Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä ja vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monia älypuhelimen omistajia vuodesta toiseen. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, joten lue vastaukset näihin kimurantteihin ongelmiin nyt!

Puhelin hakkeroitu – mitä tehdä? 

Onko puhelimesi hakkeroitu? Ja mistä sen voi tietää? Muutamat merkit voivat kertoa siitä, että puhelin on hakkeroitu. Yksi niistä voi olla akun tyhjentyminen epänormaalin nopeasti. Tässä voi olla taustalla toimiva sovellus, joka on asennettu salaa esimerkiksi vakoilutarkoituksiin. Myös puhelin kuumeneminen voi kertoa  samasta ongelmasta. Jos taas puhelin avaa itsestään sovelluksia sekä sulkee niitä, voi tämä kertoa siitä että hakkeri on juuri sillä hetkellä murtotarkoituksissa, totta kai etänä. .

Lue myös laajempi opas: Paras puhelin

HALUTUIN.FI

Oletko löytänyt numeroita soitetuista puheluista, joihin et ole itse soittanut? Tämä voi olla myös merkki siitä, että joku käyttää puhelintasi etänä laittomiin tarkoituksiin. Samoin omien puhelujesi taustalla kuuluvat oudot äänet voivat kertoa siitä, että hakkeri on kaapannut laitteen omiin tarkoituksiinsa. 

Mitä sitten voi tehdä? Ensiksi kannattaa asentaa viimeisin päivitys käyttöjärjestelmästä sekä muut puhelimen suositellut päivitykset. Sovelluskaupasta kannattaa asentaa ja päivittää virustorjuntaohjelmisto, jolla voi tarkistaa onko puhelimessasi joitain ylimääräisiä ohjelmia, joiden ei pitäisi olla siellä. 

Nyt kannattaa myös pikimmiten vaihtaa salasanat kaikkein tärkeimpiin palveluihin ja sometileihin, jotta hakkeri ei voi kaapata puhelimesi lisäksi myös muita käyttämiäsi verkkopalveluja omiin nimiinsä. 

Koska hakkerit käyttävät taitojaan pankkisovellusten vuoksi, kannattaa nyt ehdottomasti tarkistaa samalla, onko pankkitililtäsi lähtenyt mitään ylimääräistä epämääräisille tileille. Lisäksi kannattaa ilmoittaa omaan pankkiin hakkeroinnista, joten he voivat vaihtaa turvalliset uudet salasanat sinulle. 

Puhelimen vakuutus

Puhelimissa on uutena ostettaessa vähintään 12 kuukauden takuu, mutta takuu ei välttämättä kata esimerkiksi puhelimen putoamista ja näytön rikkoutumista. Siksi usein puhelinten myyntipaikat tarjoavat kohtuullisen edulliseen hintaan laajoja vakuutuksia, joiden ansiosta omankin törttöilyn aiheuttamat vahingot korvataan. 

Jos maksat matkavakuutuksesta, kannattaa tarkistaa sen ehdot. Monet matkavakuutukset alkavat jo muutaman kymmenen kilometrin päästä kotoa, joten matkalla rikkoutunut puhelin voidaan korvata parhaimmillaan matkavakuutuksen avulla. 

Joka tapauksessa vakuutuksen ehdot on hyvä tarkistaa, sillä niistä näkee mitä vakuutus korvaa – esimerkiksi näytön rikkoutumisen, putoamisen veteen ja monia muita yleisiä haavereita, joita aktiivisilla puhelimen käyttäjillä tulee jossain vaiheessa elämäänsä eteen. Vakuutusten omavastuu on myös hyvä tarkistaa, sillä korkea omavastuu ja halpa puhelin on usein huono yhdistelmä. 

Paras Kamerapuhelin Vertailu

Miten yhdistää puhelin televisioon USB-kaapelilla? 

Puhelimen yhdistäminen televisioon USB-kaapelilla ei tarkoita sitä, että puhelimen näyttö toistuisi televisiossa. Useimmiten tavallisella USB-kaapelilla yhdistäminen vain aloittaa puhelimen lataamisen television kautta. 

Se, että pystyt katsomaan puhelimen näytöltäsi toistuvaa kuvaa ja ääntä televisiostasi, vaatii sopivan kaapelin, jossa puhelimen päässä on microUSB-liitäntä ja television päässä HDMI-liitäntä. Tällaista kaapelia kutsutaan MHL (Mobile High Definition Link) -kaapeliksi. Näin kuva siirtyy täydellä FULL HD -laadulla televisioon puhelimesta. Jos sopivaa kaapelia ei ole tarjolla, tarvitset erillisen sovittimen kaapelin liittämiseen. Tässä videossa näet kuinka näyttö peilataan televisioon MHL-kaapelin avulla.

Nykyaikaisemmat puhelimet sisältävät USB-C -liitännän. USB-C sisältää tuen DisplayPort-standardille, joten puhelin voidaan liittää televisioon suoraan kaapelilla. Televisiot eivät aina tue tätä, joten tällöin tarvitaan erillinen HDMI-USB-adapteri. 

MHL:n kanssa samankaltainen liitäntä on USB Slimport, joka toimii hyvin vanhemmissa älypuhelimissa. Edellä mainitut USB-liitäntöjen esimerkit sopivat Android-puhelimiin. iPhone-puhelimille on saatavilla erillisiä adaptereita (Apple Digital AV Adapter), joiden lisäksi tarvitset erillisen HDMI-kaapelin, joka yhdistetään adapterin ja television väliin. iPhone puolestaan yhdistetään adapteriin kiinni ja näin pääset nauttimaan myös Applen puhelimen tarjontaa omasta televisiostasi.

🏆 Puhelin hakkeroitu – mitä tehdä?

Tämä voi olla myös merkki siitä, että joku käyttää puhelintasi etänä laittomiin tarkoituksiin..

🔍 Puhelimen vakuutus

Joka tapauksessa vakuutuksen ehdot on hyvä tarkistaa, sillä niistä näkee mitä vakuutus korvaa..

🤔 Miten yhdistää puhelin televisioon USB-kaapelilla?

Nykyaikaisemmat puhelimet sisältävät USB-C -liitännän. USB-C sisältää tuen DisplayPort-standardille, joten puhelin voidaan liittää televisioon..