Puhelin ei Hyväksy PIN-koodia ja SIM-kortti lukittuu

Mitä tehdä, jos matkapuhelimesi ei hyväksykään näppäilemääsi PIN-koodia, vaikka olet aivan varma, että se on oikein? Mistä voi olla kyse ja mikä avuksi? 

Lue myös laajempi opas: Paras keskihintainen puhelin

HALUTUIN.FI

PIN, SIM ja PUK

Jos olet unohtanut PIN-koodin, eikä puhelin ei hyväksy näppäilemääsi PIN-koodia ja SIM-kortti lukittuu, kaikkein paras tapa ongelman ratkaisemiseksi on ottaa yhteyttä operaattoriin, jolta olet saanut SIM-kortin, voit kuitenkin yrittää avata lukkiutuneen SIM-kortin aluksi PUK-koodin avulla.

Operaattori auttaa sinua SIM-kortin lukituksen poistamisessa. Usein tähän riittää PUK-koodi. Joskus kuitenkin myös PUK-koodi lukittuu, jolloin ainoa keino on pyytää operaattoria toimittamaan uusi SIM-kortti.

Kastunut Puhelin 

Joskus saattaa käydä niin, että se joillekin ihmisille kaikkein arvokkain omaisuus, eli matkapuhelin kastuu. Tässä toimintaohjeet, jotka toimivat ensiapuna tällaisissa tilanteissa:

HUOM!

Paras Keskihintainen Puhelin Vertailu

Puhelin Kiinasta

Kiinasta tilattavat edulliset tai jopa halvat puhelimet voivat houkuttaa tilaamaan niitä. Mutta voiko tähän luottaa? Toimivatko puhelimet ja toimitetaanko ne oikeasti perille? Mitä seikkoja pitää ottaa huomioon tilattaessa puhelinta ulkomailta?

Tärkeimmät seikat, jotka olisi hyvä huomioida ennen ostopäätöstä: 

Miltei kaikki Kiinasta tilattavat puhelimet käyttävät käyttöjärjestelmänään Android-järjestelmää, joten sen käyttö ei sinällään tuota ongelmia, mutta joissakin puhelimissa on yhä oletuskielenä kiina, joten tämä on hyvä tarkistaa, sillä oletuskielen vaihto on kiinaa taitamattomille vähintäänkin haastavaa. Yhä enenevästi on kuitenkin oletuskieleksi asennettu englanti.

On hyvä huomioida myös että, vaikka käyttöjärjestelmänä onkin useimmiten Android- järjestelmä, puhelimessa ei välttämättä silti ole sisäänrakennettuna Google Play Storea, sillä Goolen palvelut on blokattu Kiinassa.

Ehkä ongelmallisin seikka Kiinan puhelimissa on niiden kestävyys ja tämän vuoksi takuu onkin yleensä vain vuoden. Jos laite kuitenkin hajoaa ilman näennäistä syytä ja siinä on takuu voimassa, pitää varautua siihen, että puhelimen lähettäminen Kiinaan ja sen saaminen sieltä takaisin voi kestää viikoista kuukausiin. Tätä varten voi halutessaan ottaa puhelimelle vakuutuksen ja varustaa lähetyksen seurantakoodilla. Neuvottelemalla myyjän kanssa pääsee useimmiten parhaimpaan ratkaisuun.

🏆 Puhelin ei hyväksy PIN-koodia

Jos olet unohtanut PIN-koodin, eikä puhelin ei hyväksy näppäilemääsi PIN-koodia ja SIM-kortti lukittuu..

🔍 Kastunut puhelin

Tässä toimintaohjeet, jotka toimivat ensiapuna tällaisissa tilanteissa..

🤔 Puhelin Kiinasta

Ehkä ongelmallisin seikka Kiinan puhelimissa on niiden kestävyys ja tämän vuoksi takuu onkin..