Moni saattaa ajatella, että kotivakuutus on kallis ja tarpeeton hankinta ja ettei juuri minulle kuitenkaan satu ja tapahdu mitään. Kuitenkin vahingon sattuessa sopiva kotivakuutus suojaa kotiasi ja kodin omaisuuttasi. Se on halpa turva ison tai pienemmänkin vahingon sattuessa.

KOTIVAKUUTUS ILMAN LUOTTOTIETOJA

Luottotietojen menetys, eli maksuhäiriömerkintä merkitään Suomen Asiakastiedon luottotietorekisteriin, joka voi vaikuttaa henkilön mahdollisuuksiin saada vakuutuspalveluja. Merkinnän vaikutus eri vakuutusten saatavuuteen riippuu vakuutuspalvelusta, sekä merkintöjen määrästä ja luonteesta. 

Maksuhäiriömerkintä ei ole, eikä edes saa olla automaattisesti este vakuutuksen myöntämiselle, kuten Finanssialan keskusliitto on ohjeistanut. Kuitenkin vakuutusyhtiöt voivat kieltäytyä myöntämästä vakuutusta, jos ne arvioivat, ettei henkilöllä ole kykyä hoitaa maksujaan tulevaisuudessa. 

Lue myös laajempi opas:

Kotivakuutus vertailu

HALUTUIN.FI

Onkin siis tapauskohtausta, myydäänkö luottotiedottomalle henkilölle vakuutuksia. Usein lievät maksuhäiriömerkinnät eivät ole este niiden myöntämiselle. Sen sijaan, jos merkintöjä on toistuvasti, tai ne ovat vakavia, voivat vakuutusyhtiöt kieltäytyä myymästä vakuutusta kokonaan. Tämä ongelma ei aina kosketa vain pelkästään maksuhäiriömerkinnän saanutta henkilöä, vaan myös heidän lapsiaan, jolloin vanhempi ei saa ostettua vakuutusta lapselleen. 

Vakuutusyhtiöt saattavat myöntää kotivakuutuksen maksuhäiriömerkinnästä huolimatta vaatimalla henkilöä suorittamaan ennakkomaksun. Tämä tarkoittaa sitä, että vakuutuksen ensimmäisen voimassaolovuoden aikana koko vuoden vakuutusmaksut maksetaan etukäteen. Kun maksu on suoritettu, vakuutus astuu voimaan. Seuraavina vuosina laskut lähetetään normaaliin tapaan oman valinnan mukaan erissä. 

Jos henkilöllä on voimassa oleva vakuutussopimus ja hänelle tulee maksuhäiriömerkintä, se ei vaikuta nykyiseen sopimukseen, eikä sitä saa maksuhäiriömerkinnän vuoksi irtisanoa. Vakuutuksen voimassaolon edellytyksenä on kuitenkin se, että kaikki maksut suoritetaan ajallaan. Jos henkilön maksukyky on heikentynyt, hän voi hakea Kelalta toimeentulotukea, johon otetaan huomioon kotivakuutus. Kela voi myös tehdä maksusitoumuksen kotivakuutuksen, jos henkilö ei sitä muuten itselleen saa. 

KOTIVAKUUTUS OPISKELIJALLE

Kotivakuutus on tärkeä vakuutus myös opiskelijoilla, joka on turva opiskelijoille tärkeille tavaroille. Vaikkei opiskelijoilla olisikaan vielä paljon omaisuutta, se on hyvä turvata vakuutuksen avulla. Kotivakuutus on myös edellytyksenä monien vuokra-asuntojen saamiselle, jolloin se koskee suurta joukkoa nuoria muihin paikkakuntiin opiskelemaan lähteviä nuoria. 

Jotkut vakuutusyhtiöt tarjoavat opiskelijoille edullisia pienen omavastuun sisältäviä kotivakuutuksia, joista saa alennuksen kodin irtaimiston vakuuttamiseen. Nämä vakuutukset eivät rasita liikaa opiskelijoiden kukkaroa, asuivatpa he sitten vuokralla tai omassa asunnossaan. 

Valittavina on usein erilaisia vakuutuspaketteja minimiturvasta laajimpaan vaihtoehtoon. Opiskelijoille järkevin vakuutus on sellainen, joka korvaa esimerkiksi läppärin, joka onkin monelle opiskelijalle se tärkein työväline nykypäivänä.  Yleensä tämä etu sisältyy kaikkein laajimpaan ja kalleimpaan vakuutusvaihtoehtoon, mutta vahingon sattuessa se myös maksaa itsensä takaisin. 

LÄHITAPIOLA LAAJA KOTIVAKUUTUS

Lähitapiolan laaja kotivakuutus on nimensä mukaisesti laaja ja kattava vakuutus, joka kattaa seuraavat vahingot: 

Laajakaan kotivakuutus ei kuitenkaan korvaa vahinkoja, jotka syntyvät ajan saatossa tai ovat esimerkiksi harrastuksen luonteen perusteella todennäköistä, että vahinko saattaa joskus tapahtua. Myöskään korvattavuuden piiriin ei kuulu, jos esimerkiksi henkilö itse kadottaa tai unohtaa lompakkonsa jonnekin. Vakuutusehtoihin kannattaa tutustua huolella, jotka on kaikki kirjattu voimassaolevaan vakuutussopimukseen. 

Kotivakuutuksen korvataan eri tilanteista ja syistä johtuvia äkillisiä ja arvaamattomia omaisuusvahinkoja vakuutuksen laajuudesta riippuen. Vakuutus korvaa muun muassa kodin irtaimiston lisäksi, vaatteet ja harrastusvälineet, arvoesineet, kiinteän sisustuksen, tulipalon tai vesivahingon aiheuttamat tilapäisen majoituksen kulut, sekä muille aiheutetut vahingot. Vakuutusturvaa voi muuttaa tai laajentaa aina tarpeen mukaan itselleen sopivaksi. Kannattaakin aina säännöllisin väliajoin tarkistaa onko vakuutusturva omaa elämäntilannetta vastaava. 

https://www.youtube.com/watch?v=Crm-mzwlfDI

🏆 KOTIVAKUUTUS ILMAN LUOTTOTIETOJA

Maksuhäiriömerkintä ei ole, eikä edes saa olla automaattisesti este vakuutuksen myöntämiselle, kuten Finanssialan keskusliitto...

🔍 KOTIVAKUUTUS OPISKELIJALLE

Vaikkei opiskelijoilla olisikaan vielä paljon omaisuutta, se on hyvä turvata vakuutuksen avulla. Kotivakuutus on myös...

🤔 LÄHITAPIOLA LAAJA KOTIVAKUUTUS

Laajakaan kotivakuutus ei kuitenkaan korvaa vahinkoja, jotka syntyvät ajan saatossa tai ovat esimerkiksi harrastuksen luonteen perusteella todennäköistä, että vahinko saattaa joskus tapahtua...