Netflix on ylivoimaisesti suosituin elokuvien suoratoistopalvelu, mutta Netflixin täyden tarjonnan avaaminen edellyttää niin sanotun VPN-sovelluksen käyttöä. VPN eli ”Virtual Private Network” -sovellus voidaan asentaa tietokoneelle, tabletille, puhelimelle tai uusimmille älytelevisiolaitteille. Sovelluds ratkaisee ongelman, joka johtuu siitä että Netflix rajoittaa käyttöoikeussyistä eri maissa näytettävää elokuvavalikoimaa ja muuta sisältöä.

Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi USA:ssa Netflixin asiakkailla on nähtävänään suuri valikoima elokuvia ja sarjoja, joita suomalaiset asiakkaat eivät pysty oman Netflix palvelunsa avulla katsomaan. Toinen suomalaisia harmittava asia on Formula 1 kauden suorien lähetysten näkyminen vain erikseen ostettavassa suoratoistopalvelussa.

Suoratoistopalvelut edellyttävät usein vähintään vuoden pituista tilausta, joka maksaa satoja euroja. Tämä on aivan liikaa heille, jotka haluavat nähdä vain tietyn osakilpailun suorana lähetyksenä. Tähänkin VPN tarjoaa ratkaisun, joka mahdollistaa formuloiden seuraamisen ulkomaisten palveluntarjoajien avulla. Monet ulkomaiset kanavat näyttävät kisat suorana lähetyksenä verkossa, mutta lähetyksen seuranta on rajoitettu vain oman valtion sisältä tuleville katsojille. 

Lue myös laajempi opas: Paras VPN

HALUTUIN.FI

Netflix VPN

Netflix-tilaus antaa asiakkailleen mahdollisuuden katsoa vain sen maan sisältöä, jossa asiakas fyysisesti sijaitsee. Netflixiä on mahdollista katsoa 190 eri maassa ja jokaisessa maassa tarjottava sisältö vaihtelee. Vaihtelu johtuu tekijänoikeuksien haltijoiden vaatimuksista, joita noudattaessaan Netflix joutuu tekemään maakohtaisia rajoituksia sisältöjen suhteen. Käytännössä Netflix tarkistaa mistä Internetosoitteesta eli IP-osoitteesta asiakas saapuu käyttäessään palveluita. Jos käytät Netflixiä Suomesta käsin, saa käyttämäsi laite, esimerkiksi tietokone tai tabletti, suomalaisen IP-osoitteen. Netflix tunnistaa tämän ja tarjoaa sinulle vain suomalaisille asiakkaille suunnattua sisältöä. Yleisesti on tiedossa, että esimerkiksi Yhdysvalloissa tarjottava Netflix sisältö on huomattavasti laajempi kuin suomalaisille tarjottava sisältö. 

Yksinkertainen keino kiertää tämä maarajoitus on käyttää Netflix VPN palvelua, joka kierrättää tietoliikenneyhteytesi toisessa maassa olevan palvelimen kautta. Tällöin Netflix luulee sinun käyttävän palvelua kyseisestä maasta ja tarjoaa sinulle kyseisen maarajoituksen mukaista sisältöä. Jos haluat katsoa USA:n Netflix sisältöä, tulee sinun asentaa VPN ohjelmisto, joka käyttää USA:ssa sijaitsevaa palvelinta. VPN palvelut tarjoavat eri vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin, joten voit halutessasi valita minkä maan Netflix sisältöä haluat tarkastella. 

Paras VPN Testivoittaja

VPN Suomi F1

Formula F1 ajot ovat suomalaisten autourheilun ystävien tärkeimpiä tapahtumia. Vuoden 2020 kaudella sarjassa kilpailee kaksi suomalaista kuljettaa. Jäämies Kimi Räikkönen jatkaa huikeaa uraansa Alfa Romeon kilpatallissa tallikaverinaan persoonaltaan täysin Kimin vastakohtaa edustava italialainen Antonio Giovinazzi. Valtteri Bottas puolestaan janoaa ensimmäistä maailmanmestaruuttaan ajaen Mercedeksen tallissa, joka on myös tämän hetken suurimman F1 kuljettajan, Lewis Hamiltonin kilpatalli.

Suorat Formulalähetykset ovat suomalaisille tarjolla vain maksullisten suoratoistopalveluiden kautta. Niille, jotka eivät halua maksaa satoja euroja katsoakseen suoria lähetyksiä suomalaisen selostajan puhetta kuunnellen, on olemassa edullisempiakin vaihtoehtoja. Halpa ja helppo ratkaisu on jälleen VPN-ohjelmiston käyttö.

VPN:n avulla luodaan yhteys sellaiseen maahan, joka näyttää kansallisessa suoratoistopalvelussa formulat suorana lähetyksenä ilmaiseksi. Yhteyden muodostamisen jälkeen avautuu mahdollisuus katsoa Formula 1 ajoja suorassa lähetyksessä.

Avast VPN ei Toimi

Hyvän VPN-yhteyden valitseminen on tärkeää, ettei yhteys katkeile kesken lähetyksen. Monet VPN-palvelua tarjoavat yritykset antavat mahdollisuuden käyttää ohjelmistoa myös ilmaiseksi, mutta usein käyttäjä joutuu tällöin pettymään. Ilmaiset yhteydet ovat luonnollisesti vähemmän vakaita ja maksavat asiakkaat ovat korkeammalla asteella tärkeysjärjestyksessä.

Ilmaisyhteyksiä käyttävät saattavat kokea palvelun katkeamista, kun VPN-palvelimen resursseja siirretään suosittujen urheilulähetysten aikana maksullisten asiakkaiden käyttöön. Avast VPN on yksi ilmaista VPN-yhteyttä tarjoava ohjelmisto, josta on säännöllisesti raportoitu yhteysongelmia. Ohjelmistojen vertailu ja käyttäjäarvioiden lukeminen kannattaa, jotta pääset nauttimaan katkeamattomasta viihteestä VPN yhteyden avulla.

🏆 Netflix VPN

Käytännössä Netflix tarkistaa mistä Internetosoitteesta eli IP-osoitteesta asiakas saapuu..

🔍 VPN Suomi F1

Suorat Formulalähetykset ovat suomalaisille tarjolla vain maksullisten suoratoistopalveluiden..

🤔 Avast VPN ei toimi

Ilmaiset yhteydet ovat luonnollisesti vähemmän vakaita ja maksavat asiakkaat ovat..