TABLETTITELINEET KAIKKI NIISTÄ

2 viikkoa ago  •  By  •  0 Comments

Tablettien yleistyessä on varmasti huomattu, kuinka eräänlainen teline tai jalusta on melkein välttämättömyys sen järkevälle käytölle, olipa se sitten autossa tai sängyssä rakkaan vieressä ja elokuvan pyöriessä.

Lisäksi tabletin suojaaminen on miltein välttämättömyys, koska kun näytön pinta-ala on erityisen suuri, niin tabletin tippuminen korkealta voi aiheuttaa varsin ikäviä vaurioita itse tabletille. Siksi käymme läpi yleisimpiä tablettitelineitä ja suojakoteloita, jotta sen käyttö olisi tehokkainta ja parhainta. 

TABLETTITELINE

Tablettiteline mahdollistaa siis tabletin kiinnittämisen itselleen järkevällä tavalla johonkin, jotta sen käyttö olisi mahdollisimman mielekästä. Varmasti yleisin on tablettiteline työpöydälle, jolloin sen käyttö onnistuu luontevasti, eikä se vie niin paljon työpöytätilaa. Tablettitelineissä löytyy myös esimerkiksi lattiateline jopa pyöriville rullilla alla, joten tabletti kirjaimellisesti kulkee pyörillä ja voi säätää sopimaan oikealle korkeudelle ja oikeaan paikkaan.

Lue myös laajempi opas: Paras tabletti

halutuin.fi

Tablettitelineen mukana voi tulla myös telakoitumisasema, jolloin saa liitettyä tabletin ja muut mobiililaitteet lataukseen tai telakoituneeksi. Tablettiteline mahdollistaa yhdessä Bluetooth-näppäimistön kanssa lähes kannettavan veroisen käyttötarkoituksen, mikä voisi olla hyvä esimerkiksi opiskelijalle tai tietokoneen kanssa työskentelevälle. Periaatteessa kannettava on kuin tabletti suurella näytöllä, joka on “telakoituneena” kannettavan pohjassa.

Tabletti vain kutistaa keskusyksikön näytön alle, kun taas kannettavassa näyttö toimii eräänlaisena läppänä. Työ sujuu itse asiassa helpommin ohuella, hyvin asetetulla tabletilla kuin 17 tuuman painavalla pelikannettavalla painavine virtalähteineen. Toisaalta työn luonteesta johtuen tabletti ei välttämättä ole esimerkiksi ohjelmoijan ja monia eri työpöytäsovelluksia käyttävän ykkösvaihtoehto. 

Tablettitelineiden malli tulevat useissa koissa ja väreissä sekä muodoissa. Löytyy jopa säkkimäisiä tablettitelineitä tai kaarevia sänkyyn sopivia tablettitelineitä, jotka pitävät tabletin sopivasti silmien etäisyydellä. Koska tablettiteline on varsin suosittu lisävaruste, niin löytyy lukuisia eri malleja säädettävine kulmineen, pallonivelineen, ominaisuuksineen jne ja monia eri kokoja monilta eri 3. osapuolilta. Tablettitelineen yksinkertaisuutensa ansiosta sen ei tarvitse maksaa kovin paljon eli kiinalainenkin halpatuote voi toimia varsin hyvin ja ajaa käyttötarkoituksensa.

On hyvä miettiä tablettitelinettä ostaessa, missä sen käyttö olisi kaikista hyödyllisintä – paljon matkustava voi vaatia erilaista telinettä kuin kotikäytössä oleva tabletti. Kannattaa pitää mielessä tablettitelineet monilla lisäominaisuuksilla, kuten langattomalla latauksella, USB-hubilla tai mahdollisuudella liittää näppäimistö tai jopa kaiuttimet samaan joukkoon.

TABLETTITELINE AUTOON

Tablettiteline autoon voisi luonnehtia olevan miltein välttämättömyys. Kukapa haluaisi moottoritiellä kääntää päätä ympäriinsä nähdäkseen sekä tabletin että moottoritien. Se on miltein vaarallista. Siksi tablettiteline autoon olisi hyvin erinomainen ratkaisu koko perheelle, koska yhdessä paikkaa tablettiteline auttaa sekä navigaattorina ja toimii myös multimediasemana koko perheelle. 

Tablettitelineen asentaminen autoon voi näyttää ja tuntua hankalalta. Onneksi löytyy video, joka selittää juurta jaksaen sitä, miltä se näyttäisi autossa ja miten se oikein asennetaankaan siihen.

Hyvä Tabletti Vertailu

Kuten tablettitelineissä ylipäätänsä, löytyy lukuisia eri tablettitelineitä tai malleja, joista valita. Yleensä ne on tarkoitettu kiinnitettäväksi kojelaudalle tai auton ilmastointiaukkojen kohdalle. Löytyy myös auton takaistuimeen kiinnitettäviä tablettitelineitä. Niissä voi olla pallonivel, joka mahdollistaa tabletin säätämisen oikeaan kulmaan tai varsi, jolla ulottaa tabletin sopimaan oikeaan kohtaan. Löytyy myös autoon tablettitelineitä, joiden mukana voi tulla muitakin ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden ladata tablettia samanikaisesti tai kiinnittää muitakin mobiililaitteita tai jopa langaton lataus mahdollisuus. Periaatteessa auton kojelauta on kuin pöytä, jolloin lähes on käytettävissä samat ominaisuudet kuin perinteisissäkin tablettitelineissä. 

TABLETTISUOJAKOTELO

Tabletin suojakotelo on erityisen tärkeätä tabletin suojaamiseksi mahdollisilta vaurioilta, mikä käy järkeen, kun miettii jotain 13 tuuman ohutta näyttöä luisuvine pintoineen, kovahkoa lattiaa ja sitä, mitä tapahtuu, kun tabletti on huteralla sohvalla, josta se hyvin helposti tykkää luisua ja siten tippua kohti lattiaa. Allekirjoittanut astui oman tablettinsa päälle, jolloin näyttö meni rikki. 

Kaikki tämä voidaan estää tabletin suojakotelolla. Tämä on yksi yleisimmistä lisävarusteista tabletille, joten malleja, kokoja sekä ominaisuuksia löytyy enemmän kuin niitä pystyisi luettelemaan. Yleensä tablettien suojakotelot ovat tehty muovimateriaaleista, kuten TPU:sta tai polyuretaanista, mutta löytyy myös nahkaisia, metallisia, hiilikuituisia, biohajoavia, puisia, kukapa tietää tai jopa kultaisiakin malleja! Tyylikkäimmät voivat jopa kustomoida suojakotelon printtikuviolla – ainakin puhelimien suojakuorissa se on jopa yleisempää. 

Tabletin suojakotelo mahdollistaa esimerkiksi kannettavan näppäimistön liittämisen mukaan, jolloin itse tabletti muuttuu ikään kuin kannettavaksi. Uusimmat tabletit ovatkin tehoiltaan lähes kannettavan tehoisia, mikäli käytettävyys riippuu siitä, kuinka hyvin on tottunut Android- tai iOS:n käyttöön. Suojakotelolta voi vähintäänkin tai ainakin pitää odottaa sitä, että sen mukana tulee jalusta jolloin tabletin saa ikään kuin seisomaan, jolloin esimerkiksi sohvalla sen katseleminen onnistuu leppoisasti. Eli tablettiostoksilla kannattaa ostaa samalla myös teline sekä mieluisa suojakotelo mukaan.

🏆 TABLETTI TELINE

Tablettitelineissä löytyy myös esimerkiksi lattiateline jopa pyöriville rullilla alla, joten tabletti kirjaimellisesti kulkee pyörillä ja voi säätää sopimaan..

🔍 TABLETTI TELINE AUTOON

Kuten tablettitelineissä ylipäätänsä, löytyy lukuisia eri tablettitelineitä tai malleja, joista valita. Yleensä ne on tarkoitettu kiinnitettäväksi..

🤔 TABLET SUOJAKOTELO

Kaikki tämä voidaan estää tabletin suojakotelolla. Tämä on yksi yleisimmistä lisävarusteista tabletille, joten malleja, kokoja sekä ominaisuuksia löytyy enemmän kuin..