Jos olet jäänyt loukkuun TikTokin syöksykierteeseen, olet todennäköisesti törmännyt tai sinut on jopa leimattu ”simpiksi”. Ei tarvitse olla nero tajutakseen, että termi on tuskin herttainen, mutta simpin todellisesta merkityksestä on vallinnut hälyttävän paljon sekaannusta. Mikä tarkalleen ottaen on simp? Olinko minä aina simp? Vai onko tämä vain jotain, joka on tapahtunut minulle viime aikoina, kun olen viettänyt kohtuuttoman paljon aikaa takertumalla nuoruuteeni foorumilla, jota hallitsevat teinit ja (kyseenalaiset) komediarutiinit?

Totuus on, että ajat muuttuvat ja TikTok on trendikone, joka tuottaa haasteita päivittäin. Olitpa sitten löytänyt itsesi lyömässä whoa tai heittämässä sitä takaisin, halu uusiin viraalisiin trendeihin on yleinen, ja Simp Nation on yksi niistä, joka on vahvasti valloillaan.

Mitä Tarkoittaa Simp?

Yksinkertaisesti sanottuna simp on: Joku, joka yrittää aivan liian kovasti tehdä vaikutuksen henkilöön, josta hän pitää, ja tekee usein kaikkensa tyydyttääkseen hänen kaikki tarpeensa. Tämä puolestaan väheksyy häntä ihmisenä, ja hän toimii alistuneena ihastukselleen tai kumppanilleen.

Simp Nation Challenge

Simp Nation -haaste on toinen internetin tylsistyneiden teinien tuote, ja siitä on tullut valtava juttu. Selittääksesi trendin, siihen kuuluu seistä kuvassa, kun taustalla soi Post Malonen Rockstar- ja Outkastin Hey Ya -kappaleiden mashup. Ruudulla näkyy joitakin sanoja, jotka kuvaavat jotain toimintaa. Siitä hyppyleikkaus paljastaa saman henkilön, joka pitelee käsiään ojennettuna ja ruudulla lukee ”Welcome to Simp Nation”.

Viraalinen TikTok-trendi on tehty lähes kuoliaaksi, ja alkuperäisen videon väitetään olevan peräisin käyttäjältä Polo.Boyy. Voit katsoa hänen alkuperäisen klippinsä sekä joukon muita Simp-videoita alta.

Mikä on Simp?

Vaikka yleinen konsensus on, että Simp tarkoittaa ”Sucker Idolising Mediocre P*ssy”, Simpin todellinen merkitys on paljon vähemmän jännittävä kuin luulisi. Historiallisesta näkökulmasta katsottuna sana on lyhennetty muoto sanonnasta ’simpleton’, joka tarkoittaa hölmöä tai tyhmää ihmistä. Se on nykypäivän mittapuulla melko kesy loukkaus, mutta vuonna 2020 Simp-määritelmä on saanut uuden merkityksen.

TikTokin ja sosiaalisen median ansiosta olemme tulleet varsin avoimiksi uusien fraasien ja lyhenteiden sisällyttämiselle kulttuuriseen keskusteluumme (muistatko, kun kaikki sanoivat YOLO?). Mutta mitä simp tarkoittaa nykyisessä kontekstissa? Nykyään termiä käytetään kuvaamaan miestä, joka on valmis tekemään mitä tahansa voittaakseen naisen tai miellyttääkseen häntä.

Vaikka tämä saattaa kuulostaa perinteisessä mielessä romanttiselta, sanonta simppailu yhdistetään yleensä kerjäämiseen tai nöyristelyyn. YouTuber PewDiePie antoi hienon katsauksen Simp-villityksestä, jonka voit katsoa alta.

Yksinkertaisesti sanottuna Simp on Z-sukupolven versio pahamaineisesta Nice Guysta. Me kaikki tunnemme tämän henkilön, joka sen sijaan, että työskentelisi itsensä eteen ja yrittäisi houkutella vastakkaista sukupuolta olemalla huomaavainen tai kiinnostava, keskittyy kontrolloivaan ja mielistelevään olemiseen.

Hän käyttää tekokiltteyttä tuudittaakseen uhrinsa väärään turvallisuudentunteeseen ja toivoo saavansa romanttisen vipuvaikutuksen, jonka hän voi lunastaa myöhemmin. Toki Simpin määritelmä on hyvin yksinkertainen ja täysin heteronormatiivinen, ja se tarjoaa hyvin kaksiulotteisen kuvan nykyaikaisesta romantiikasta, mutta sukupuoli on tässä tapauksessa vaihdettavissa. Olemme nähneet useita Simp Nation -meemejä ja TikTokseja, joissa esiintyy naisia. Samaan aikaan käytäntöön näyttää kuitenkin liittyvän suhteettoman suuri osuus miehiä.

NoChillTyn julkaiseman TikTokin mukaan simpille on olemassa joitakin selviä tunnusmerkkejä. Tässä on 9 tapaa tunnistaa simp;

  1. Tekee aina eniten naiselle, joka ei pidä hänestä.
  2. ’Missä minun halini on?
  3. Yrittää aina tehdä vaikutuksen naisiin.
  4. Asettaa naiset itsensä edelle.
  5. Puolustaa naarasta vain pisaran kissaemoji takia.
  6. Inhoaa kaikkien naaraiden panettelua.
  7. Ei ole mitään peliä, kun tulee naaraiden kanssa, joten yrittää vain tehdä vaikutuksen tekemällä kaiken heidän puolestaan.
  8. Antaa naaraiden kävellä niiden yli.
  9. Saavat jatkuvasti mutkia.

Vaikka on tärkeää huomata, että nämä eivät ole kovia ja tiukkoja sääntöjä, on yksi tekijä, joka on yleisesti ottaen universaali Simppien keskuudessa; tyttö ei halua heitä takaisin. Jos kaikki tämä kuulostaa aika lukiolaiselta, olet oikeassa. Simp-villitystä harjoittavat pääasiassa teini-ikäiset TikTok-käyttäjät ja sosiaalisen median fanit.

Mitä Simp tarkoittaa pop-kulttuurissa?

Ulkoisesti näyttää siltä, että Simp-määritelmä on 2000-luvun alussa havaitun ”kiltti kaveri” -kulttuurin uudelleen pakattu muunnelma. Ajatus täydellisestä ja täydellisestä omistautumisesta saattaa vaikuttaa romanttisen komedian tunnusmerkeiltä, mutta todellisuudessa toteutuessaan prosessi voi olla hyvin häiritsevä. Huolimatta siitä, mitä vuosien ajan elokuvissa ja televisiossa on kerrottu miehille, naisen tai kenenkään muunkaan perässä jahtaaminen ei saa häntä tai ketään muutakaan loppumaan.

Näyttää kuitenkin siltä, että Simp Nation saattaa langeta samoihin väsyneisiin ansoihin, joita olemme nähneet ennenkin.

Ovatko Simpsit ja Incelit sama asia?

Simpin kaltaiset sanat asetetaan nyt sellaisten termien rinnalle kuin Incel (Involuntarily Celibate), jonka useat miehet väittävät olevan esimerkki misandrystä. Ajatus siitä, että Simpin ja Incelin kaltaiset termit ovat ennakkoluuloja miehiä kohtaan, on argumentti, joka on taistelu omassa lajissaan.

Etenkin Inceliä käytetään yleisesti kuvaamaan miestä, joka on jollain tavalla naisvihamielinen, usein tietämättään. Nämä miehet, halusivatpa he myöntää tai eivät, ovat sellaisia miehiä, jotka uskovat, että seksi on oikeus, joka pitäisi myöntää heille, jos he ovat kohteliaita, ystävällisiä ja kohteliaita. Näin ei tietenkään ole.

Simpsin ja Incelsin välinen yhteys on mielenkiintoinen. Kumpikin ryhmä näyttää toimivan yhdellä tavalla, vaikka niiden todelliset aikeet viittaavat taka-ajatukseen. Tässä vaiheessa kummankin määritelmät ovat löyhiä, ja kun Simpin käyttö on muuttunut hieman kevytmieliseksi, on todennäköistä, että termistä tulee lähitulevaisuudessa vesitetty versio itsestään.

Siitä huolimatta keskeinen teema tässä ei ole misandria tai loukkaus, vaan kasvu. Jos olet sen tyyppinen ihminen, joka on ystävällinen jollekin vain siksi, että se saattaa myöhemmin pelata omiin käsiisi, kannattaa ehkä harkita lähestymistapaansa uudelleen. Astu taaksepäin, keskity itseesi ja hylkää Simp-asenne; se ei toimi.

Hashtagit

Simp-hashtagit rehottavat TikTokissa. Instagramissa on yli 350 000 viestiä, jotka on merkitty tunnisteella #simp, ja Facebookissa on ryhmiä, jotka on omistettu simpeille ja simppaamiselle (se voi olla myös verbi).

Riippuen siitä, kenelle puhut, sanan nykyisestä käytöstä ja siitä, kuinka paljon (jos ollenkaan) se on kehittynyt ajan myötä, käydään keskustelua. Vaikka simpin taannoinen alkuperä liittyy sanaan ”simpleton”, sen nykyinen käyttö liittyy länsirannikon amerikkalaisiin räppäreihin, kuten Too Shortiin, joka käytti sitä ensimmäisen kerran 1980-luvun puolivälissä tavalla, joka tarkoittaa ”sutenöörin” vastakohtaa laulussaan ”Pimpology.”.

Vuonna 1992 Boyz II Men julkaisi kappaleen nimeltä ”Sympin’ Ain’t Easy,”, jossa käytettiin sanan erilaista kirjoitusasua ja joka muistutti turhautuneesta kaipuusta.

Urban Dictionaryn ykkösmääritelmä simpille on ”joku, joka tekee aivan liikaa jonkun henkilön puolesta, josta hän pitää”. Muita määrittelyjä joukkoistettuun nettisanakirjaan kuuluvat ”mies, joka laittaa huorat ennen brosia” ja ”kaveri, joka on liian epätoivoinen naisen suhteen, varsinkin jos nainen on huono ihminen tai on ilmaissut kiinnostumattomuutensa häntä kohtaan, josta hänellä on edelleen pakkomielle”.

”’Simp’ on slangia henkilölle (tyypillisesti miehelle), joka kaipaa epätoivoisesti jonkun toisen (tyypillisesti naisen) huomiota ja kiintymystä”, sanoo Connor Howlett, 23, Turner PR:n digitaalinen strategi New Yorkissa, CNN:lle lähettämässään sähköpostissa.

”Ajattele koiranpennun silmien energiaa, mutta se ilmenee romanttisessa, inhimillisessä muodossa”, Howlett sanoi. ”Sitä käytetään loukkaavalla tavalla. Vaikka se on tyypillisesti leikkisä, siinä on ehdottomasti myrkyllisen maskuliinisuuden vivahteita, koska se liittyy liikaa tunteiden näyttämiseen.”

Floridalainen äiti Karen McClung törmäsi sanaan ensimmäisen kerran ryhmäkeskusteluissa, joita hän seuraa tarkasti 11-vuotiaan tyttärensä ja 12-vuotiaan poikansa kanssa.

”Näin sanan ja tarkistin sen nopeasti”, Tampassa asuva McClung sanoo. ”Kysyin lapsiltani, mitä se heidän mielestään tarkoitti, ja poikani sanoi: ”Se tarkoittaa periaatteessa sitä, että jos sinulla olisi 1 000 dollaria ja voisit tehdä sillä mitä tahansa, käyttäisit sitä saadaksesi tytön huomion – ja sitten kaikki tekisivät sinusta pilaa.”

”Estin viestiketjun”, McClung sanoi.

Hän sanoi, että hänen poikaansa ei kutsuttu viestiketjussa typerykseksi, mutta McClung sanoi olevansa utelias näkemään, miten se vaikuttaa poikaani, koska hän on luonteeltaan hyvin ritarillinen mies.

Määritelmä, joka kehittyy

Sana, joka on noussut Z-sukupolven kansankieleen sosiaalisen median käytöstä, kuten simpin arvellaan tulleen, on väistämättä sekaisin ja kehittyy edelleen.

Ja simpillä voi olla erilaisia yhteyksiä riippuen sitä käyttävästä ikäryhmästä, sanoo Laura Capinas, kliininen sosiaalityöntekijä Sonoma Countyssa, Kaliforniassa.

”Riippuen siitä, käyttääkö sitä yläkoululainen vai lukiolainen, se voi olla erilaista”, hän sanoi, eivätkä vain pojat puhu simpeistä ja simppaamisesta.

”Lukiossa olevat tytöt heittelevät joskus termiä lukiolaisille tyttöystävilleen”, Capinas sanoi. ”Jotkut lapset, joiden kanssa olen puhunut, ovat sanoneet, ettei se ole halventava termi. Se on ikään kuin jonkun kiusaamista, kuten: ’Jätit meidät ja lähdit hengailemaan kavereidesi kanssa, simppaat meitä.'”

”Jos sen sanoo joku, joka on tottunut olemaan kiusaaja, se otetaan vastaan kiusaavana kommenttina”, hän sanoi.

Vaikka hän ei ole kuullut lasten tai vanhempien hänen vastaanotollaan olevan liiaksi huolissaan sanasta, Capinas kuulee usein lasten käyttävän sitä kuvaillessaan päiväänsä tai vertaisryhmiään.

Myra Fortson sanoi keskustelleensa sanasta 15-vuotiaan tyttärensä kanssa ja ajattelee, että tällaiset sanat ”leviävät usein nopeammin kuin niiden merkitys”.

”Lapset myös omistavat kielensä kieltäytymällä palaamasta sen alkuperäiseen merkitykseen”, Floridan Tampassa asuva kolmen lapsen äiti sanoi. ”He sanovat esimerkiksi: ’Ehkä se on peräisin sieltä, mutta se ei enää tarkoita sitä’. Ja he käyttävät termiä edelleen haluamallaan tavalla.”

Taktiikkaa jännittyneen simp-tuationin purkamiseen

Kalifornian Sacramentossa toimivan avioliitto- ja perheterapeutti Sean Davisin mukaan yksi tapa ajatella simpiä on ”yksinkertaisesti joku, joka on aikaansa edellä”.

”Vaikka se sattuu sillä hetkellä, isossa kuvassa poika, jota kutsutaan ’simpiksi’, voi pitää sitä kunniamerkkinä”, Davis sanoi.

”Tämän päivän pojat kasvavat keskellä suurinta miesten sukupuoliroolien uudelleenmäärittelyä lähihistoriassa”, Davis sanoi. ”Pitäisikö minun olla kiltti ja herkkä vai etäinen ja etäinen, kun yritän voittaa kumppanin puolelleni?”

Kuten kaikessa kiusaamisessa, teini-ikäisten ja tweens-ikäisten tulisi ensin kertoa asiasta vanhemmilleen tai luotettavalle aikuiselle, joka voi puuttua asiaan heidän puolestaan, Davis sanoi. ”Muuten pelkkä asian tunnustaminen ja kieltäytyminen häpeästä voi auttaa.”

Vanhempien on tärkeää muistaa, että sekä lapsille että vanhemmille on aina tullut uusia slangitermistöjä, joissa on navigoitava, Capinas sanoi, ja tavoitteena on ”varmistaa, että se otetaan vastaan leikkisästi ja että sitä käytetään leikkisästi”.

”Luulen, että pyrimme aina estämään lapsiamme loukkaantumasta”, hän sanoi. ”Emme pidä kielestä, joka on slangia ja jolla voi olla kielteisiä merkityksiä.”

Yksi taktiikka, jota hän opettaa lapsille terapiaistunnoissaan, on hänen mukaansa ”huumorityökalu”.

”Se on koominen helpotus. Harjoittelet, ettet vähättele toista ihmistä, vaan vähättelet tilannetta”, hän sanoi.

Jos jotakuta haukutaan siitä, että hän aina ”simputtaa tyttöjä”, Capinas sanoi, ”hän voi kääntää asian ja sanoa: ’On rankkaa olla yksinäinen sotilas, simputtaa kiltti kaveri, kuka haluaa liittyä seuraani?'” Capinas sanoi.

”Sen voi kääntää ja tehdä siitä komediaa”, hän sanoi.

Davis viittasi samanlaiseen lähestymistapaan.

”Kiusaajalle voi auttaa, jos sanot hänelle: ’Aivan oikein’, pidät samalla päätäsi pystyssä ja kävelet poispäin, sillä kiusaajat yleensä luovuttavat, jos he eivät onnistu repimään toista ihmistä alas”, hän sanoi. ”Ja voit kertoa itsellesi, että kiusatuksi tuleminen on vain hinta, joka vallankumouksellisen on maksettava siitä, että hän puolustaa oikeaa asiaa.”

Shannon sanoi, että hänen poikansa terapeutti neuvoi samanlaista taktiikkaa, mutta poika sanoi keksivänsä täydellisen vastaiskun vasta kolme tuntia myöhemmin.

Yhteenveto: Mitä Simp tarkoittaa?

Simp is a slang insult for men who are seen as too attentive and submissive to women, especially out of a failed hope of winning some entitled sexual attention or activity from them.

Translation? The word simp is meant to troll young men for doing anything for a girl to get some action he supposedly deserves.

While much older as a term, simp massively trended among late 2019 and early 2020 due in part to a TikTok trend among male members of Generation Z called “Simp Nation.” The slang has been criticized for stereotyping such men as effeminate and implies women are manipulative sexual objects. However, the term is also evolving some more general senses of liking someone, akin to the slang stan.

Example: If telling his girlfriend he would always be there for her makes him a simp, then I guess he’s been simping for a long time now.