UUDET TELEVISIOT VIIHTEEN KESKUKSIKSI

2 viikkoa ago  •  By  •  0 Comments

Television käyttötarkoitukset ovat monipuolistuneet viime vuosina ratkaisevalla tavalla, kun televisioihin ovat tulleet nettiaikakaudella huikeita lisäominaisuuksia. Internetin yhdistyttyä televisioon, ovat ne saaneet käyttöjärjestelmiä, joita käytetään esimerkiksi älypuhelimissa.

Eden ja WebOS ovat eräitä käytetyimpiä tv-käyttöjärjestelmiä, joiden avulla kuvaruutuun saadaan mielenkiintoisia ja hyödyllisiäkin toiminnallisuuksia. Samaan aikaan televisioiden kuvanlaatu on parantunut ja tällä hetkellä ollaankin jo 8K-televisioiden aikakaudella. On vaikea kuvitella, kuinka laatu voi tästä vielä parantua, mutta samaa sanottiin FullHD -televisioidenkin tullessa markkinoille. 

Lue myös laajempi opas: Paras televisio

halutuin.fi

TELEVISIO JA VIIHDETTÄ INTERNETIN KAUTTA

Vaikka aivan vielä ei kannata heittää antennikaapeleita pois käytöstä, on television käyttö internetin kautta lisääntynyt runsaasti. Netin käytölle televisiossa on paljon etuja, koska useimmat netin kautta saatavat kanavat tulevat FULL HD -laadulla, toisin kuin antennikanavasta saatavat ohjelmat. Netin kautta hankittavat televisiokanavat voivat olla myös paljon monipuolisempia, sillä näin on mahdollisuus katsella esimerkiksi eri maiden kanavia tai sitten tiettyyn teemaan keskittyviä tv-kanavia. 

YLE:n ohjelmat ovat nekin katsottavissa kaikki netin kautta, joten antennikaapelia ei tarvita nettitelevisiossa edes niitä varten. Nettitelevision sisältö riippuu pitkälti itse televisiosta sekä siitä, minkälaisia kanavapaketteja tai sisältöjä kuluttaja on televisioonsa ostanut. Ilmaiseksikin voi nähdä televisiosta useita kanavia eri puolilta maailmaa, kunhan tutustuu hiukan netissä niiden saatavuuteen.

8K-TELEVISIO ON TÄMÄN PÄIVÄN PARAS KUVANLAADULTAAN

8K-televisiot ovat paitsi erinomaisen tarkkoja pikselimääränsä ansiosta, niissä on usein myös valovoimaa vaikka muille jakaa. Mustan syvyys on sekin erittäin tärkeää, varsinkin huipputelevisioissa joiden tuumamittakin alkaa olla melkoisissa lukemissa. 8K-televisiot ovatkin usein todella suuria, sillä pienemmällä ruudulla sen ominaisuudet eivät pääsisi oikeuksiinsa. Valovoimaisuuden ansiosta 8K-televisioita voi katsella vaikka kirkkaassa auringonvalossa ja siltikin katselukokemus säilyy ennallaan. 

Paras Televisio

8K-televisioiden värientoisto on usein parasta A-luokkaa, sillä ne toistavat värit elävinä ja runsaina. Parhaiten tällaisissa televisioissa väriloiston näkee esimerkiksi luonto-ohjelmissa ja -elokuvissa, joten kannattaa suunnata etsimään National Geographicin ohjelmia vertailukohteeksi. Parhaimmissa televisioissa on mukana myös HDR-toiminto, joka tekee väreistä luonnollisen näköisiä ja kuvasta muutenkin huikean tarkan. 

Nämä uudet 8K-televisiot toistavat myös FULL HD -laatua erinomaisesti, joten ei kannata pelätä että esimerkiksi vanhat blu-ray -levyt jäisivät käyttökelvottomaksi television laadun noustessa näinkin hurjasti. 

8K-televioissa ovat omat käyttöjärjestelmät, joiden nimiä ovat esimerkiksi Eden ja WebOS, joista jälkimmäinen löytyy yleensä LG:n televisioista. Parhaimmissa 8K-televisiossa on valmiina sovellukset esimerkiksi Netflixiin ja YouTubeen sekä tottakai YLE Areenaan, jonka kautta voi katsella myös suoria tv-lähetyksiä TV1:stä ja TV2:sta. 

TELEVISION SEINÄTELINE VIIHTEEN KESKUKSEEN

8K-televisiot ovat usein niin isoja, että ne on järkevää asettaa omille jaloilleen seisomaan. Pienemmän koon televisiot on kannattavaa asettaa seinätelineen avulla seinään kiinni. Seinätelineet ovat usein universaaleja, joten niihin voi asettaa lähes minkä merkkiset televisiot kiinni tahansa. Tämä auttaa valinnassa, sillä seinätelineen ei tarvitse olla siis tiettyä merkkiä. 

Seinäteline tulee ruuveilla kiinni seinään, joten kannattaa tiettyjen materiaalien vuoksi varata viereen porakone, jolla saa ruuvattua ruuville kolon. Ruuvimeisselit ja kuusiokoloavaimet, joskin jälkimmäiset tulevat yleensä seinäteline-pakkausten mukana kuluttajalle. 

Seinätelineen avulla kalliin television saa nostettua seinälle niin korkealle, etteivät perheen pienimmät pääse tekemään tuhojaan kodin viihdekeskukselle. Samalla seinään kiinnitetty tv on miellyttävä sisustuksellinen elementti. Näin myös koko perhe ja ystävät voivat helposti kokoontua elokuvailtaa viettämään. Korkealla oleva televisio auttaa runsaasti myös löytämään hyvän katselupaikan, sillä kukaan ei tule hevillä eteen pällistelemään.

🏆 TELEVISIO INTERNETIN KAUTTA

Netin käytölle televisiossa on paljon etuja, koska useimmat netin kautta saatavat kanavat tulevat FULL HD -laadulla, toisin..

🔍 8K TELEVISIO

8K-televisiot ovatkin usein todella suuria, sillä pienemmällä ruudulla sen ominaisuudet eivät pääsisi oikeuksiinsa. Valovoimaisuuden ansiosta..

🤔 TELEVISIO SEINÄTELINE

Pienemmän koon televisiot on kannattavaa asettaa seinätelineen avulla seinään kiinni. Seinätelineet ovat usein..