Eikö kesässä olekin jotain sellaista, joka saa meistä elämän irti? No, aurinkoiset, lämpimän tuulen sävyttämät päivät ovat taas täällä kanssamme (luojan kiitos), ja tietenkin etsit hauskoja kesäaktiviteetteja ja tekemistä.

Sen lisäksi, että voit ottaa aurinkoa, kävellä söpöissä aurinkomekoissa ja antaa hiekan juosta varpaiden läpi (jos olet onnekas ja pääset rannalle), on olemassa useita muita hauskoja ideoita, joita voit lisätä kesäkauden listallesi.

Mitä Tehdä Kesällä?

1. Mene huvipuistoon

2. Hyppää köysikeinusta

3. Poimi mansikoita

4. Kokeile uutta ruokaa

Oletko koskaan kokeillut raakoja ostereita, escargot’ta tai sammakonreisiä? Ehkä et ole koskaan syönyt niinkin yksinkertaista ruokaa kuin sushia. Mieti, mitä kaikkea et ole vielä maistanut (hauskoja ideoita saat aasialaisilta markkinoilta!), ja lähde sitten kokeilemaan jotain uutta. Koskaan ei tiedä, saatat törmätä herkullisiin herkkuihin, joista et olisi ehkä koskaan kuullutkaan, ellet olisi ollut seikkailunhaluinen ruoan suhteen.

5. Osallistu ulkoilmakonserttiin

Yhdysvalloissa 40-50 miljoonaa ihmistä käy vuosittain ulkoilmakonserteissa – se on huippujuttu! Etsi alueeltasi täydellinen paikka, ota mukaan ruohotuoli ja vietä ämpärilistan arvoinen ilta säveliä kuunnellen. Etkö ole varma, missä nähdä keikka?

6. Aja maailmanpyörällä

7. Osallistu paraatiin

8. Pidä piknik

Pakkaa perinteinen pajukori suosikkipiknik-ruoillasi ja nauti juhlasta sekä säästä. Real Simple -lehti voi auttaa sinua Picnic Packing Checklist avulla. Jos haluat järjestää Instagrammable-piknikin.

9. Leiki liukumäellä

10. Lähde automatkalle

Valitse paikka kartalta, hyppää autoon ja aja vain. Maailmassa on hyvin vähän aktiviteetteja, jotka ovat yhtä hauskoja ja piristäviä kuin road tripille lähteminen joko yksin tai parhaiden ystävien kanssa.

Tee lista kaikista asioista, joita haluaisit tehdä matkan varrella, ja anna muiden asioiden olla miten sattuu. Lähde vain mukaan ja pidä hauskaa. Avoin tie kutsuu meitä kaikkia.

11. Ruoki ankkoja

12. Kasvata yrttitarha

Puutarhanhoito voi olla hauskaa, ja omien yrttien kasvattaminen on loistava tapa edistää terveellisiä elämäntapoja ja opettaa samaa lapsille. Heillä on varmasti hauskaa kaivaa multaa ja istuttaa siemeniä, kasvattaa taimia ja kastella niitä. Et tarvitse paljon tilaa, ja astia voi olla mitä tahansa puulaatikosta muuripurkkiin tai vanhaan renkaaseen.

13. Ole turisti omassa kaupungissasi

Voitko varmuudella sanoa, että tunnet kaupunkisi sisältä ja ulkoa? Jos Frommer’s antaisi sinulle toimeksiannon kirjoittaa kaupunkisi opas, tekisitkö sille oikeutta? Ota aikaa käydä muissakin kuin tavallisissa hengailupaikoissasi. Elämässä on muutakin kuin keilaradalla ja ostoskeskuksessa hengailua.

Ole turisti omassa kaupungissasi, mene jonnekin uuteen paikkaan, ja saatat yllättyä siitä, miten ihana vanha kaupunki voi olla. Useimmissa kaupungeissa on myös ilmaisia kierroksia. Voit löytää katuja, kauppoja ja maamerkkejä, joiden olemassaolosta et tiennytkään. Kierroksen voi myös tehdä segwayn avulla, mikä tekee siitä vielä vähän hauskempaa.

14. Mene rannalle

15. Opi jongleeraamaan

16. Matkusta kuumailmapallolla

Nosta itsesi uusiin korkeuksiin ja näe, miltä maailma näyttää lintuperspektiivistä. Mikä parasta, kohota samppanjamalja lentäessäsi korkealla taivaalla. Jos et uskalla lentää, voit katsella kuumailmapallofestivaalia maasta käsin.

17. Nokoset riippumatossa

18. Tee tie-dye T-paitoja

Onko sinulla kasa valkoisia T-paitoja, joihin haluaisit puhaltaa hieman elämää? Mikset tekisi tänä kesänä värjättyjä T-paitoja? Tämä on taas jotain, johon koko perhe voi osallistua ja josta voi nauttia, kun yritätte ylittää toisianne luovuuden eri merkeillä.

19. Juokse sadettimien läpi

20. Mene viininmaisteluun

21. Opi lentokalastamaan

Tämä voi olla haastava bucket list -tavoite, mutta mikä voisi olla seesteisempää tekemistä kuin siiman heittäminen jokeen? Sitä paitsi pääset käyttämään todella hienoja housuja.

22. Lähde koskenlaskuun

Lähde jännittävälle ajelulle jokea pitkin puhallettavalla lautalla ja törmää matkan varrella koskenlaskuihin. Whitewater Raftingia pidetään extreme-urheiluna, joten ole varovainen, kun valitset tämän yhdeksi kesän Bucket List -ideoistasi.

23. Tee tykinkuula vesistöön

24. Mene jalkapallo-otteluun

25. Ole 24 tuntia ilman internetiä, radiota tai televisiota.

Tiedän, että tämä on suuri tehtävä. Käytämme internetiä nykyään kaikkeen. Mutta ajattele asiaa. Milloin viimeksi olit kaksi tuntia ilman puhelintasi? Yritä olla 24 tuntia ilman internetiä, radiota tai televisiota. Mene telttailemaan, istu ja lue hyvää kirjaa, juttele ystäviesi ja perheesi kanssa tai käytä aika joidenkin tämän kesän bucket-listan ideoiden toteuttamiseen.

Pian toivot, että sinulla olisi näitä hiljaisia ja rauhallisia hetkiä useammin.

26. Pidä vesipallotaistelu

Vaikka me kaikki rakastamme tuntea auringon kasvoillamme, joskus kesän kuumuus voi käydä hieman liian… paahteiseksi! Sellaisina päivinä hyvin harva asia tuntuu lähellekään niin hyvältä kuin kylmä suihku, mutta toiseksi parasta on vesipallotaistelu.

Täytä tusinoittain näitä lateksista valmistettuja hauskuuttajia ja ota kohteeksi suosikkikaverisi yrittäen samalla pysyä porukan kuivimpana.

27. Aja isolla vesiliukumäellä

28. Tee sattumanvarainen ystävällisyysteko

Satunnaiset kiltteyden teot ovat kaikkein täyttävimpiä ja inhimillisimpiä ja inhimillisimpiä asioita, joita voit koskaan tehdä. Etenkin, kun se tehdään täysin tuntemattomalle ihmiselle.

Mahdollisuuksia on loputtomasti. Paras tapa lähestyä tätä asiaa on tarkastella omaa lähiyhteisöäsi ja katsoa, mitä he tarvitsevat eniten.

29. Pelaa Disc Golfia

30. Have the Ultimate BBQ

Hyvää ruokaa, hyvää seuraa, kylmiä oluita ja lämmin ulkoilusää, mitä muuta voisit enää toivoa? Ultimate BBQ on yksi parhaista tavoista viettää tylsää lauantai- tai sunnuntai-iltapäivää. Kaikilla on oma erityinen tyylinsä grillauksen suhteen, joten älä anna kenenkään kertoa sinulle mitään siitä, mistä pidät. Mene vain eteenpäin ja grillaa liha parhaalla osaamallasi tavalla. Nauti!

31. Katsele tulikärpäsiä

32. Mene vesihiihtämään

33. Juokse teemalla 5k

Teemalliset 5k-maratonit ovat loistava tapa paitsi koota yhteisö yhteen yhteisen kurssin vuoksi, myös näyttää äärimmäinen kunto ja hauskuutta rakastava luonne. Varmista, että teema on jotain hauskaa, kuten mutajuoksu. Bonusta olisi, jos 5 km:n juoksu olisi paikallisen järjestön tukemista varten.

34. Järjestä nuotio

Nuotio voi lisätä uskomatonta tunnelmaa mihin tahansa juhliin, etenkin lämpimänä kesäyönä. Kutsu siis ystäväsi, lastaa kylmälaukku juomilla, ota mukaan paljon puita ja radio soittamaan suosikkimusiikkisi.

35. Tee Sangriaa

Mikään ei voita virkistävää lasillista Sangriaa janon sammuttamiseksi kuumana kesäpäivänä. Yksi suosikkiresepteistäni on William-Sonoman Luumu- ja nektariinisangria.

36. Melo kanootilla

37. Tee kesäinen soittolista

38. Mene torille

Nauti kävelystä kesäisillä viljelijämarkkinoilla ja kerää samalla tuoreita ja paikallisia raaka-aineita päivällistäsi varten. Ota saaliisi mukaan kotiin ja kokeile herkullisen, vihanneksilla ladatun viljelijämarkkinasalaatin valmistamista.

39. Nuku mökissä

40. Lue NYT:n bestseller

Jos olet innokas lukija, niin nuo lämpimät kesäillat ovat parhaita aikoja vain istua kuistilla ja lukea Best Selleriä. Etsitpä sitten kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, omaelämäkertoja tai vaikka lastenkirjaa iltasatuja varten, löydät sen täältä.

Voisit kokeilla J. R. Wardin kirjaa ’The Thief’. Tosin minun on varoitettava teitä, että tämä on 16. kirja jännittävässä Black Dagger Brotherhood -sarjassa. Jos et siis halua jäädä niin koukkuun, että sinun on yksinkertaisesti pakko lukea loput 15 kirjaa, sinun kannattaa ehkä kokeilla jotain muuta. Kuten Stuart Woodsin ”Shoot First” tai lukea Michael Isikoffin ja David Cornin ”Russian Roulette”.

41. Aja vuoristoradalla

42. Mene Drive-in-elokuviin

Jos etsit ainutlaatuista ja halpaa treffi-iltaa, miten olisi drive-in-elokuvaan meneminen? Niitä voi olla nykyään vaikeampi löytää, mutta ne ovat todella hauskoja silloin, kun niitä löytyy. Katso Drive-In Movie -sivustolta, mistä löydät lähimmän elokuvateatterin.

43. Katsele auringonlaskua

44. Katso ilotulitusta

45. Go Skinny Dipping

46. Tee S’mores

Jos et ole vielä syönyt näitä, jätä kaikki tekemisesi ja mene tekemään niitä – S’mores on aivan jumalallista. S’moresin tekeminen on täydellinen leirinuotioherkku, johon koko perhe voi osallistua ja josta voi nauttia perusteellisesti.

Sallikaa minun tarkentaa: Otat tulessa paahdetun vaahtokarkin, laitat sen väliin kerroksen suosikkisuklaata ja peität sen päälle kaksi palaa graham-keksiä.

47. Hanki pedikyyri

48. Nuku tähtien alla

Jos sinulla on onni matkustaa ympäri maailmaa, yritä nukkua tähtien alla pohjoisella pallonpuoliskolla. Revontulet ovat spektaakkeli, jota et koskaan unohda. Mutta jos Ruotsi on liian kaukana, niin ehkä voit tehdä sen ihan omalla takapihallasi? Kerää lämpiminä kesäiltoina joukko ystäviäsi ja leiriytykää ulkona nukkumaan tähtien alla.

49. Lennätä leijaa

Leijan lennättäminen on rentouttava tapa viettää kesäpäivää, jossa on hieman tuulen potkua. Jos sinulla ei ole aiemmin ollut onnea leijan ilmaan saamisessa, wikiHow voi kertoa sinulle Kuinka lennätetään leijaa 8 askeleessa.

50. Katsele auringonnousua

51. Vietä koko päivä paljain jaloin

Tämä ei ehkä ole niin hyvä idea, jos kävelet kuumaa betonia pitkin, mutta se olisi upeaa ja vapauttavaa, jos vietät päivän rannalla tai pehmeällä nurmikentällä.

52. Kävele paljain jaloin hiekassa

Varpaiden upottaminen paljain jaloin lämpimään hiekkaan on täydellinen tapa viettää lämmin päivä.

53. Lähde reppureissaamaan ystävän kanssa

Et ole elänyt ennen kuin olet kokenut erämaata ja käynyt reppureissaamassa. Nappaa mukaan seikkailunhaluinen ystävä tai kaksi ja ottakaa luontoäiti vastaan. Voitte tehdä jotain niinkin yksinkertaista kuin käydä paikallisessa puistossa tai naapurimaakunnassa. Tai voit suunnitella muutaman päivän vaelluksen, ja samalla voit tarkistaa ”nukkua tähtien alla” kesän bucket-listaltasi.

54. Tee jäätelöä

Sen sijaan, että menisit ruokakauppaan ostamaan suosikkijäätelömakusi, laita pystyyn ja tee sitä kotona. Jos jäätelö tuntuu liian monimutkaiselta, kokeile tehdä hauskoja maustettuja mehujäätä, kuten mustikka-vaniljajogurttia. Nami!

55. Leivo hedelmäpiirakka alusta asti

56. Hauduta oma olut

Mojitoista puheen ollen, entäpä jos valmistaisit oman oluen? Oman oluen valmistaminen ei ole kovin vaikeaa. Tarvitset vain aloituspakkauksen ja joitakin erinomaisia neuvoja, mutta kun se onnistuu, et ehkä enää koskaan astu baariin.

57. Mene katselemaan tähtiä

58. Istu kuistilla iltapäivän ajan

59. Tee hiekkalinna

Rannalta ei todellakaan voi välttyä näin onnistuneesti kesällä. Koska suuntaat sinne joka tapauksessa, mikset käyttäisi luovuuttasi hyväksi samalla, kun esittelet tappavan bikinivartalosi? Hiekkalinnan rakentaminen on paljon vaikeampaa kuin miltä se näyttää, varsinkin jos aiot tehdä sen ”ylitehokkaasti”. Tämä on ihana tapa viettää aikaa yhdessä rakkaidesi kanssa, saada kadehdittava rusketus ja ehkä jopa juoda mojito samalla.

60. Hanki tatuointi

Jos haluat matkailuaiheisia tatuointi-ideoita, tutustu 27 kauniiseen tatuointiin, jotka kertovat omia matkatarinoitaan.

61. Mene keilaamaan

62. Opettele surffaamaan

Tämä on hieman haastavampaa kuin suurin osa tämän kesän Bucket List -idealistan asioista, mutta voit nauttia lämpimästä säästä ja oppia samalla, miten aallokko otetaan kiinni. Hauskoja, aloittelevia surffitunteja löytyy lähes jokaisen surffirannan läheltä.

63. Hyppää kiviä järvessä

64. Lähde veneajelulle

65. Mene aarrejahtiin

Aarteenmetsästys voi olla uuvuttavaa, jos leikit tuntemattomien tai jonkun kanssa, jota et tunne kovin hyvin. Onneksi minulla on mieheni mukana, ja nautimme siitä, että ajamme toisemme hulluiksi yrittäessämme keksiä uusia tapoja huijata toisiamme. Voisit tehdä saman rakkaidesi kanssa ja pitää hauskaa.

66. Vieraile historiallisella paikalla

67. Osallistu Burning Maniin

Burning Man kiteyttää kaiken hauskan ja jännittävän kesästä. Siinä yhdistyvät aavikon kuumuus, uskomaton luovuus, upeat musiikilliset ilmestykset ja valtava joukko ihmisiä, jotka eivät halua muuta kuin viettää villiä, ihanaa aikaa keskellä ei mitään. Burning Manissa voit olla oma itsesi, pitää hillitöntä hauskaa ja voit varmasti juhlia koko yön ja yrittää nukkua koko päivän. Aivan kuten nuorempana.

68. Seiso vesiputouksen alla

Vesiputouksen alla seisominen on joillekin japanilaisille rituaalinen puhdistautumisharjoitus, mutta sinulle se voi olla vain vähän lämpimän sään hauskanpitoa.

69. Jahtaa jäätelöautoa

70. Patikoi uusi polku

71. Rakenna puumaja

72. Opi ampumaan jousella ja nuolella

Vaikka jousiammunta on helppo laji oppia, se on vaikea hallita. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi yrittää osua napakymppiin tänä kesänä.

73. Osallistu ruoansyöntikilpailuun

74. Tee vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoistyönä voit tehdä maailmasta paremman paikan. Sinun ei tarvitse liittyä ”Greenpeaceen”, vaikka se ei olekaan niin huono ajatus, vaan voit toimia vapaaehtoisena suoraan omassa yhteisössänne.

Auta vanhuksia, anna verta, toimi vapaaehtoisena paikallisessa soppakeittiössä tai huolehdi vain siitä, että naapurisi piha on hyvin hoidettu. Anna takaisin yhteiskunnalle, ja sinusta tulee siitä parempi.

75. Mene jonnekin, missä et ole koskaan käynyt

Tämän bucket list -tavoitteen saavuttaminen ei tarkoita, että sinun on matkustettava äärimmäiseen paikkaan, mene vain jonnekin, missä et ole koskaan käynyt. Se voi olla jotain niinkin yksinkertaista kuin käynti uudessa puistossa kaupungissasi tai päiväretki läheiseen kaupunkiin, johon olet halunnut tutustua.

76. Luo cocktail

Monet ruokaharrastajat ovat myös kokeilunhaluisia, ja omaksi mixologiksi ryhtyminen testaa taitojasi. Parasta tässä bucket list -tavoitteessa on se, että sinun täytyy maistella paljon ennen kuin keksit oman täydellisen makujen harmonian. Harjoitus tekee mestarin!

Arizonan kesän helteessä päätin, että oli täydellinen aika luoda oma virkistävä cocktail. Mikä oli hauskinta? Kaikkien erilaisten sekoitusten testaaminen. Loppujen lopuksi tunnusjuomani oli Lemon-Basil Fizz, joka oli valmistettu proseccosta, kookosrommista, vadelmista, basilikasta ja sitruunasorbetista (katso video alla). Mikä on sinun juomasi?

77. Juo sateenvarjococktail uima-altaalla

78. Tee tuorepuristettua limonadia

Limonadi ja kesä kulkevat käsi kädessä kuin joulu ja joulupukki! Sitä on yksinkertaisesti pakko nauttia, kun aurinko paistaa. Puristamalla oman limonadin voit lisätä sekaan hieman omaa tyyliäsi. Anna sisäisen sekoittajasi tulla esiin ja leikkiä!

79. Hanki kesäinen hiustenleikkaus

80. Lähde telttailemaan

Tänä kesänä, kun aurinko paistaa, lähde takapuolesi ulos ja tee myös jotain hauskaa. Se on ämpärilistan tilaus!

Hauskoja kesäideoita lapsille ja vanhemmille

Riippumatta siitä, teetkö töitä kotoa käsin, oletko kotivanhempi vai työskenteletkö kodin ulkopuolella, tarvitset käytännön ideoita, joilla pidät lapsesi kiireisinä erityisesti kesäkuukausina. Muuten he saattavat saada liikaa ruutuaikaa, mikä ei ole hyväksi heidän terveydelleen (henkiselle tai fyysiselle).1

Kesäaktiviteetteja lapsille

Tutustu tähän luetteloon 100 asiasta, joita sinä ja lapsesi voitte tehdä kesäajan tylsyyden torjumiseksi. Älä anna lasten pitää kaikkea hauskaa – monet näistä aktiviteeteista ovat hauskoja koko perheelle. Liity siis mukaan!

Riippumatta siitä, teetkö tästä listasta kesän bucket list -listan vai valitsetko vain muutaman suosikkisi, saatte varmasti hienoja muistoja. Tärkeintä on hidastaa tahtia ja nauttia kesäkuukausista perheesi kanssa. Jos kaipaat jäsennellympää listaa, tutustu tähän sarjaan, jossa on lueteltu lasten tekemistä kesän jokaiselle viikolle.

Luontoaktiviteetteja lapsille

Hyödynnä pitkät aurinkoiset päivät tutkimalla luontoa (älä unohda aurinkorasvaa).

Kesän sadepäivän aktiviteetit

Kun sää pitää sinut sisätiloissa, tekemistä riittää silti!

Paikalliset kohteet, joissa perheet voivat vierailla

Kesä on ihanteellinen muutamalle staycation-kokemukselle. Jos sinulla on ystäviä tai sukulaisia kylässä, ota heidät mukaan katsomaan, mitä erityistä alueellasi on.

Aivoja harjoittavia kesäaktiviteetteja lapsille

Vältä kesäkuurot pitämällä lapset ajattelemassa ja oppimassa koulun ollessa poissa.

Artsy Activities for Kids

Ota esiin säästämiäsi askartelupaketteja tai kokeile jotakin näistä taideaktiviteeteista.

Lasten kesäaktiviteetit, jotka edistävät liikuntaa

Tarvitset vain vähän tilaa ja auringonpaistetta näihin aktiviteetteihin, jotka saavat lapset liikkumaan.

Yölliset kesäiset perhejuhlat

Aseistaudu hyönteissuihkeella ja olet valmis iltaan yöilmassa.

Kesäaktiviteetteja lapsille ja heidän ystävilleen

Kokoa serkut, naapurit tai koulukaverit, joita lapsesi kaipaavat nähdä päivittäin.

Ruoanlaittoprojekteja lapsille

Kun kesän aikataulu on hitaampi, anna lasten tehdä ruoanlaittoprojekteja.