Silmänympärysiholla on vaikutusta koko kasvojen ilmeeseen. Tummat silmänaluset saavat näyttämään väsyneeltä ja turvonneet silmänympärykset taas pöhöttyneeltä. Myös rypyt silmäkulmissa tuovat vuosia lisää ikään, vaikka olisi muuten nuorekas. Osaltaan nämä kaikki ovat perinnöllisiä, osa ongelmista johtuu elintavoista. Silmänympärysihoa onkin siis hyvä alkaa hoitamaan sopivalla silmänympärysvoiteella riittävän ajoissa. 

Lue myös laajempi opas:

PARAS SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

HALUTUIN.FI

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE TUMMILLE SILMÄNALUSILLE

Tummat silmänaluset ovat erittäin yleinen ongelma. Joskus syynä on stressi, joskus liian vähäiset yöunet, mutta joillakin se on perinnöllinen, rakenteellinen ominaisuus. Heikko verenkierto hiussuonissa, tai ohut iho saavat verisuonet kuultamaan ihon läpi sinisinä, jolloin silmänaluset näyttävät tummilta. Myös ikä kasvojen luuston rakenne, ikä ja suuri painonpudotus voivat tehdä kuopat silmien alle, joista muodostuu tummat varjot, jotka saavat silmänaluset näyttämään tummilta.


Pigmenttimuutokset, auringonvalo ja hormonitoiminta saattavat olla myös osasyyllisiä.
Parhaiten tummiin silmänalusiin auttaa riittävä uni ja lepo, terveellinen ruokavalio, liikunta, sekä runsas sisäinen nesteytys eli vedenjuonti. Silmänympärysihon hyvinvointia kannatta tehostaa kosteuttavilla voiteilla ja ihoa kirkastavilla naamiolla. C-vitamiinia sisältävät kosteuttavat voiteet vilkastuttavat ihon kollageenituotantoa, jolloin ne kirkastavat silmänympärysihoa ja lisäävät ihon täyteläisyyttä. Hyaluronihappo, glyseriini ja kofeiini toimivat myös hyvinä kosteuttajina.

Hyviä silmänympärysvoiteita tummille silmänalusille: 

MITEN SILMÄNYMPÄRYSVOIDETTA KÄYTETÄÄN? 

Koska silmänympärysiho on paljon muuta ihoa ohuempaa, se vaatii erilaista hoitoa kuin muu kasvojen tai vartalon iho. Joskus aikaisemmin monet silmänympärysvoiteet sisälsivät vaseliinia ja tämän vuoksi sitä opetettiinkin levittämään vain kevyesti alaluomien ulkonurkkiin. Tämän myytin voi onneksi nykyään unohtaa, sillä kaikkia nykyisiä voiteita, geelejä ja seerumeita voidaan levittää tarvittaessa ihan koko silmäluomelle, sekä ylä- että alaluomelle. Jos silmät ovat herkät, kannattaa kuitenkin välttää liikkuvaa luomea, sillä voiteet kulkeutuvat herkästi silmiin ja lisäävät niiden ärsytystä.

Silmänympärysvoide Vertailu Testivoittaja

Silmänympärysvoiteen käyttö:

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE NUORELLE IHOLLE

Silmänympärysvoiteen käyttö on suositeltavaa nuorille, jos heillä on kuiva ja/tai herkästi ärtyvä iho. Nuoren iholle sopii kaikkein parhaiten käytettäväksi kosteuttava voide ilman anti-age-vaikutusta. Jatkuvaan käyttöön nuorille sopii erilaiset silmänympärysgeelit tai seerumit, jotka ovat koostumukseltaan voiteita kevyempiä, mutta kosteuttavat tehokkaasti. Jos iho on todella kuiva ja vaatii enemmän, voi kokeilla kuuriluontoisesti joitakin täyteläisempiä silmänympärysvoiteita. 

Nuoren iholle soveltuvia silmänympärysvoiteita/-geelejä

Kun kerran opettelee silmänympärysihon hoidon ja voiteen levityksen, se on helppo ottaa rutiiniksi jokapäiväiseen ihonhoitoon. Itselleen oikean voiteen löytäminen voi tuntua aluksi haastavalta suuren valikoiman vuoksi, mutta neuvoa sen valintaan voi kysyä joko farmaseutilta tai kosmetologilta. 

🏆 SILMÄNYMPÄRYSVOIDE TUMMILLE SILMÄNALUSILLE


Heikko verenkierto hiussuonissa, tai ohut iho saavat verisuonet kuultamaan ihon läpi sinisinä, jolloin silmänaluset näyttävät tummilta...

🔍 MITEN SILMÄNYMPÄRYSVOIDETTA KÄYTETÄÄN?

Joskus aikaisemmin monet silmänympärysvoiteet sisälsivät vaseliinia ja tämän vuoksi sitä opetettiinkin levittämään vain kevyesti alaluomien ulkonurkkiin...

🤔 SILMÄNYMPÄRYSVOIDE NUORELLE IHOLLE

Nuoren iholle sopii kaikkein parhaiten käytettäväksi kosteuttava voide ilman anti-age-vaikutusta. Jatkuvaan...