Onnistunut meikki vaatii aina hyvän meikkivoiteen! Meikkivoide on kuin nestemäinen kasvovoide, joka tasoittaa ihon sävyä ja piilottaa ihon epäpuhtaudet. Kuten kaikkia meikkituotteita, myös meikkivoiteita on monenlaisia erilaisiin tarpeisiin.

Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin punaisuutta peittäviä, todella peittäviä ja öljyttömiä meikkivoiteita. Toivomme, että tästä on apua, kun seuraavan kerran olet hankkimassa meikkivoidetta. Kun meikkivoide vastaa ihon tarpeisiin on täydellinen meikki lähellä!

Lue myös laajempi opas: Paras meikkivoide vertailu

Punaisuutta peittävä meikkivoide

Kasvojen punaisuus tai paikoittainen punoittaminen on monelle ongelma ja punaisuuden peittäminen voi välillä tuntua todella haastavalta. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että todellisuudessa kasvojen punaisuuden peittäminen ei kuitenkaan ole vaikeaa, vaan yllättävän yksinkertaista!  Tärkeää on tunnistaa oman ihon pohjasävy, jotta voi löytää juuri oikean tuotteen peittämään punaisuutta. 

Pigmenttinen meikkivoide tai keltaiseen taittava meikkivoide on ehdoton ykkönen kasvojen punaisuuden peittämiseen. Olipa kasvot kauttaaltaan punaiset tai paikoittain, voi meikkivoidetta levittää juuri sen verran ja niihin kohtiin joissa punaisuutta haluaa peittää.   Pigmenttinen meikkivoide on kuitenkin tärkeää levittää ohuena kerroksena, jotta lopputulos näyttäisi raikkaalta eikä pakkelimaiselta. Ihon kosteuttaminen on ennen meikkivoiteen levittämistä myös tärkeää siistin lopputuloksen saamiseksi.

Erittäin Tosi peittävä meikkivoide

Erittäin peittävä meikkivoide voi saada monen ihokarvat pystyyn ja herättää mielikuvia kakkumaisesta pakkelimeikistä. Toisille ohut, kevyesti peittävä meikkivoide riittää tekemään ihosta kauniin ja tuomaan tarvittavaa itsevarmuutta jokaiseen päivään. Toiset taas haluavat erittäin peittävän meikkivoiteen tunteakseen olonsa mukavaksi ja itsevarmaksi. Loppujen lopuksi kyse on mieltymyksistä. Erittäin peittävä meikkivoide jättää ihon täydellisen virheettömäksi ja voiteen tarkoituksena on peittää iho täysin. Niille, jotka työskentelevät TV:ssä tai ovat paljon valokuvissa on erittäin peittävä meikkivoide hyvä ja helppo tapa saada täydellisen näköinen iho. 

Nykyään erittäin peittäviä meikkivoiteita on tarjolla niin paljon ettei peittävä meikkivoide ole sama asia kuin pakkelimainen lopputulos. Myös peittävät meikkivoiteet mahdollistavat kevyen, valoa heijastavan ja kosteuttavan lopputuloksen. Erittäin peittävää meikkivoidetta voi myös kerrostaa ja näin voi saada joko kevyemmän tai paksumman meikin. 

Meikkivoidetta ostaessa on hyvä kääntyä asiantuntijan puoleen. Oma ihotyyppi ja tarpeet vaikuttavat siihen millainen meikkivoide sopii itselle parhaiten. 

Hyvä Meikkivoide Testi

Öljytön meikkivoide 

Monet pitävät siitä ajatuksesta, että meikkivoide on öljytön. Tosiasia on se ettei öljytön meikkivoide ole kuitenkaan paras mahdollinen kaikille ihotyypeille. Öljytön meikkivoide sopii ihanteellisimmin rasvaiselle iholle tai sekaiholle. Rasvoittuvan ihon ongelma on usein se ettei meikki pysy iholla. Tästä syystä öljytön meikkivoide on oiva ratkaisu rasvaiselle iholle: öljytön meikkivoide mahdollistaa, että meikkipohja pysyy iholla siistinä ja paikoillaan. Öljytön meikkivoide pitää myös ihon kiillon kurissa tasoittaen rasvaisuutta.  Usein öljyttömät meikkivoiteet jättävätkin kauniin mattapintaisen lopputuloksen.

Öljyttömiä meikkivoiteita ei kuitenkaan suositella kuivaihoiselle, koska tavalliset öljyttömät meikkivoiteet tekevät kuivasta ihosta helposti harmaan ja kireän tuntuisen. Vaikka öljyttömät meikkivoiteet on kehitetty kontrolloimaan ihon rasvaisuutta ja sopivat näin täydellisesti rasvaiselle iholle, on joitakin, jotka sopivat myös kuivalle iholle. Toiset öljyttömät meikkivoiteet sisältävät hyaluronihappoa, joka tekee ihosta sileän ja pitää hyvin yllä ihon kosteutta. Jos sinulla on kuiva iho ja haluat kokeilla öljytöntä meikkivoidetta, kokeile sellaista, joka sisältää hyaluronihappoa.