Kun haluat löytää puhelimesi, on olemassa parempia keinoja kuin huutaa, että joku talossa oleva soittaa sinulle, eikä se ole aina mahdollista. Kokeile näitä hyväksi havaittuja menetelmiä.

Miten löytää kadonnut puhelin – vaikka akku olisi tyhjä?

Apple tekee sen helpoksi

Jos sinulla on uudempi iPhone, minulla on hyviä uutisia. Äskettäin julkaistun Find My -sovelluspäivityksen ansiosta voit paikantaa iPhonen, vaikka se olisi sammutettu tai sen akku olisi tyhjä.

Huomautus: Tämä toimii iPhone 11:ssä ja uudemmissa iPhone 11:ssä, mukaan lukien kaikki iPhone 11-, 12- ja 13-mallit, joissa on iOS 15 -käyttöjärjestelmä.

Varmista ensin, että Find My on käytössä ja tarkista asetukset. Näin toimitaan:

Tekniikan huolto 101: Hankkiudu eroon korvan roskista. Paras tapa puhdistaa AirPodit, Galaxy Budit ja muut langattomat kuulokkeet.

Kuinka käyttää Find My

Nyt kun Find My on otettu käyttöön, sinulla on muutama vaihtoehto sen käyttämiseen, jos puhelimesi katoaa.

Onko sinulla Apple Watch? Sinulla on yksinkertainen menetelmä. Pyyhkäise näyttöä ylöspäin. Kun kellosi on auki, napauta puhelinkuvaketta, jossa on ääniaaltoja. Tämä napautus pakottaa iPhonen antamaan ääntä, vaikka se olisi äänettömällä.

Jos sinulla on iPad tai MacBook, käytä Etsi minut -sovellusta. Voit käyttää sitä puhelimesi jäljittämiseen ja äänen lähettämiseen, aivan kuten Apple Watchin kanssa. Katso kaikki vaiheet Macista tapahtuvaan seurantaan täältä. Näin jäljität puhelimesi iPadista.

Älä huoli, jos iPhone on ainoa Apple-laitteesi. Voit käyttää verkkoselainta.

Voit myös tarkastella kadonnutta puhelintasi kartalla.

Muista tämä temppu. Jos puhelimesi joskus varastetaan, voit pyyhkiä sen etänä, jotta tietosi eivät joudu vääriin käsiin. Tässä ovat vaiheet, joilla se onnistuu.

Entä Androidit?

Missing Android phone

Android-käyttäjille on Google Play -kaupassa saatavilla lukuisia sovelluksia, joiden avulla voit jäljittää puhelimesi, jos olet vahingossa jättänyt sen jonnekin tai vielä pahempaa, jos se on varastettu. Näiden sovellusten ongelmana on kuitenkin se, että suurin osa ihmisistä ei edes huomaa niiden olemassaoloa ennen kuin puhelin on kadonnut. Entä jos puhelimen akku on tyhjä? Silloin saatat joutua toteamaan, että se on kadonnut lopullisesti. Vai täytyykö?

Käytä Lookout Mobilea

Valitettavasti puhelin, jonka akku on tyhjä, ei vastaa GPS-paikannusyrityksiin. Lookout Mobile tallentaa automaattisesti android-puhelimesi viimeisimmän tunnetun sijainnin juuri ennen akun tyhjenemistä. Sen jälkeen on vain kirjauduttava heidän verkkosivustolleen tietokoneelta tai muulta mobiililaitteelta ja nähtävä sijainti kartalla. Tämä sovellus antaa sinulle parhaat mahdollisuudet löytää kadonnut laitteesi akun tyhjennyttyä.

Entä jos Lookout mobile ei ollut asennettuna ennen puhelimen katoamista? Monet android-käyttäjät eivät ymmärrä, että älypuhelimen jäljittäminen voi olla mahdollista, vaikka et olisikaan asentanut siihen tarkoitettua sovellusta. Tässä on muutamia eri tapoja löytää kadonnut android-puhelin, vaikka et olisi asentanut paikannussovellusta:

Käytä Googlen Android-laitehallintaa.

Jos olet liittänyt puhelimesi Google-tiliisi, saatat olla onnekas. Googlen android-laitehallinnan avulla käyttäjät voivat kirjautua Google-tililleen ja jäljittää kadonneen puhelimensa kannettavalla tietokoneella tai toisella älypuhelimella. Ainoa edellytys puhelimen paikantamiselle on, että se on kytketty päälle ja yhdistetty internetiin. Jos se ei aluksi toimi, jatka yrittämistä, sillä kadonnut puhelimesi saattaa olla vain tilapäisesti kuuluvuuden ulkopuolella. Käyttäjät voivat myös soittaa puhelimeensa ja tarvittaessa pyyhkiä puhelimen tiedot.

Käytä kadonnutta Androidia

Tämä on hieman monimutkaisempi menetelmä, jota voidaan käyttää, jos Googlen Android-laitehallinta ei pysty paikantamaan puhelinta. Jotta voit käyttää Android Lostia, sinun on ensin asennettava sovellus etänä Google Playn kautta selaimellasi. Tätä varten puhelimesi on jo oltava yhteydessä Google-tiliisi. Koska sovellusta ei voi aktivoida avaamalla se laitteessa, sinun on lähetettävä tekstiviesti, joka sisältää tekstin ”Androidlost register”, kadonneeseen puhelimeesi. Tämä rekisteröi tietosi etänä Google-tilisi avulla.

Tämän jälkeen voit siirtyä android lost -sivustolle ja kirjautua sisään näillä tiedoilla. Kun olet kirjautunut sisään, sinulle näytetään monia vaihtoehtoja, kuten laitteen sijainnin jäljittäminen, muistin pyyhkiminen, SD-kortin poistaminen, kuvan ottaminen etu- tai takakameralla ja monia muita ominaisuuksia, jotka auttavat sinua saamaan laitteesi takaisin.

Sijaintihistorian käyttäminen

Toinen menetelmä, jota voidaan käyttää kadonneen älypuhelimen jäljittämiseen, on Google Mapsin sijaintihistoriaominaisuuden käyttäminen. Kirjaudu vain Google-tilillesi (jota on käytettävä myös älypuhelimessa) ja siirry Google Mapsin sijaintihistoriaan. Täällä voit valita päivämäärän ja klikata ”näytä aikaleimat” nähdäksesi, missä laitteesi on ollut ja milloin se oli siellä. Tämä menetelmä voi olla erittäin hyödyllinen, jos laitteesi on varastettu. Se voi nimittäin antaa kuvan siitä, missä varas käy säännöllisesti. Puhumattakaan siitä, että nämä tiedot voidaan esittää paikallisille viranomaisille.

Käytä Samsungin Find My Mobile -ohjelmaa

Tätä menetelmää voi käyttää kuka tahansa, joka omistaa Samsung-laitteen ja jolla on rekisteröity Samsung-tili. Samsungin Find My Mobile -sivusto toimii samalla tavalla kuin Googlen android-laitehallinta, ja se voi näyttää laitteesi reaaliaikaisen sijainnin, kunhan laite on päällä ja yhteydessä Internetiin. Voit myös pyyhkiä laitteesi tiedot tai saada sen soimaan tämän ohjelmiston avulla.

Käytä Dropboxia

Jos muut menetelmät eivät ole antaneet tietoa laitteesi sijainnista, Dropbox voi tarjota ratkaisun. Jotta tämä toimisi, Dropbox on asennettava laitteeseesi ja kameran latausominaisuuden on oltava aktivoituna. Jos teet näin, aina kun laitteesi hallussa oleva henkilö ottaa kuvan, se ladataan Dropboxiin. Tästä voi olla apua, jos kyseinen henkilö ottaa selfien tai jos voit jopa hahmottaa paikan, jossa kuvat on otettu. Tässä kohtaa toivot, että he käyttävät puhelimesi Micro USB -liitäntää myös selfieiden lähettämiseen tietokoneelleen.

Monet meistä tallentavat älypuhelimeensa henkilökohtaisia tietoja sekä kuvia ja muita tunnepitoisia tietoja, joita emme halua menettää. Jos olet epäonninen ja laitteesi joko katoaa tai varastetaan, toivottavasti yllä olevat tiedot auttavat sinua löytämään sen tai ainakin suojaamaan henkilökohtaisia tietojasi.

Etsi kadonnut Android-puhelin, jonka akku on kuollut

Etsi laitteeni on automaattisesti käytössä, kun lisäät Google-tilin mihin tahansa Android-laitteeseen. Jotta se toimisi, sinun on:

Kun puhelimesi on kadonnut, on liian myöhäistä tehdä nämä toimet. Tee ne nyt, kun vielä ajattelet asiaa.

Kuten Etsi iPhoneni, voit paikantaa Android-puhelimesi muutamalla eri menetelmällä. Tässä on muutamia vaihtoehtoja:

Etsi laitteesi selaimesta osoitteesta android.com/find:

Jos sinulla on toinen Android-laite, kuten tabletti, lataa Googlen Find My Device -sovellus ja käytä sitä kadonneen laitteesi paikantamiseen.

Apple Watchin tapaan voit käyttää Wear OS Watch for Android -kelloa puhelimesi paikantamiseen tietyissä olosuhteissa. Kellon käyttäminen edellyttää, että puhelimen virta on kytketty päälle ja että se on yhdistetty kelloon Bluetooth-yhteydellä:

Nämä menetelmät toimivat vain, jos puhelimen virta on kytketty. Jos sinulla on Samsungin puhelin, voit käyttää sovellusta, jolla voit jäljittää puhelimesi myös sen jälkeen, kun se on sammunut. Napauta tai napsauta tästä suorat latauslinkit ja ohjeet.