Sähkön kilpailutus kannattaa, sillä sähkölaskun kokonaissumma koostuu sekä sähkön myynnistä että sähkön siirrosta. Ensimmäisen voi kuka tahansa kilpailuttaa, sillä sähkön myyntihinnoissa voi olla suuriakin eroja eri yhtiöiden välillä. Kilpailuttamalla voi samalla tutustua eri sähkön tarjoajiin ja valita itselleen joko sen kaikkein edullisimman tai vaikka ekologisimman vaihtoehdon. Suomessa voi valita nykyisin aurinkoenergialla, vesivoimalla, tuulivoimalla ja biomassalla, ydinvoimalla sekä fossiilisella energialla tuotettua sähköä. Sähkö siirto säilyy aina paikallisen verkkoyhtiön vastuulla, eikä sen hintaa voi vaikuttaa kilpailuttamalla.

Vaihtovirta Sähkön kilpailutus

Aikaisemmin joillekin tuttu vaihtovirta-fi löytyy nykyisin osoitteesta kilpailuttaja-fi. Tämän kuluttajille ilmaisen palvelun avulla voit todella näppärästi laskea eri sähköyhtiöiden tarjoamat hinnat laskuria käyttämällä ja samalla myös solmia uuden sähkösopimuksen.  

Lue myös laajempi opas: Paras sähkön kilpailutus

HALUTUIN.FI

Miten kilpailutus toimii? 

Sähkön kilpailutus energiaviraston palvelun avulla

Energiaviraston nettisivuilta löytyy kattavasti tietoa sähkön hintavertailusta. Sivusto vastaa kysymyksiin, miten kilpailuttaa sähkön hinta, mistä sähkön kokonaishinta muodostuu, tietoa eri sopimustyypeistä ja niiden eroista, mitä seikkoja on hyvä huomioida sähkömyyntitarjousta vastaanottaessaan, ratkaisuja ja apua ongelmatilanteisiin, informaatiota eri energiatyypeistä, sekä ohjeita omaan sähkönkulutukseen.

Energiaviraston tarjoama sähkön hinnan kilpailutus toimii seuraavalla tavalla:

Kaavakkeen täytettyään esiin tulee eri energiavaihtoehdot, eri sähkön myyjät ja hinnat hyvin selkeästi. Näistä on erittäin helppo valita itselleen se kaikkein paras vaihtoehto. 

Paras joustoluotto

Sähkön kilpailutus muuton yhteydessä

Muuttoon liittyy aina paljon muistettavia ja hoidettavia asioita, jotka on hyvä hoitaa hyvissä ajoin kuntoon ennen varsinaista muuttopäivää. Sähkösopimus on yksi näistä asioista, jonka voi hoitaa kuntoon jo valmiiksi. Solmimalla uuden sopimuksen ajoissa, voit olla varma, että uuden kodin kaikki tärkeät sähkölaitteet, kuten valot ja kylmälaitteet toimivat heti muuttopäivänä.

Jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, sen irtisanomisaika on kuluttajille 14 vuorokautta. Eli vanha sopimus kannattaa sanoa irti samalla, kun solmii uuden sopimuksen, ettei joudu maksamaan ylimääräisiä kuluja. Määräaikainen sopimus päättyy määräajan umpeutuessa, mutta sen voi kuitenkin irtisanoa muuton vuoksi, ellei toisin ole sovittu.

Muuton yhteydessä sähkön kilpailutus kannattaa aina, varsinkin jos muuttaa kokonaan toiselle paikkakunnalle, tai haluaa vaihtaa energiamuotoa. Muuttaja saa näppärästi esiin eri sähköntarjoajat käyttämällä Sahkovertailu-fi palvelua.

Siellä lomakkeeseen syötetään seuraavat tiedot:

Tämän jälkeen palvelin tarjoaa automaattisesti sinulle alueesi edullisimman vaihtoehdon. Avaamalla sopimuksen saat näkyviin millä tavoin sähkö on tuotettu ja onko sen tuotantoon käytetty uusiutuvia vai uusiutumattomia luonnonvaroja. Esiin tulee kaikki tarvittavat tiedot snt/kWh ja sopimustyyppiä myöden. Sopimuksen voi säästää hintavahtiin tai sen voi hyväksyä saman tien.

🏆 Vaihtovirta sähkön kilpailutus

Voit tehdä uuden sähkösopimuksen palvelun kautta oman pankkisi sähköisen allekirjoituksen..

🔍 Sähkön kilpailutus energiaviraston palvelun avulla

Kaavakkeen täytettyään esiin tulee eri energiavaihtoehdot, eri sähkön myyjät ja hinnat..

🤔 Sähkön kilpailutus muuton yhteydessä

Eli vanha sopimus kannattaa sanoa irti samalla, kun solmii uuden sopimuksen, ettei joudu maksamaan ylimääräisiä..