Jos Android-puhelimesi kuumenee tai ylikuumenee, siihen on useita mahdollisia syitä. Selvitä, mikä saa puhelimesi kuumenemaan, miten ongelma korjataan ja miten puhelimen ylikuumeneminen voidaan estää tulevaisuudessa. Jäähdytä sitten puhelimesi tehokkaalla tietoturvatyökalulla.

Miksi puhelimeni on kuuma?

Puhelimet kuumenevat usein liiallisesta käytöstä tai liian monista aktiivisista sovelluksista. Puhelin voi ylikuumentua myös haittaohjelmien, huonosti toimivien ohjelmistojen tai suoralle auringonvalolle altistumisen vuoksi. On normaalia, että puhelimet lämpenevät hieman, mutta jatkuva kuumuus voi olla merkki syvemmästä ongelmasta.
Autamme sinua selvittämään, miksi puhelimesi ylikuumenee. Usein puhelin kuumenee yksinkertaisesti siksi, että akku tekee kovasti töitä suorittaakseen tehtäviä – jos tunnet kuumuutta puhelimen takaosassa, se johtuu todennäköisesti akusta.

Nykyaikaisissa älypuhelimissa käytetään tehokkaita litiumioniakkuja, jotka luovuttavat lämpöä tuottaessaan sähköä. Siksi pieni kuumuus on normaalia, varsinkin kun käytät puhelinta pitkään.

Miksi puhelimeni kuumenee latauksen aikana?

On normaalia, että puhelin kuumenee laturissa. Mutta jos puhelimesi ylikuumenee latauksen aikana, se johtuu todennäköisesti siitä, että latausportti on rikki, latauskaapeli on kulunut tai akku on vaurioitunut.

Voit testata nämä osat lataamalla puhelimen eri latauskaapelilla tai eri latausportilla – tai käyttämällä langatonta laturia. Voit myös kokeilla kytkeä laturin eri pistorasiaan.

Here's how to fix overheating on your Android phone or tablet.

Miksi Android-laitteeni ylikuumenee?

Jotkin yleiset puhelimen ylikuumenemisen syyt – kuten haittaohjelmat, rogue-sovellukset ja yliaktiiviset taustaprosessit – ovat yleisempiä Android-laitteissa. Jos Android-laitteesi tai akkusi kuumenee säännöllisesti liikaa, jatka lukemista ja opi, miten lämpöä voi vähentää.

Miksi iPhone ylikuumenee?

Koska iPhonet eivät saa viruksia eikä Apple salli App Storeen muita kuin hyväksyttyjä sovelluksia, voisi luulla, että iOS-laitteet ovat vähemmän alttiita kaikille tyypillisille puhelinongelmille – kuten puhelimen ylikuumenemiselle. Mutta se ei välttämättä pidä paikkaansa. Jos mietit, miten voit estää iPhonen ylikuumenemisen niin nopeasti, autamme sinua selvittämään asian.

Näin jäähdytät puhelimesi?

Jos haluat jäähdyttää ylikuumenevan puhelimen, irrota ensin kotelo, jotta loukkuun jäänyt lämpö vapautuu. Ota sitten lentokonetila käyttöön muutamaksi minuutiksi, jotta akkua kuluttavat toiminnot, kuten Bluetooth, jotka saattavat olla käynnissä taustalla, poistuvat käytöstä. Siirrä puhelin sitten viileämpään ja varjoisampaan paikkaan – ei jääkaappiin tai pakastimeen.

Kännykkäsi toimii parhaiten 0-35 celsiusasteen (32-95 Fahrenheitin) lämpötilassa. Altistuminen tämän alueen ulkopuolisille äärimmäisille lämpötiloille voi vaikuttaa puhelimen suorituskykyyn ja laitteistoon. Sen sijaan, että laittaisit ylikuumenevan puhelimesi jääkaappiin, laita se tuulettimen eteen jäähtymään.

Seuraavassa on muutamia muita asioita, joilla voit auttaa puhelintasi jäähtymään:

Mikä aiheuttaa puhelimen ylikuumenemisen?

On monia syitä, miksi puhelimet kuumenevat. Puhelimen lämpötila nousee aina, kun käytät sitä pitkiä aikoja, käytät paljon virtaa kuluttavia sovelluksia tai käytät useita sovelluksia samanaikaisesti. Pieni lämpeneminen on tavallista, mutta jatkuva puhelimen korkea lämpötila voi johtua suuremmista ongelmista.
Puhelimen ylikuumeneminen tapahtuu yleisesti näissä tilanteissa:

 1. Pelaaminen pitkiä aikoja
  Saatavilla olevien mobiilipelien laaja tarjonta on yksi parhaista syistä älypuhelimen ostamiseen. Mutta intensiiviset pelisovellukset käyttävät puhelimen keskusyksikön (GPU) lisäksi myös sen keskusyksiköitä, mikä voi lämmittää puhelimen nopeasti.
 2. Sisällön suoratoisto
  YouTuben tai Netflixin katsominen tuntikausia on toinen varma tapa ylikuormittaa puhelimesi prosessori. Sisällön suoratoistaminen tai television katselu verkossa tarkoittaa, että puhelimen on ladattava videodataa ja pidettävä näyttö aktiivisena pitkään.
 3. Asetuksesi eivät ole optimaaliset
  Jos näytön kirkkaus on aina maksimissaan tai käytät animoituja taustakuvia ja widgetejä, kokeile staattista taustaa ja anna puhelimen säätää näytön kirkkaus automaattisesti ympäristön mukaan. Tämä keventää puhelimen suorittimen käyttöä ja pitää puhelimen lämpötilan alhaisena.
 4. Vanhentuneet sovellukset
  Jos sovelluksessa on virhe tai muu ongelma, se voi aiheuttaa puhelimen lämpötilan nousua käyttämällä liikaa laitteen prosessoria. Pidä sovellukset ja käyttöjärjestelmä ajan tasalla, sillä päivitykset sisältävät usein tärkeitä bugikorjauksia. Kun olet ottanut päivityksen käyttöön, puhelimesi pitäisi toimia paremmin ja ylikuumentua harvemmin.
 5. Ohjelmistopäivitykset
  Puhelin saattaa ylikuumentua päivityksen aikana tai heti sen jälkeen. Tämä voi johtua siitä, että käyttöjärjestelmässä oli virhe, joka piti korjata päivityksen avulla, mikä voi vaatia hetkellisesti enemmän virtaa (mutta ei pitäisi aiheuttaa pitkäaikaista ylikuumenemisongelmaa).
 6. Ympäristötekijät
  Puhelimen jättäminen ulos aurinkoon tai autoon kuumana päivänä voi aiheuttaa sen ylikuumenemisen. Tämä estää myös kosketusnäyttöä toimimasta kunnolla ja aiheuttaa akun tyhjenemisen nopeammin (liiallisella kylmyydellä voi olla samat seuraukset). Auringolle ja kuumuudelle altistumisen lisäksi myös vesivahinko voi aiheuttaa puhelimen ylikuumenemisen.
  Näin estät puhelimen ylikuumenemisen
  Puhelimen korkea lämpötila on helppo estää. Tässä luetellut puhelimen perushoitotavat voivat auttaa pidentämään puhelimen käyttöikää ja estää sen kuumenemisen. Näin estät puhelimen ylikuumenemisen.

Kuinka estää puhelimen ylikuumeneminen

Puhelimen korkea lämpötila on helppo estää. Tässä lueteltujen puhelimen perushoitotottumusten avulla voit pidentää puhelimesi käyttöikää ja estää sitä kuumenemasta liikaa. Näin estät puhelimen ylikuumenemisen.

 1. Lataa puhelin oikein
  Käytä puhelimen valmistajan tai muun luotettavan tuotemerkin luotettavaa laturia ja lataa puhelin sileällä, tukevalla alustalla. Puhelimen lataaminen sohvalla tai sängyllä estää sitä tuulettamasta lämpöä latauksen aikana.

Olet ehkä kuullut, että yön yli tapahtuva lataus on haitaksi älypuhelimen akulle, mutta se on myytti. Älypuhelimissa on suojaukset, jotka estävät ylilatauksen, joten puhelinta voi ladata yön yli – kunhan lataat sitä kovalla alustalla etkä tyynyn alla.

 1. Päivitä sovellukset
  Jos huomaat puhelimesi kuumenevan ilman näkyvää syytä, tarkista kaikki äskettäin asennetut sovellukset. Vialliset sovellukset voivat aiheuttaa ylikuumenemista, ja sovellusten päivittäminen korjaa yleensä tällaisen ongelman.

Jos näin ei tapahdu, kokeile poistaa sovellus ja katso, onko se syy puhelimesi ylikuumenemiseen, ja muista, ettet koskaan asenna sovelluksia kolmannen osapuolen sovelluskaupasta. Pidä myös puhelimesi käyttöjärjestelmä ajan tasalla, jotta laitteen suorituskyky ja tietoturva olisivat optimaaliset.

 1. Vältä suoraa auringonvaloa
  Olitpa sitten ulkona auringossa tai lataamassa puhelinta ikkunan lähellä, pidä se poissa suorasta auringonvalosta. Pidä se varjossa, jätä se laukkuun tai siirrä se paikkaan, jossa ilma kiertää.
 2. Käytä virustorjuntaohjelmaa
  Androidiin kohdistuvat mobiilivakoiluohjelmat ja muunlaiset haittaohjelmat voivat saada puhelimesi tekemään ylitöitä, jolloin se kuumenee liikaa. Poista mobiili haittaohjelmat, jotta puhelimesi ei kuumenisi liikaa.

Mobiili haittaohjelmat voivat myös vuotaa arkaluonteisia tietojasi, varastaa pankkitietojasi, vakoilla fyysistä sijaintiasi ja tyhjentää akkusi. Mobiilikiristyshaittaohjelmat voivat lisäksi salata tärkeitä tiedostoja tai jopa koko laitteesi.

Asenna AVG AntiVirus for Android ja suojaa puhelimesi haittaohjelmilta ja huijarisovelluksilta, jotka aiheuttavat puhelimen lämpötilan nousun.