Ripsiväri on varmasti monen naisen tärkein meikkituote. Ripsiväri on kieltämättä yksi ihanimmista meikkituotteista, jolla saa virkeyttä sekä mieleen että ilmeeseen! Erilaisia ripsivärejä on kuitenkin satoja, ellei jopa tuhansia. Toiset hehkuttavat lämpimällä vedellä lähtevää ripsiväriä ja sen helppoutta; toiset taas haluavat ripsiväriltä ennen kaikkea pituutta. Sitten on niitä, jotka kamppailevat ripsiväriallergian kanssa koittaen löytää edes jonkun tuotteen, joka ei jättäisi silmiä vuotavan punaisiksi. 

Lue myös laajempi opas: Paras ripsiväri arvostelu

HALUTUIN.FI

Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin ripsivärien maailmaan. Tarkastelemme muun muassa lämpimällä vedellä lähteviä ripsivärejä ja pidentäviä ripsivärejä: kenelle ne sopivat ja, miten löytää itselle sopiva? Lisäksi haluamme auttaa niitä, jotka ovat tai epäilevät olevansa allergisia ripsivärille. Myös allergikko voi löytää sopivan ripsivärin, kun osaa vain kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin. Tämän infopaketin luettuasi voit suunnata siis entistä tietoisempana ripsiväriostoksille!

Lämpimällä vedellä lähtevä ripsiväri

Lämpimällä vedellä lähtevät ripsivärit jakavat mielipiteitä. Toiset ovat ihastuneet siihen, kuinka helppo ripsiväri on puhdistaa vain lämpimällä vedellä ja toiset taas eivät voi sietää juuri sitä ettei ripsiväri lähde muuta kuin lämpimällä vedellä ‘nyppien’. Oli niin tai näin, lämpimällä vedellä lähtevällä ripsiväreillä on vankka oma käyttäjäkuntansa.

Nykyään monella meikkitalolla on lämpimällä vedellä lähteviä ripsivärejä. Monet valitsevat lämpimällä vedellä lähtevän ripsivärin sen helppouden vuoksi: ripsivärin saa helposti pois ilman erillisiä putsareita. Lämpimällä vedellä lähtevä ripsiväri sopii erinomaisesti, jos silmäluomet rasvoittuvat helposti. Tällaisessa tapauksessa ei auta edes vedenkestävä ripsiväri. Ripsiväri vain tarttuu rasvaisiin silmäluomiin päivän aikana ja saa kasvot näyttämään sotkuisilta.

Tällöin lämpimällä vedellä lähtevä ripsiväri on todellinen pelastaja! Tavalliset ripsivärit lähtevät pois öljyllä, minkä vuoksi rasvaiset silmäluomet tuppaavat vain poistamaan ripsivärin. Lämpimällä vedellä lähtevä ripsiväri voi siis olla toisille parempi vaihtoehto pysyvyyden kannalta! On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka ripsiväri lähteekin lämpimällä vedellä, on se irrotettava aina hellävaraisesti ripsistä sormin. 

Paras meikkivoide

Pidentävä ripsiväri

Kautta aikojen naiset ovat käyttäneet ripsiväriä, jotta ripset saisivat pituutta. Kaikki ripsivärit eivät kuitenkaan tuo pituutta; toiset ripsivärit on suunniteltu tuomaan kaarevuutta tai volyymia. Harjalla on tärkeä osa siinä, millaisen lopputuloksen saa. Jos haluaa pitkät ripset on hyvä valita pidentävä ripsiväri (Lenght-sana pakkauksessa viittaa pitkiin ripsiin), joka sisältää hiuksen pätkiä muistuttavia ohuita ja pitkiä nylonkuituja. Pidentävä ripsiväri toimii parhaiten ohuisiin ja lyhyisiin ripsiin. 

Allerginen ripsivärille? 

Kaikki herkkäsilmäiset eivät halua luopua rispiväristä.Tästä syystä monet merkit ovatkin kehitelleet allergiaystävällisiä ripsivärejä. Yhä useampi haluaakin nykyään herkille silmille tarkoitetun ripsivärin.

Aluksi on tärkeää mainita ettei ole mahdollista kehittää ripsiväriä, joka olisi täysin allergiavapaa: kaikissa tuotteissa on aina riski, että joku on sille allerginen. Sen sijaan monet merkit ovat kehittäneet ripsivärejä, jonka raaka-aineiksi on valittu sellaisia aineita, joiden allergiariski on muita pienempi. Allergikon ei siis tarvitse jättää meikkaamista, tuotteet on vain valittava tarkasti. 

Allergikko voi siis hyvin turvautua ripsiväriin, joka on kehitetty herkille silmille, mutta parhaiten asia selviää kuitenkin vain kokeilemalla. Allergisen on  hyvä suosia tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän ainesosia.Nykyään apteekeista löytyy monia allergiaystävällisiä ripsivärejä. Ripsiväriä ostaessa on hyvä kiinnittää huomiota siihen onko tuotteella Allergia-, Ihoja Astmaliiton laatumerkki. Tämä takaa ettei tuote sisällä yleisiä allergisoivia ainesosia. Lisäksi tuote voi olla myös eallergiasertifioitu ja hypoallergeenine, mikä tarkoittaa, että tuotteen valmistaja on minimoinut allergiariskin.