Tylsistyminen voi tuntua mahdottomalta paeta. Tämä oli erityisen totta COVID-19:n alkukuukausina, jolloin kaikki olivat karanteenissa ja etääntyivät sosiaalisesti, mutta tunne jatkuu, vaikka maailma palaa hitaasti normaaliksi – tai ainakin uudeksi normaaliksi. Vaikka jotkut ihmiset ovat jo täysin palanneet rutiineihinsa, monet muut ovat edelleen syrjässä tai viettävät yhdeksästä viiteen tuntia makuuhuoneissaan ja tuntevat itsensä yhä eristäytyneemmiksi ja siltä, että mikään ei voi vetää heitä pois tuskastaan.

No, ei hätää: kyllästyminen on mielentila, ja me haluamme auttaa sinua pääsemään siitä irti. Olemme keränneet alle 60 loistavaa mieltä nostattavaa ja tylsyyttä poistavaa ideaa, joita voit kokeilla seuraavalla kerralla, kun tunnet olosi hengetöntä ja tylsistyneeksi. Onnea ja hauskaa.

Mitä tehdä kun on tylsää?

Viihdyttäviä asioita

 1. Aloita uuden realitysarjan katsominen. Ehkä haluat vihdoin päästä Love Islandiin, tai ehkä et ole koskaan katsonut yhtäkään jaksoa Real Housewivesia? Tosi-tv-sarjat on suunniteltu pitämään sinut katsomassa, mikä voi olla siunaus tylsistyneille aivoille.
 2. Katso klassikkoelokuva, jota et ole koskaan nähnyt. On aika vihdoin tarkistaa, mistä Casablancassa on kyse.
 3. Lue hyvä essee.
 4. Hae ”happy birthday + [nimesi]” YouTubesta. Teknisesti ei tarvitse olla syntymäpäiväsi, jotta voit nauttia siitä, kun joukko tuntemattomia laulaa sinulle.
 5. Tee soittolista lempikappaleistasi lukioajalta. Et ole varmaan kuullut Eve 6:n ”Inside Outia” pitkään aikaan, ethän? Entä Jimmie’s Chicken Shackin ”Do Right”?
 6. Katsokaa niin monta jaksoa suosikkiohjelmaanne kuin haluatte. Kuunnelkaa, ketä kiinnostaa? Jatka vain sen katsomista, kunnes se lakkaa olemasta hauskaa.
 7. Aloita kirja, jonka olet halunnut lukea. On aika vihdoinkin tarkistaa, mistä (ainakin alussa) Swann’s Wayssä on kyse.
 8. Pelaa videopeliä. Jos sinulla ei ole videopelijärjestelmää, netissä on paljon ilmaisia vaihtoehtoja.
 9. Lue huumorikirjoituksia. Ilahduta mieltäsi Jack Handeyn tai Samantha Irbyn kirjoituksilla.
 10. Laadi palapeli. Jos pidät sellaisesta.
 11. Tee musiikkivideoiden soittolista, jota voi soittaa televisiossa. Tämä on melkein kuin baarissa olemista, tavallaan.

Rentouttavia asioita

 1. Sytytä kynttilöitä. Olitpa sitten töissä toimistolla tai omassa huoneessasi, voiko olla syksyisempää kuin koti-ikävä-kynttilä?
 2. Tee itsellesi manikyyri ja pedikyyri. Kotona tehtävä salonkikelpoinen manikyyri on mahdollista, usko meitä.
 3. Käytä rauhoittava kasvonaamio. Ihosi ansaitsee sen.
  • Tee ohjattu meditaatio.** Ehkä tämä Puff Daddyltä?
 4. Joogatauko. Jos et halua lähteä studioon, netissä on paljon mahtavia ilmaisia joogatunteja. Se tuntuu hyvältä, olipa kyseessä 15 minuutin tai tunnin mittainen sessio.
 5. Ota kylpyamme. Onko sinulla mukava kylpyamme? Arvosta suurta onneasi, mene siihen ja ota kylpyamme.
 6. Kävele. Se on edelleen sallittua, ja se voi tehdä ihmeitä mielentilallesi
 7. Harjoittele syvään hengittämistä. Tiedän, että se saattaa kuulostaa siltä, ettei sillä ole paljon merkitystä, mutta hengityksen hidastaminen ja siihen kiinnittäminen voi todella muuttaa oloasi sekä henkisesti että fyysisesti.
 8. Mene makuulle, sulje silmäsi ja kuuntele podcastia. Vaikka et pitäisikään podcasteista, tämä kuulostaa varmasti aika rentouttavalta. Etsi jakso, joka kuulostaa mielenkiintoiselta, asetu makuulle ja kuuntele.
  • Halaile lemmikkisi kanssa.** Se tekee hyvää sekä sinulle että lemmikillesi!
 9. Käy verkkotaidenäyttelyssä. Jos haluat ohittaa IRL-väenpaljouden, National Museum of Women in the Arts -museossa on paljon hienoja vaihtoehtoja!

Herkullisia asioita

 1. Tee hieno cocktail tai mocktail. Harjoittele sekoitustaitojasi ja tee itsellesi kaunis drinkki.
 2. Kokeile ateriakokonaisuuden tilauspalvelua. Jätä ruokaostokset väliin ja lievitä päätösväsymystäsi laatikolla, jossa on valmiiksi annosteltuja aineksia ja vaikeasti sekoitettavia ohjeita.
 3. Leivo leipää. Anna vain periksi: Hapanjuuritahna on tullut jäädäkseen.
 4. Viikon aterioiden valmistelu. Se voi olla erittäin tyydyttävää! (Tosin kannattaa miettiä, viekö kaikkien aterioiden valmistelujen tekeminen nyt tulevaisuuden tylsyyttä aiheuttavat ruoanlaittomahdollisuudet).
 5. Leivo keksejä. Mmm. Eivätkö keksit olisi hyviä juuri nyt?
 6. Yritä valmistaa uudelleen suosikkiravintola-ateria. Sinun ei tarvitse olla kokki – sinun tarvitsee vain olla henkilö, jolla on sopivia aineksia ja paljon uhkarohkeutta.
 7. Tee dippi. Voi jukra. Mikä on lempidippisi? Sipulidippi? Guacamole? Artisokka? Dipin tekemisessä itsellesi on se hyvä puoli, että dippiä jää paljon. Kaikki sinulle!
 8. Suunnittele aamiainen huomiseksi. Ehkä yön yli -kauraa?
 9. Kokeile TikTokin kokkaushakkeria. Lohiriisiä, fetapastaa, terveellistä kokista, mitä ikinä haluatkaan. Mutta ei NyQuil-kanaa, kiitos.
 10. Leivota kuivia papuja. Sitten voit myöhemmin syödä papuja.
  • Tee omenasosetta.** Se on todella helppoa.

Luovat asiat

 1. Malaa muotokuva kissastasi. Tai koirastasi tai kanistasi tai kirjahyllystäsi! Sitten saat bonustehtävän: valitse, missä se asetetaan näytteille.
 2. Kirjoita laulu. Onko sinulla soitinta lähettyvilläsi? Saattaa olla aika pölyttää se pois ja kirjoittaa laulu siitä, mitä ikinä tunnetkin juuri nyt.
 3. Kokeile Taiteilijan tapaa Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa päiväkirjan pitämistä, ja tämä menetelmä, jossa kirjoitetaan päivittäin muutama tajunnanvirran ”aamusivu”, on suunniteltu avaamaan luovaa virtaa. Bonuksena Bella Hadid tekee sitä.
 4. Opi koirallesi uusi temppu. Opeta koiraasi pyörimään tai antamaan tassunsa tai ”leikkimään kuollutta”. Se on hauskaa ja palkitsevaa toimintaa teille molemmille.
 5. Opi tekemään spagaatti. Jouston harjoittaminen muutama minuutti päivässä voi vähentää vammoja ja parantaa ryhtiä. Lisäksi se on siisti juhlatemppu.
 6. Kirjoita runo. Kenenkään ei tarvitse koskaan lukea sitä.
 7. Opi jongleeraamaan. Voitko kuvitella, miten vaikuttuneita ystäväsi ovat, kun paljastat opettaneesi itsellesi jongleeraamisen?
 8. Kirjoita kirjeitä. Lapsena mikään ei ollut niin jännittävää kuin saada kirje kirjekaverilta postissa. Miksi annamme ajan muuttaa meitä? Miksi annamme iän viedä meiltä nuoruuden ihmetyksen tunteen? Lähetä kirje ystävälle. Ehkä he kirjoittavat takaisin!
 9. Aloita valokuva- ja muistoalbumi. Jos olet kuten minä, säilytät paljon pientä roinaa muistoksi. Elokuvan tikkuja, näytelmäkirjoja, erityisen huomionarvoisia kuitteja. Miksi et keräisi kaikkea tätä roskaa valokuva-albumiin? Voit jopa liittää mukaan valokuvia.
 10. Muuta T-paita hihaton paita. Onko sinulla T-paita, josta pidät, mutta jota et koskaan käytä, ehkä siksi, että se ei näytä hyvältä tai se ei ole oikean kokoinen? Ehkä siitä tulee hieman parempi, jos leikkaat hihat pois.
 11. Lue näytelmä tai kirjoita sellainen. Se on kuin elokuvan katsomista, paitsi että se on lukemista (tai kirjoittamista).
 12. Ompele naamio ystävälle. Rakkauden ja luovuuden teko.
 13. Suunnittele tuleva tatuointisi. Harkitsetko tatuoinnin ottamista? Miksei sellaista, jonka olet itse suunnitellut? Piirrä jotain, leiki, kuvittele, mihin se voitaisiin tatuoida pysyvästi lihaan.
 14. Opi lukemaan tarot-kortteja.
 15. Opi suokappaleista. Tulet yllättymään.
 16. Tee COVID-aikakapselin. Ehkä jonakin päivänä haluat muistaa tämän?

Tuottavia asioita

 1. Syväsiivoa kylpyhuoneesi. Kun sinulla on tylsää, voi olla hyödyllistä vain hylätä ajatus siitä, että löydät jotain ”hauskaa” tekemistä, ja ryhtyä työhön, joka todella tarvitsee tekemistä. Kylpyhuoneesi kaipaa varmasti kunnon jynssäämistä. Mikset tekisi sitä nyt?
 2. Organisoi vaatekaappisi. Järjestetty tila auttaa sinua tietämään, mitä sinulla on, ja se auttaa sinua löytämään tavaroita, ja se auttaa sinua tuntemaan olosi rennoksi. Mene ja järjestä se vaatekaappi.
 3. Tyhjennä jääkaappi. Siellä haisee jotain.
 4. Aloita uuden kielen opiskelu. Toimiiko Duolingo edes? En tiedä, mutta voit kokeilla.
 5. Pese ikkunat. Ne näyttävät aika likaisilta. Päästä auringonpaiste sisään!
 6. Pese vaatteesi käsin. Mukava asia, jonka voi tarkistaa tehtävälistalta.
 7. Tee nettitreenin. On niin mukavaa, kun on tehnyt treenin. Valitettavasti ainoa tapa tehdä treeni on tehdä treeni. Mene siis ja ota se serotoniini.
 8. Puhdista meikkisiveltimesi. Usko meitä, ne ovat ällöttäviä.
 9. Organisoi kaikki ne paperit. Tiedät, että sinulla on iso pino papereita. Tai ehkä sinulla on muutama pieni pino papereita. Mitä kaikki nuo paperit ovat? Laskuja? Vai jotain muuta? On aika järjestää ne.
 10. Puhdista ikkuna-ilmastointilaitteesi. Ugh, luoja, tämä tulee olemaan niin ärsyttävää, mutta sinun on tehtävä se, joten… Tee se ehkä nyt.
 11. Harrasta virkkausta. Se on harrastus kaikkina vuodenaikoina. Etkö halua tehdä omia crop toppeja kevääksi ja kesäksi ja omia peittoja syksyksi ja talveksi?
 12. Tyhjennä tietokoneesi kiintolevy. Tietokoneessasi on epäilemättä paljon tiedostoja, jotka olet ladannut kauan sitten ja joille sinulla ei ole mitään käyttöä. Poista ne ja vapauta tilaa lisää tavaroille, joita et tarvitse myöhemmin.
 13. Pese lattiat. Voi juku, eikö olisi mukavaa, kun lattiat olisivat puhtaat?
 14. Kierrä patja. En ole itse koskaan tehnyt tätä. Mutta ehkä meidän molempien pitäisi?
 15. Organisoi ruokakomerosi. Ah, voitko kuvitella sitä? Järjestetty ruokakomero, josta näet kaiken, mitä sinulla on, ja voit napata mitä tarvitset. Tuntuuko se mahdottomalta unelmalta? Ei se sitä ole. Tässä hieman inspiraatiota.