Joskus elämässä saattaa tulla eteen tilanne, jolloin tarvitsee nopeasti rahaa esimerkiksi auton korjaamiseen tai uuden pesukoneen ostoon. Jos omalla pankkitilillä ole riittävästi rahaa, voi hakea itselleen tarvitsemalleen summalle kulutusluottoa. Eri luotonantajiin ja heidän korkotasoihinsa kannattaa kuitenkin ennen päätöksen tekoa tutustua huolella. 

Lue myös laajempi opas:

KULUTUSLUOTTO VERTAILU

HALUTUIN.FI

MIKÄ ON KULUTUSLUOTTO? 

Kulutusluotto tarkoittaa luottoa, jonka pankki tai rahoituslaitos on myöntänyt luottona hakijalle. Se tunnetaan myös nimellä vakuudeton laina, joka ei nimensä mukaisesti vaadi vakuuksia tai takaajia ja sen hakuprosessi on esimerkiksi asuntolainaan verrattuna helpompi. Kulutusluoton summa on yleensä muutamista satasista muutamiin tuhansiin euroihin. Se on tarkoitettu yleensä nimenomaan rahoittamaan elämän yllättäviä tai suunniteltuja kuluja. Kulutusluoton myöntämisen ehtona on se, että luottotiedot ovat kunnossa. 

Kulutusluottoa kannattaa ensisijaisesti hakea omasta pankista, sillä siten voi saada rahoituksen kohtuullisella korolla ja itselle sopivalla lainan takaisinmaksuajalla. Pankit myöntävät nimikkeellä kulutusluotto sekä vakuudettomia lainoja ja vakuudellisia lainoja. Näiden erona on lainan summan lisäksi myös koron määrä. Pankki laskee sinulle myönnettävän määrän sen mukaan, että mitkä ovat sinulle realistiset takaisinmaksu mahdollisuudet.

Kulutusluottoja myöntävät myös erilaiset rahoituslaitokset. Yleensä rahoituslaitokset vaativat hakijalta vähintään 20 vuoden ikää, yli 7200€ säännöllisiä palkkatuloja sekä puhtaita luottotietoja. Kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa, jotta saa oikeasti tietää itselleen sen parhaimman ja edullisimman vaihtoehdon. 

Yleensä kulutusluottoa voi hakea kätevästi netissä, jolloin ainakin alustavan lainapäätöksen saa heti. 

Kulutusluoton hakeminen

  1. Aluksi kilpailuta luoton myöntäjät
  2. Tämän jälkeen tee hakemus netissä
  3. Vakuudettoman lainan ollessa kyseessä, lainapäätöksen saa heti
  4. Vakuudellisen lainan päätöksessä voi mennä 1-2 arkipäivää
  5. Rahat saat tilille, kun olet hyväksynyt kulutusluoton lainatarjouksen ja ehdot

KULUTUSLUOTTOJEN KORKO

Matala alle 6 % vuosikorko voi houkuttaa ottamaan lainan, mutta ennen sitä pitäisi tietää mikä on se todellinen vuosikorko. Lainan kustannusten yhteydessä ilmoitetaankin lainan korko sekä todellinen vuosikorko. Kulutusluottojen lainojen korot ovat miltei aina henkilökohtaisia ja ne määräytyvät henkilön luottokartoituksen jälkeen. Vakuudellisissa lainoissa korot ovat aina vakuudettomia lainoja pienemmät.

Kulutusluotto Vertailu Testivoittaja

Tavalliset kansalaiset voivat olla pulassa miettiessään lainan korkoja ja vuosikorkoja. Eikä ihme, sillä sen laskukaavakin näyttää todelliselta heprealta monille. 

Mikä on todellinen vuosikorko? 

Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan kaikki lainan kulut ja maksut, jotka on muutettu koroksi. Todelliseen vuosikorkoon on siis laskettu mukaan:

KULUTUSLUOTTO TYÖTTÖMÄLLE

Työttömyys on tilanne, joka saattaa nykyaikana tulla yllättäen, suunnittelematta. Kun säännölliset palkkatulot loppuvat, mutta arjen kulut pysyvät samoina kuin työelämässä ollessaan, saattaa mieleen tulla hakea kulutusluottoa pahimman vaiheen yli pääsemiseksi. Myös työttömänä ollessa on mahdollista saada lainaa, mutta sen summa on yleensä maksimissaan 2000€. 

Seuraavat tahot myöntävät lainoja tietyin ehdoin myös työttömille:

Työttömänä ollessa on hyvä miettiä ihan aluksi seuraavat asiat: 

Kulutusluottojen hakeminen on tehty helpoksi netin kautta ja se houkuttaakin yhä useampaa kuluttajaa ottamaan itselleen pienen lainan kattamaan jonkin arjen hankinnan. Kulutusluotoille on nykyään asetettu korkokatto ja tiukennettu sen saamisen ehtoja, jotta ihmisten taloudellinen ahdinko ei syvenisi. Luottohakemukset voidaan myös hylätä erilaisten syiden takia, joita voivat olla esimerkiksi maksuhäiriömerkintä tai riittämättömät tulot. 

Jos mietit kulutusluoton hakemista, ota huomioon seuraavat seikat:

🏆 MIKÄ ON KULUTUSLUOTTO

Se tunnetaan myös nimellä vakuudeton laina, joka ei nimensä mukaisesti vaadi vakuuksia tai takaajia ja sen hakuprosessi on esimerkiksi asuntolainaan verrattuna helpompi. Kulutusluoton...

🔍 KULUTUSLUOTTO KORKO

Lainan kustannusten yhteydessä ilmoitetaankin lainan korko sekä todellinen vuosikorko...

🤔 KULUTUSLUOTTO TYÖTTÖMÄLLE

Kun säännölliset palkkatulot loppuvat, mutta arjen kulut pysyvät samoina kuin työelämässä ollessaan, saattaa mieleen tulla hakea ...