Haluat kutsua ystäviä hengailemaan, mutta sinulla ei ole aavistustakaan, mitä tehdä heidän kanssaan. Jos olet kyllästynyt samoihin vanhoihin baareihin, elokuvateattereihin tai viikonloppurutiineihin, on aika piristää asioita.

Kokeile joitakin näistä ainutlaatuisista aktiviteeteista ystävien kanssa, jotta voit pyyhkäistä sinut tylsistä arkirutiineista uuteen luovuuden tilaan, jossa keskustelu ja hauskanpito voivat virrata sosiaalisiin ympyröihisi.

Ainutlaatuisia asioita suunnitella ystävien kanssa

Ei ehkä yllätä sinua, että ihmisen aivot rakastavat uusien asioiden tekemistä. Itse asiassa tutkijat ovat havainneet, että uutuus ja uudet ärsykkeet lisäävät muistia ja parantavat aivojen terveyttä.

On jopa merkittävää näyttöä siitä, että positiivista tapahtumaa edeltävä odotus riittää alentamaan stressitasoa ja kohottamaan mielialaa.

Jos haluat saada uusia ystäviä ja pitää olemassa olevat ystävyyssuhteesi täynnä elinvoimaa ja kiehtovaa keskustelua, kokeile käydä uusissa paikoissa tai luoda eläviä kokemuksia, kun hengailette yhdessä.

Mitä Tehdä Kaverin Kanssa?

Säästökauppaseikkailu

Suuntaa läheiseen Goodwill-, Pelastusarmeija- tai paikalliseen säästöliikkeeseen ja poimi sieltä absurdeja asuja, joihin voit pukeutua ja ottaa valokuvia. Parempi vielä, valitse hassu asu ystävällesi ja pyydä häntä valitsemaan yksi sinulle. Käyttäkää pari taalaa ja lähtekää päiväksi ulos pukeutuneina mummoiksi, muotitietoisiksi tai pukukeräilijöiksi.

Pukeutukaa ja käykää paikallisissa taidemuseoissa

Taide rikastuttaa ja elävöittää ihmiskokemusta avaamalla mielemme näkemään maailman luovemman linssin läpi. Lisäksi on aika mielenkiintoista (ja usein hauskaakin) nähdä, miten eri tavalla sinä ja ystäväsi tulkitsette taideteoksen. Museot sopivat ihanaksi päiväretkeksi, jossa voit kokea jotain uutta parhaan ystäväsi tai kaveriporukan kanssa. Jotkut niistä ovat jopa ilmaisia!

Toimintavaihe: Käytä Googlea tai Yelpiä etsiessäsi ”parhaat taidemuseot” kaupungissasi. Lisää hauskuutta pukeutumalla tyylikkäimpiin mustiin asuihinne tai värikkäisiin taideasuihinne ennen museoon menoa.

Osallistu konferenssiin

Konferensseja on lähes jokaiseen kiinnostuksen kohteeseen planeetalla: yrittäjyydestä, tieteestä, taiteesta ja teknologiasta kryptovaluuttaan, veganismiin, henkisyyteen, puutarhanhoitoon, TED Talk -tapahtumiin ja paljon muuhun. Jonkin uuden oppiminen ja inspiroivien seminaarien kuunteleminen on aina hauskempaa ystävän kanssa, joka jakaa intohimosi.

Toimintavaihe: Etsi paikallisista tapahtumakalentereista konferensseja, jotka keskittyvät sinun ja ystäväsi yhteisiin kiinnostuksenkohteisiin.

Luo gourmet-ateria uudelleen kotona

Ruoanlaitto ystävien kanssa voi olla herkullinen palkinto tai hulvaton sotku. Joka tapauksessa teillä on varmasti hauskaa ja (toivottavasti) syötte jotain herkullista.

Toimintavaihe: Mieti yhtä suosikkiateriaa, jonka olet jakanut ystäväsi kanssa tai nauttinut lapsuudessasi, ja yritä sitten luoda se uudelleen keittiössäsi. Jaa ainesten kustannukset, laita soimaan hyvät musiikit ja kokkaa juhla-ateria, joka on täynnä hyviä muistoja.

Pro-vinkki: Kun teet suunnitelmia kotona, älä unohda luoda tunnelmaa luomalla tunnelmaa keittiöön. Tämä luo erikoisemman kokemuksen kuin tavallinen illallinen. Kokeile uusia ruokalajeja, sytytä kynttilöitä tai ripusta lyhtyjä, soita kulttuuriin liittyvää musiikkia ja/tai päätä ilta paikallisen leipomon erikoisjälkiruokaan.

Kertokaa toistenne ennustukset

Lisätkää hengailuunne hieman salaperäisyyttä kokeilemalla ennustamista. Etsikää ilmainen opas kämmenennustamisesta, opiskelkaa perusteet ja yrittäkää lukea toistenne kämmenistä.

Mainokset

Jos kämmentiede ei ole sinun juttusi, tutustu sen sijaan teelehtien lukemisen taiteeseen. Vaikka nämä menetelmät eivät ehkä ole tieteellisesti tarkkoja, ne ovat viihdyttäviä ja voivat herättää kiehtovia keskusteluja ystävien kesken, etenkin sateisena päivänä.

Järjestä yökyläilyä

Yökyläilybileet ovat nostalgista hupia, ja niiden avulla voitte teeskennellä olevanne taas teini-ikäisiä.

Yökyläilyjen järjestäminen ystävien kanssa on loistava tapa rakentaa vahvempia yhteyksiä ja luoda pysyviä muistoja. Tehkää kaikki se, mitä teillä oli tapana tehdä yökyläilemässä teini-ikäisten ystävien kanssa: katsokaa elokuvia, pelatkaa pelejä ja kertokaa tarinoita myöhään yöhön asti, mikä syventää ystävyyssuhteita ja tekee kokemuksesta entistäkin miellyttävämmän.

Vietä kylpyläpäivä

Tee kodistasi kylpylä muutamaksi tunniksi. Siivoa kotisi ja luo rentouttava tunnelma kynttilöillä, hämärällä valaistuksella ja rauhoittavalla musiikilla tai ympäristön äänillä. Tarjoa kevyitä, terveellisiä välipaloja ja juomia, kuten jogurttikulhoja, hummusta ja crudites-herkkuja, vihreää teetä ja kurkkupohjaista vettä. Tarjoa toisillesi manikyyrejä, käsihierontaa ja kasvonaamioita.

Pyydä tarvittaessa ystäviäsi tuomaan mukanaan tarvikkeita tai osallistumaan kustannuksiin. Kylpyläpäivät ovat yleensä tyttöjen suosiossa, mutta ei ole mitään syytä, etteivätkö myös miehet voisi nauttia rentoutumisesta ja hemmottelusta.

Järjestä murhamysteeri-ilta

Jos ystäväsi ovat halukkaita heittäytymään roolileikkeihin, järjestä murhamysteeri-ilta. Ne sopivat melkein minkä kokoiselle ryhmälle tahansa, eikä niihin tarvitse käyttää rahaa.

Artikkeli jatkuu alla.
Millainen sosiaalinen yliajattelija sinä olet?
Tee tämä kysely ja saat yksilölliseen persoonallisuuteesi ja tavoitteisiisi perustuvan räätälöidyn raportin. Aloita itsevarmuutesi, keskustelutaitojesi tai kykysi luoda yhteyksiä – alle tunnissa.
Aloita tietokilpailu.

Murhamysteeri-illan järjestäminen on loistava tapa harjoittaa luovaa ongelmanratkaisua ja tiimityötä, kun kaikki työskentelevät yhdessä mysteerin ratkaisemiseksi. Verkosta löytyy paljon ilmaisia mysteerejä, joita voit ladata, tai jos sinulla on vilkas mielikuvitus, voit kirjoittaa oman.

Perusta oma pakohuoneesi

Pakohuoneessa käyminen on loistava tapa viettää aikaa ystävien kanssa, mutta jos lähelläsi ei ole pakohuonetta tai haluat säästää rahaa, mikset järjestäisi omaa pakohuonetta kotona?

Oman pakohuoneen perustaminen on hauska ja mukaansatempaava tapa haastaa ystäväsi ongelmanratkaisu- ja tiimityöskentelytaidot. Löydät ilmaisen tehtävän osoitteesta Escape Team. Lisätehtävät maksavat vain muutaman dollarin kappale.

Järjestä teemajuhlat

Teemajuhlat antavat kaikille mahdollisuuden olla luovia koristeiden, pukujen ja ruoan suhteen. Tässä on muutamia mahdollisia teemoja:

Voit järjestää juhlat syntymäpäivääsi tai muuta suurta tilaisuutta varten, mutta voit järjestää juhlat myös ihan vain siksi, että sinusta tuntuu siltä.

Aloita fantasiaurheiluliiga

Jos sinä ja ystäväsi rakastatte urheilun seuraamista, perustakaa oma fantasiaurheiluliiga.

Artikkeli jatkuu alla.
Tee tämä tietokilpailu ja katso, miten voit saada uusia ystäviä
Tee tämä kysely ja saat yksilölliseen persoonallisuuteesi ja tavoitteisiisi perustuvan mukautetun raportin. Opi, miten SINÄ voit olla parempi luomaan yhteyksiä ja tekemään ihmisistä läheisiä ystäviä.
Aloita tietokilpailu.

Fantasiaurheiluliigan aloittaminen lisää jännitystä pelien katsomiseen. Kun hallinnoitte omia joukkueitanne ja teette strategisia päätöksiä, voitte luoda yhteyksiä onnistumisista ja haasteista kauden aikana.

Maalaa ja siemaile

Ei ole väliä, oletko hyvä taiteilija, kun sinulla on lasi hyvää viiniä kädessäsi ja hauska tunnelma ympärilläsi. Taidekurssin ja happy hourin välimuoto, nämä ainutlaatuiset kurssit ilmestyvät kaupunkeihin ainutlaatuisena vaihtoehtona vanhoille perusbaarisuunnitelmille.

Voit maistella muutamia eri viinejä, jakaa välipaloja ja kokeilla värejä ja sutkautuksia. Jos juominen ei ole vaihtoehto, kokeile siemailla mocktaileja tai kombuchoja hienoissa laseissa. Oli miten oli, luovuus ystävien kanssa on tieteellisesti todistettu vahvistavan välillänne olevaa sidettä.

Toimintavaihe: Etsi verkosta järjestetty maalaus- ja siemailukurssi alueeltasi tai luo oma maalauskurssisi uudelleen maalausopetus YouTubessa (hei, vanhat Bob Rossin suosikit!).

Vaihda vaatteita, DVD-levyjä, kirjoja tai pelejä koskeva vaihtokokous.

Järjestä ystäviesi kanssa siisti ja ympäristöystävällinen vaihtotapahtuma vaatteille, DVD-levyille, kirjoille tai peleille. Pyydä kaikkia tuomaan mukanaan tavaroita, joita he eivät enää käytä tai tarvitse, ja luo olohuoneeseesi vaihtopaikka. Näin kaikki ystäväsi voivat saada uutta tavaraa kaappeihinsa, viihdekokoelmiinsa tai kirjahyllyihinsä kuluttamatta rahaa. Se on myös mahtava tapa siivota ja löytää uusia suosikkeja.

Jos jäljelle jää tavaroita, joita kukaan ei halua, voit järjestää pihamyyjäiset ja jakaa rahat kaikkien osallistujien kesken tai lahjoittaa tavarat läheiselle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Järjestä lounas- tai illalliskutsut

Murra ruokailurutiinisi järjestämällä potluck-lounas tai -illallinen ystävien kanssa. Kehota kaikkia tuomaan ruokalaji jaettavaksi, jolloin ruokailusta tulee yhteinen ja jännittävä kokemus.

Luovaa vaihtelua saat, kun valitset potluckille teeman, kuten ”italialaista ruokaa”, ”suosikkilohturuokaa” tai ”perheen salaisia reseptejä”. Tämä rohkaisee kaikkia kokeilemaan uusia ruokia ja herättää keskustelua, kun ihmiset kertovat tarinoita valitsemiensa reseptien takana.

Järjestä elokuvailta

Jos kutsut pienen ryhmän, voit pyytää kaikkia ehdottamaan kukin yhtä elokuvaa. Voisitte myös katsoa elokuvia, joita kukaan teistä ei yleensä katsoisi. Jos esimerkiksi sinä ja ystäväsi katsotte yleensä toimintaelokuvia tai tieteiselokuvia, kokeile pari romanttista komediaa. Valitkaa näyttelijä ja katsokaa mahdollisimman monta hänen elokuvaansa.

Jos ystäväsi rakastavat elokuvia ja haluatte tehdä elokuvailloista säännöllisiä, voitte käydä läpi American Film Institute’s 100 Greatest American Films Of All Time.

Kokeile online-tanssikurssia

Tyhjennä olohuoneesi ja ota online-tanssitunti. Sinulla on hauskaa ja saat myös liikuntaa. Online-tanssitunnin kokeileminen ystävien kanssa on hauska ja energinen tapa luoda yhteyksiä, kun opitte yhdessä uusia liikkeitä ja kannustatte toisianne koko prosessin ajan.

Naurujen jakaminen ja kokemuksesta nauttiminen luovat pysyviä muistoja ja parantavat samalla kuntoa ja yleistä hyvinvointia. Tutustu aloittelijoiden videoihin YouTubessa.

Opi taikakorttitemppuja

Tarvitset vain joitakin kortteja ja ohjeet. Voitte kaikki yrittää opetella samaa temppua tai valita erilaisia temppuja ja haastaa toisenne selvittämään, miten kukin illuusio toimii.

Taikakorttitemppujen opettelu ystävien kanssa on viihdyttävä tapa herättää luovuutta ja ystävällistä kilpailua. Lisäksi se on hauskaa ja ainutlaatuista puuhaa, joka voi aiheuttaa paljon naurua.

Suklaanmaistelusessio

Osta vähintään 5 erilaista suklaata. (Pyydä ystäviäsi jakamaan kustannukset tarvittaessa.) Yritä olla ostamatta suosittuja merkkejä; etsi netistä tai erikoisliikkeistä epätavallisia löytöjä. Riko suklaa paloiksi ja laita kukin lajike numeroidulle lautaselle. Kutsu kaikki maistamaan jokaista lajia ja vertailemaan muistiinpanoja.

Suklaanmaistelu ystävien kanssa on ihana tapa tutustua uusiin makuihin. Se kannustaa myös keskusteluun ja yhteydenpitoon. Jos et pidä suklaasta, voit sen sijaan maistella viiniä tai jäätelöä.

Tehdä ämpärilistoja

Inspiroikaa itseänne ja toisianne kirjoittamalla ämpärilistoja. Vertailkaa listoja ja keskustelkaa siitä, miten voitte alkaa muuttaa unelmianne suunnitelmiksi. Voitte myös tehdä kausiluonteisia listoja asioista, joita haluaisitte tehdä tulevina viikkoina ja kuukausina.

Kesäkauden bucket-listanne voisi esimerkiksi sisältää seuraavat asiat: ”Lähde viikonlopuksi telttailemaan”, ”Mene järvelle uimaan” ja ”Mene ulkoilmanäytelmään tai musiikkifestivaaleille”. Jos teet talven bucket list -listaa, voisit sisällyttää siihen esimerkiksi seuraavat asiat: ”Mene kelkkailemaan”, ”Tee piparkakkutalo”, ”Luistele” tai ”Tee herkkukaakaota”.

Treenaa 5K (tai maratonia) varten.

Yhdessä treenaavat ystävät pysyvät yleensä yhdessä. Tutkimus osoittaa, että treenaaminen sosiaalisessa ympäristössä voi johtaa parempaan liikuntasuoritukseen ja syvempään yhteenkuuluvuuteen. Jos haluat haastaa urheilullisuutesi ja sopia treffit, joita voit odottaa, harkitse juoksukilpailuun harjoittelua parhaan ystäväsi kanssa.

Toimintavaihe: Etsi kilpailu läheltäsi ja rekisteröidy tukemaan hyvää tarkoitusta. Pelillistäkää prosessi seuraamalla aikoja, investoimalla uusiin juoksuasuihin ja palkitsemalla toisenne terveellisillä smoothieilla tai välipaloilla jokaisen harjoituspäivän jälkeen.

Käykää kasvitieteellisessä puutarhassa

Yhdistäydy luontoon ja ystäviisi päiväretkellä puutarhaviidakkoon tai kasvihuoneparatiisiin. Kasvitieteellisiä puutarhoja on yli 1 000 kaupungeissa ympäri Yhdysvaltoja! Eksoottiset orkideat, virtaavat palmut, uhanalaiset luonnonkukat ja hienot puut täyttävät ne ääriään myöten.

Toimintavaihe: Etsi läheltäsi kasvitieteellinen puisto ja syvenny oman alueesi vehreään kauneuteen. Älä unohda ottaa kameroita mukaan ja napsaista kauniita muistoja.

Pystytä joulukoristeet

Jos sinä ja ystäväsi rakastatte koristella kotianne jouluksi, voisitte järjestää ”koristussafarin”. Menkää ryhmänä vuorotellen jokaisen kotiin ja pystyttäkää koristeet nauttien samalla juhlallisista juomista ja välipaloista.

Joulukoristeiden laittaminen yhdessä on hauska tapa luoda yhteyksiä ja pysyviä muistoja. Tämä aktiviteetti antaa kaikille mahdollisuuden jakaa ainutlaatuisia sisustusideoitaan ja -tyylejään, mikä tuo jokaiseen kotiin ripauksen yhteistä luovuutta.

Järjestäkää cocktailinvalmistusjuhlat

Kokoa ystäväsi cocktailjuhliin. Tee juhlistasi erityiset pukeutumalla tyylikkäästi, laittamalla musiikkia soimaan ja tarjoilemalla välipaloja.

Cocktailinvalmistusjuhlien järjestäminen on ystäville luova tapa luoda yhteyksiä ja oppia uusia taitoja, kun sekoitatte ja kokeilette eri ainesosia herkullisten juomien luomiseksi. Se kannustaa myös keskusteluun, nauruun ja yhteisiin kokemuksiin.

Tehdään aikakapseli

Etsi tukeva vedenpitävä astia, täytä se muistoesineillä ja pidä se piilossa muutaman vuoden ajan, kunnes sinä ja ystäväsi haluatte avata sen ja muistella. Voit käyttää perinteistä lähestymistapaa ja haudata aikakapselin tai vain piilottaa sen vintille tai kaappiin.

Aikakapselin luominen ystävien kanssa antaa teille mahdollisuuden tallentaa muistoja ja erityisiä hetkiä yhdessä. Se antaa teille myös jotain jännittävää odotettavaa, kun lopulta avaatte aikakapselin ja elätte uudelleen näitä rakkaita muistoja. Katso Kongressin kirjaston opas aikakapselin tekemisestä, josta saat inspiraatiota.

Lähde poluille

Ulkoilu on erittäin hyödyllistä sekä fyysiselle että henkiselle terveydelle. Jos haluat purkaa stressiä ja rentoutua luonnossa, yksi yksinkertaisimmista ja halvimmista tavoista viihdyttää ystäviäsi on haastava mutta kaunis vaellus.

Toimintavaihe: Etsi parhaat vaellukset lähistölläsi ja valitse reitti pituuden, vaikeusasteen ja arvostelujen perusteella. Yllätä ystäväsi maukkailla proteiinipatukoilla ja juhlakuvalla huipulla.

Pelaa joukkueurheilua

Urheilu ei ole vain lapsille tai ammattilaisjoukkueille, eikä sinun tarvitse sitoutua koko kauteen nauttiaksesi ystävällisestä kilpailusta.

Jos harrastat tennistä tai golfia, liity paikalliseen country clubiin tai tenniskerhoon löytääksesi kumppaneita ja otteluita.

Jos pidät jalkapallosta, jalkapallosta, softballista tai kamppailulajeista, liity johonkin erikoistuneeseen kuntosaliin tai harjoitusryhmään.

Jos pidät koripallosta tai lentopallosta, tutustu alueesi sisä- ja ulkokenttiin. Paikallisista puistoista, kentiltä, rannoilta ja kentiltä löytyy usein ”noutopelejä”.

Mikä tahansa laji sinua kutsuukaan, joukkueurheilu on hauska tilaisuus luoda yhteyksiä ja harrastaa liikuntaa samanaikaisesti.

Toimintavaihe: Voit etsiä alueesi tapahtumakalenterista hakusanoilla kuten ”[urheilulaji] liiga” tai ”[urheilulaji] pickup game”.

Ota tanssitunti

Tanssi voi olla hankalaa opetella yksin, joten miksi et ottaisi ystävää mukaan nauramaan sitä kanssasi? Jos olet halunnut oppia liikuttamaan kehoasi uudella tavalla, kutsu ystäväsi tanssitunnille, jossa saat nautinnollisen treenin ja oppitunnin rytmistä.

Tanssitunteja on niin monenlaisia, että niitä voi kokeilla, mm:

Mene Open Mic Nightiin

Avoimet mikrofoni-illat houkuttelevat yleensä eklektisiä sekoituksia amatöörejä ja ammattilaisia, jotka haluavat jakaa taitojaan stand-up-komediasta ja runonlausunnoista esittäviin taiteisiin ja laulaja-lauluntekijä-jameihin.

Ota ystäväsi mukaan hakemaan paikkaa yleisöstä tai ilmoittaudu mukaan laulamaan tai lukemaan jotain omaa tekstiäsi. Useimmat open micit ovat rentoja ja suunnittelemattomia – tule paikalle ja nauti!

Kysele paikallisista kahviloista, kahviloista ja baareista, milloin seuraavat open micit järjestetään. Voit myös hakea Googlella hakusanalla ”open mics near me” ja saada vihjeitä seuraavista tapahtumista.

Vapaaehtoistyötä eläinsuojeluyhdistyksessä

Kukapa ei rakastaisi leikkiä koiranpentujen tai kissanpentujen kanssa? Voit saada pehmoisen annoksen samalla, kun teet jotain positiivista yhteisöllesi ja solmit ystäviesi kanssa. Siitä voittavat kaikki.

Toimintavaihe: Etsi paikallinen eläinsuojeluyhdistys tai eläinsuoja ja tarkista niiden verkkosivut tai soita kysyäksesi vapaaehtoistyömahdollisuuksista. Saatat joutua jättämään hakemuksen, osallistumaan perehdytykseen ja suunnittelemaan vapaaehtoiskoulutuksen etukäteen.

Aloita podcast yhdessä

Kun hengailet jonkun kanssa tarpeeksi kauan, käytte luultavasti samoja aiheita toistuvasti läpi. Sinä ja ystäväsi ette ehkä edes tajua, että olette muodin, käsityöoluen, matkailun tai kirjojen asiantuntijoita. Kuka tahansa voi perustaa podcastin ja isännöidä sitä ilmaiseksi jakaakseen intohimonsa tiettyjä aiheita kohtaan tai antaakseen kuuntelijoiden päästä mukaan hauskoihin keskusteluihin.

Istuttakaa puutarha yhdessä

Laittakaa kädet multaan ja istuttakaa siemeniä tulevaisuutta varten. Aloititpa sitten asunnon parvekkeella, takapihalla tai paikallisella yhteisön puutarhatontilla, ruoan tai kukkien kasvattaminen on palkitseva harrastus, jossa on runsaasti mahdollisuuksia ryhmätyöhön ja keskusteluun.

Toimintavaihe: Aloita pienestä vain yhdellä tai kahdella korotetulla sängyllä tai lohkolla. Kasvit, kuten retiisit, salaatti, pikkupinaatti, tomaatit, kesäkurpitsa ja sipulit, ovat helpoimmin kasvatettavia kasveja. Voit myös harkita vapaaehtoistyötä paikallisella maatilalla tai yhteisön puutarhassa oppiaksesi perusteet.

Osallistu kansainväliselle ruoanlaittokurssille

Thai? Italialaista? Kreikkalainen? Argentiinalainen? South African? Kokeiltavia ruokalajeja on käytännössä loputtomasti, mutta niitä ei ehkä ole saatavilla omalla alueellasi. Etsi virtuaalinen kokkauskurssi kansainvälisten kokkien kanssa tai tutustu Airbnb Experiences -palveluun löytääksesi kokkauskursseja läheltäsi.

Lähde tien päälle

Maantieloman suunnittelu, pakkaaminen ja lähteminen voi olla yksi parhaista kokemuksista, jotka yhdistävät muita ihmisiä. Loppujen lopuksi kyse ei ole vain määränpäästä, vaan matkasta!

Kuvittele, että sinä ja paras ystäväsi tapaatte kahvilassa töiden jälkeen ja suunnittelette paikkoja, jotka haluatte nähdä. Voitte hankkia vanhanaikaisia karttoja ja piirtää reittinne. Treffejä edeltävinä viikkoina puhutte siitä, mitä olette innokkaimpia näkemään ja mitä kiehtovia ihmisiä saatatte tavata.

Voitte laatia yhdessä yhteisen Spotify-soittolistan tai polttaa vanhanaikaisia mixtapeja, joita voitte kuunnella tien päällä. Kun viikonloppu koittaa, hanki eväitä, varaa Airbnb (tai osta retkeilyvarusteet) ja lähde viettämään elämäsi parasta aikaa.

Pro-vinkki: Muista, että odotuksen on tieteellisesti todistettu tekevän ihmisistä onnellisempia. Loppujen lopuksi kaikki haluavat jotain, mitä odottaa innolla. Hypen luominen ennen varsinaisia suunnitelmia on loistava tapa pitää asiat mielenkiintoisina ja innostavina.

Virtuaalinen matkustaminen

Kun et voi lähteä lomalle tai road tripille, kokeile virtuaalimatkailua nähdäksesi uusia paikkoja mukavasti kotoa käsin. Voit valita paikan, jossa olet aina haaveillut vierailevasi, ja tutkia sitä Google Mapsin satelliittikuvien ja katunäkymän avulla. Voit myös tutustua virtuaalikierroksiin, kuten tähän 360° huippunäkymä Virtual Yosemite, audio-opastettuun kierros Machu Picchussa tai VR-kierros Itävallassa.

Aloita vinyylikokoelma

Levysoittimet ja äänilevyt ovat tehneet paluunsa paremman äänenlaadun ja sen nostalgisen, täyteläisen äänen ansiosta, joka syntyy vinyylin kääntyessä neulan alla. Levyjen keräily on loistava harrastus ystävien kanssa, koska voitte luoda yhteyksiä suosikkimuusikoihinne, vaihtaa levyjä ja lähteä vinyylien metsästysseikkailuihin. Lähde paikalliseen käytettyjen levyjen kauppaan ja jammaile vintage-kappaleiden tai uuden ajan LP-levyjen tahtiin.

Mene antiikkinäyttelyyn

Olipa kyse antiikkiautoista, levyistä, keräilyesineistä, koruista, vaatteista, taiteesta tai sisustuksesta, antiikkinäyttelyt ovat ainutlaatuinen räjähdys menneisyydestä, joka houkuttelee intohimoisten keräilijöiden ja vanhojen ihmisten monipuolista joukkoa. Pue päällesi vintage-asu ja vie ystäväsi katselemaan 1900-luvun Victrolia ja kunnostettuja VW-hippibusseja. Älä unohda kysyä osallistujilta hyviä tarinoita menneiltä ajoilta.

Hanki kertakäyttökamerat ja lähde seikkailemaan.

Jatka vintage-teemaa, kokeile ostaa muutama kertakäyttökamera ja kokeilla filmikuvausta. Kertakäyttöiset Fujifilmit tai Kodak-kamerat vievät sinut 80- ja 90-luvuille. Elokuvakameralla kuvaamisessa on jotain erityistä – saat vain yhden kuvan, etkä näe sitä heti.

Sinä ja ystäväsi voitte ottaa kamerat mukaanne seikkailuihin tai päivittäisiin aktiviteetteihin koko viikon ajan ja lähettää filmin kehitettäväksi. Ripusta ne kotonasi ja vaihda ainutlaatuiset kuvat konkreettisiin muistoihin, jotka kestävät koko elämän.

Järjestä teemalliset illanistujaiset

Illalliskutsujen järjestäminen vaatii paljon organisointia ja koordinointia, mutta prosessi on osa hauskoja yhteisiä kokemuksia sinulle ja ystävillesi.

Valitse teema (70-luku? Ranskalainen piknik? Meksikolainen fiesta? Speakeasy-tunnelma? Maatilalta pöytään? Hieno gaala?) ja jaa vastuut. Valitse sisustus, musiikki, asusteet ja reseptit, jotta ystäväsi ja vieraasi pääsevät hetkeksi toiseen maailmaan. Tämä on myös loistava tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin ja laajentaa ystäväpiiriänne.

Tutustu musiikkifestivaaleihin tai konsertteihin

Kukapa ei rakastaisi yhteydenpitoa ystävien kanssa jonkin suosikkibändin tai throwback-kappaleen äärellä? Antropologit ovat havainneet, että sosiaalinen sitoutuminen musiikin kautta on ollut aivoverkostoissamme jo esihistoriallisista ajoista lähtien.

Kutsu ystäväsi kesän musiikkifestivaaleille tai konserttiin, olipa suunnitelmissasi sitten tanssia tai jammailla kylmä juoma kädessä, antaa sinulle jotain jännittävää odotettavaa tuleviksi viikoiksi. Jos voit, yllätä heidät lipuilla ja suunnittele, että valmistaudutte tai syötte illallista yhdessä ennen tapahtumaa.

Menkää telttailemaan

Myöhäisillan keskustelut tähtien alla ja s’moren paahtaminen leirinuotiolla ovat aineksia syvällisiin mutta suoraviivaisiin muistoihin ystävien kanssa.

Älä unohda eväitä, vettä ja vessapaperia!

Teeskentelemme olevamme Foodie-arvostelijat

Kukapa ei rakastaisi kokeilla uusia ruokia ja jakaa mielipiteitään eri ruokalajeista? Luokaa kaveriporukalle tehtävä kokeilla mahdollisimman monta ravintolaa alueellanne. Reikäpaikoista huippuravintoloihin saatatte löytää kiehtovia kulttuurin kulmia, joita ette olisi muuten koskaan tutkineet.

Maistelkaa kiinnittäen erityistä huomiota makuun, rakenteeseen ja esillepanoon, verratkaa ja asettakaa sitten suosikkinne paremmuusjärjestykseen. Voisit jopa perustaa harrastusruokablogin tai ravintola-arvostelujen YouTube-kanavan, jossa voit jakaa havaintojasi.

Aikuisten aarrejahti

Päästä sisäinen lapsesi valloilleen suunnittelemalla aikuisten aarrejahti kaveriporukan tai työtovereiden kanssa. Tämä voi avata hauskoja tiiminrakennusmahdollisuuksia ja piilotettuja tarinoita, joita et ehkä tiennyt ystävistäsi. Se on myös ainutlaatuinen tapa parantaa ongelmanratkaisutaitojasi, päästä ulos kuorestasi ja tutustua kotikaupunkiisi.

Joihinkin aarrejahteihin liittyy valokuvien ottaminen, kun taas toisissa on kyse vain esineiden keräämisestä.

Luo visiotauluja

Visioalusta on visuaalisesti palkitseva tapa asettaa tavoitteita ja ilmentymiä tulevaisuutta varten. Tiede on osoittanut, että työskentely yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi edistää syvempiä sosiaalisia yhteyksiä.

Jos sinulla ja ystävilläsi on yhteisiä unelmia yrityksen perustamisesta, maailmanmatkailusta tai perheen perustamisesta, voi olla hauskaa antaa mielikuvituksenne laukata kopioimalla ja liittämällä kuvia lehdistä tai internetistä unelmatauluun. Käytä Pinterestiä tai Canvaa sen toteuttamiseen.

Kokeile vesiurheilua

Jos lähelläsi on järvi, joki tai valtameri, vesiurheilu on hauska tapa päästä kesäaurinkoon ja rentoutua. Kutsu ystäväsi vesille päiväksi vuokraamalla kajakki tai melontalaudat. Voit myös vuokrata vesiskoottereita, snorkkeleita, surffilautoja, kanootteja tai jopa osallistua sukelluskursseille. Ilmoittaudu paikalliseen venesatamaan tai etsi vesiurheiluryhmiä Facebookista tai Googlesta.

Ota metsänetsintäkurssi

Tutustu paikallisiin kasveihin tai sieniin kasvitieteellisellä seikkailulla. Metsänetsintä on luonnonvaraisten kasvien tunnistamisen ja keräämisen opettelua. Se on rikastuttava tapa luoda yhteys ystäviin ja luontoon ja löytää samalla mahdollisesti jotain herkullista. Kuka haluaa villiintyneitä karhunvatukkapannukakkuja tai voikukkapannukakkuja?

Hanki alueellinen keräilyopas tai etsi asiantuntijan opastama keräilykävely Airbnb Experiences. Varmista, että opit perusasiat, äläkä koskaan syö luonnonvaraisia kasveja tai sieniä, ennen kuin olet 100-prosenttisen varma, että olet tunnistanut ne oikein.

Paikkoja, joihin mennä ystävien kanssa

”Mennäänkö ostoskeskukseen!” tai ”mennäänkö illalla drinkille panimoon?”. Olen ollut siellä ja tehnyt niin. Joskus tarvitset henkistä virkistystä käymällä uusissa paikoissa ystävien kanssa.

 1. Mene rannalle
 2. Mene uimaan tai veneilemään järvelle
 3. Käy huvipuistossa
 4. Mene ratsastamaan
 5. Mene Zip Liningiin
 6. Tutustu tiedemuseoon
 7. Mene keilaamaan
 8. Selaa taidegalleriaa
 9. Mene keramiikkatunnille
 10. Käy kuntosalilla
 11. Pelaa minigolfia
 12. Lähde paikallisille maalaismarkkinoille
 13. Vieraile maatilalla tai maatilalla
 14. Mene viinitilalle viininmaisteluun
 15. Tapaa kahvitreffeille
 16. Aja skootterilla kaupungin läpi
 17. Kalastakaa tai metsästäkää yhdessä

Harjoitelkaa keskustelua

Jos ystäväsi ovat kiinnostuneita itsensä kehittämisestä, miksi et parantaisi itseäsi siinä asiassa, joka voi tehdä (tai rikkoa) minkä tahansa inhimillisen vuorovaikutuksen? Esittelyssä uusin, edistynein kurssi itsensä parantamisesta:

Hauskoja asioita, joita voi tehdä kotona ystävien kanssa.

Kun olet jumissa kotona tai yrität pitää hauskaa pienellä budjetilla, ystävien isännöinti kotonasi voi silti olla täydellinen hetki.

 1. Isännöi nuotiota
 2. Suunnittele piknik puistossa
 3. Pyöräilkää
 4. Järjestä ruokaillallinen
 5. Pelaa lautapelejä
 6. Käy keramiikkatunnilla
 7. Opi tekemään koruja
 8. Opettele puusepäntyön perusteet ja rakenna jotain.
 9. Kirjoittakaa yhdessä laulu
 10. Opetelkaa uusi kieli
 11. Järjestäkää elokuvamaraton-ilta
 12. Opi tekemään käsilläseisontaa
 13. Kokeile akrojoogaa
 14. Leivo suosikki jälkiruokia
 15. Grillaa terassilla
 16. Etsi käsityö Pinterestistä

Keskeiset eväät: Miten suunnitella jännittäviä hengailuhetkiä ystävien kanssa

Kun näet vaivaa luodaksesi uusia hienoja kokemuksia itsellesi ja ystävillesi, he saattavat innostua viettämään aikaa kanssasi. Ajattelu laatikon ulkopuolella ja suunnittelupanostus voi tuottaa tulosta, kun rakennat pysyviä muistoja:

Viime kädessä uusien asioiden löytämisen ystävien kanssa ei pitäisi olla työlästä. Jännittävien suunnitelmien luominen on loistava tapa suurentaa ystäviä positiivisuudellasi, kiehtovalla keskustelulla ja elämänilolla. Jos olet kyllästynyt tekemään samaa asiaa toistuvasti, tässä ovat vinkkimme siitä, mitä tehdä, kun olet kyllästynyt.