmuttavat maalia.

2.Valmistele ja vaahdota

Suihkuta koko ajoneuvo vedellä, jotta pintalika huuhtoutuu pois ja ajoneuvo saa hyvän vesipeitteen. Kiinnitä huomiota kaikkiin halkeamiin ja rakoihin ja varmista, että peität koko ajoneuvon.


Valmista kaksi ämpäriä vettä – toinen ilman saippuaa ja toinen saippualla. Käytä autoille tarkoitettua puhdistusliuosta, sillä kotitalouspuhdistusaine saattaa irrottaa vahan maalista tai vahingoittaa maalipintaa. Ammattikäyttöön tarkoitettu autojen puhdistusliuos antaa veden myös levitä ja helmiä pois, mikä nopeuttaa kuivumista ja vähentää vesilaikkujen todennäköisyyttä.
Kun täytät ämpäreitä, noudata puhdistusaineen ohjeita, jotta käytät oikean määrän liuosta. Käytät saippuasankoa vaahdottaaksesi räpyläsi tai säämiskäsi saippualla autoa varten, ja vesiämpäriä käytetään lian ja roskien huuhteluun räpylästä, kun olet puhdistanut kunkin alueen. On tärkeää, että puhdistuskinnas ei ole likainen, sillä muuten se voi naarmuttaa maalia puhdistuksen aikana.
Haluat työskennellä alaspäin, kun peset autoa, ja puhdistaa sen osissa. Aloita katosta. Tee käsineellä yksi pyyhkäisy, käännä se ympäri pyyhkäistäksesi uudelleen ja huuhtele se sitten. Älä yritä hangata tai hieroa likaa pois. Huuhtele alue jokaisen osion päätyttyä, jotta saippua ei jää sinne. Puhdista auton takaosa viimeisenä, sillä siellä on paljon likaa.
Jos puhdistusprosessin aikana räpylä putoaa maahan, huuhtele se hyvin perusteellisesti, ennen kuin edes harkitset sen käyttämistä autossa. Likaa ja soraa on saattanut joutua kintaaseen putoamisen yhteydessä, etkä halua hankauttaa niitä auton pintaan.

3.Huuhtele ja kuivaa

Kun olet pessyt kaikki auton osat, irrota suutin letkusta ja huuhtele ajoneuvo vapaasti virtaavan veden avulla. Aloita ylhäältä ja jatka taas alaspäin varmistaen, ettei saippuaa jää jäljelle.
Viimeisenä vaiheena kuivaa ajoneuvo varovasti ja perusteellisesti kuivalla säämiskällä tai mikrokuituliinalla. Vältä kotitalouspyyhkeitä ja käytä liinaa sen sijaan ajoneuvon pyyhkimiseen vähän hankaamalla tai painamalla. Purista vettä liinasta, kun jatkat kuivaamista, kunnes olet saavuttanut jokaisen kohdan ja saat raidattoman ja kiiltävän maalipinnan!
Se on väistämätöntä – heti kun olet käyttänyt aikaa autosi puhdistamiseen, lintuparvi lentää yli ja jättää jälkensä. Vaikka sitä on vaikea estää, on tärkeää siivota jäljet. Pyyhi lintujen kakat pois mahdollisimman pian, sillä erittäin happamat ulosteet voivat vahingoittaa autosi pintaa.

Kuinka puhdistaa auto painepesurilla?

 1. Huuhtele pois päällimmäinen hiekan ja lian kerros.
  Jos käytät konetta, jossa on säädettävä suihkusuihku, säädä se noin 5-8 cm leveään suihkuun.

Haluat, että suihku on tarpeeksi voimakas auton puhdistamiseen, mutta ei vahingoita maalipintaa.

Ikkunoita, valoja ja muita herkkiä alueita varten on käytettävä hieman leveämpää ja vähemmän voimakasta asetusta.

 1. Levitä pesuainetta
  Aseta painepesurin suutin leveimmälle ja vähiten voimakkaalle asetukselle – tai poista se kokonaan – jotta koko auto peittyy pesuaineella.

Anna sen tehdä taikojaan muutaman hetken ajan, mutta älä anna sen kuivua, sillä muutoin jäljelle jää virheitä, jotka on myöhemmin hiottava pois.

 1. Irrottaa itsepäisimmänkin lian ja rasvan.
  Käytä kiinnitettävää autoharjaa työn nopeuttamiseksi.

Jos käytät samaa harjaa pyörien ja pyöräkoteloiden sekä maalipinnan puhdistamiseen, tee pyöräalueet viimeisenä.

Kun puhdistat renkaita tai pyöränkoteloita, harjaan voi tarttua enemmän pieniä kiviä ja hiekkaa, etkä halua hieroa niitä maalia vasten.

Huuhtele harja huolellisesti, kun olet lopettanut sen käytön, jotta kaikki hiekka on varmasti poistettu.

 1. Huuhtele auto pois korkeapaineisella suihkutuslaitteella.
  Käytä jälleen hieman voimakkaampaa asetusta maalialueille kuin lasialueille.

Jos sinulla ei ole säädettävää suutinta, jolla voit säätää suihkun tehoa ja leveyttä, seiso vain kauempana autosta – metrin pitäisi olla turvallinen etäisyys, jotta vältät vahingot.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Mikä on android auto?

Miksi auto pitää sammuttaa tankatessa?

Miten viilentää auto?

Miksi auto tärisee?

Miksi auto syö paljon bensaa?

Miksi auto ei käynnisty pakkasella?

Paras Autovaha.

Autokamerat Vertailussa – Lue Mikä On Testivoittaja