Onko iltapäivää kotona? Leivo! Näissä 25 helppokäyttöisessä leivontareseptissä on leipiä, kakkuja, muffineja ja paljon muuta, ja jokaiselle löytyy jotakin.

Ei ole iloisempaa tapaa viettää iltapäivää kuin leipominen. Minä teen suurimman osan ruoanlaitosta talossamme, mutta leivontareseptit ovat niitä, jotka tuovat Jackin ja minut yhteen. Hän saattaa venyttää pizzataikinaa sillä aikaa, kun minä valmistelen täytteet, tai me teemme yhdessä valtavan määrän kanelipullia, joita voimme syödä seuraavana aamuna.

Jos sinulla on lapsia, helpot leivontareseptit ovat hyvä tapa saada heidät mukaan keittiöön. Anna heidän sekoittaa brownieita ja nuolla lusikkaa tai koristella keksejä kirkkailla sirotteilla ja kuorrutteella. Prosessi saattaa olla sotkuinen, mutta lopputulos on kuitenkin herkullinen.

Mitä Leipoa

Toivottavasti nämä 25 helppoa leivontareseptiä inspiroivat sinua asettamaan itsellesi uuden ruoanlaittohaasteen ihan vain huvin vuoksi tai viettämään muutaman tunnin keittiössä jonkun läheisesi kanssa. Keksejä, pikaleipiä, bao-sämpylöitä ja paljon muuta, löydät varmasti reseptin, jota rakastat.

Keksien ja patukoiden leivontareseptit

Nämä keksit ovat täydellinen herkku leipoa ja koristella lasten kanssa! Rakastan niiden kuohkeaa, pehmeää rakennetta, mutta jos haluat tehdä leikattuja sokerikeksejä, tämä resepti sopii myös mainiosti.

Tämä vegaanisten sokerikeksien resepti on hieman erilainen kuin tavallisten keksien resepti. Kuten reseptin ohjeista näet, taikina muistuttaa enemmän leivonnaista, ja kaulitsen siitä palloja sen sijaan, että kauhoisin sitä kumpareiksi tai leikkaisin sitä. Miksi? Koska nämä vegaaniset sokerikeksit olivat alun perin skonssikokeiluyritys.

Noin vuosi sitten yritin tehdä sitruunaleivoksia mantelijauhoista. Lopputulos oli NIIN herkullinen, ja rakastin niitä, mutta ne eivät aivan muistuttaneet sconeseja, ja sitruunan maku oli liian hienovarainen. Hienovarainen ei ollut Jack, joka sanoi vain ”ne ovat tosi hyviä, mutta eivät ole scones”. Ne olivat pikemminkin kuin paisutettuja sokerikeksejä (vaikka niissä olikin PALJON vähemmän sokeria kuin varsinaisissa sokerikekseissä). Niinpä pidin tätä reseptiä takataskussani, kunnes sain nämä söpöt, luonnollisen väriset Supernatural Starfetti -ruiskutteet ja ajattelin – on aika tehdä paisutettuja keksejä!

Vegaaniset sokerikeksit

Kuohkeat, pehmeäksi leivotut vegaaniset sokerikeksit, joissa on ripaus sitruunaa. Tykkään koristella ne helpolla cashew-kuorrutteella, mutta ne ovat yhtä hyviä myös sellaisenaan.

12 keksiannosta Valmisteluaika: 15 minuuttiaKypsennysaika: 22 minuuttiaKokonaiskesto: 1,5 tuntia: 37 minuuttia

Ainekset

Ohjeet

  1. Tee kuorrute: Sekoita nopeassa tehosekoittimessa macadamiapähkinät, cashewpähkinät, 2 rkl mantelimaitoa, vaahterasiirappi, kookosöljy, vanilja, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi, lisää tarvittaessa enintään 2 rkl lisää mantelimaitoa. Käytä tehosekoittimen sauvaa apuna sekoittamisessa. Jäähdytä kuorrutus keksien leipomisen ajaksi, jotta se kiinteytyy. (Kuorrutuksen voi tehdä etukäteen ja säilyttää jääkaapissa enintään 6 päivää.)
  2. Esilämmitä uuni 180°C ja vuoraa suuri leivinpelti pergamenttipaperilla. Yhdistä yleiset jauhot, mantelijauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola tehosekoittimessa. Lisää kookosöljy ja pulssita, kunnes se on yhdistetty. Lisää mantelimaito ja sitruunankuori ja pulssita, kunnes ne on yhdistetty.
  3. Kauho taikina ulos prosessorista ja vaivaa varovasti palloksi. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja pyörittele jokainen tasaiseksi palloksi. Aseta pallot leivinpaperille ja paina jokainen varovasti alaspäin, jotta niistä muodostuu pieniä kiekkoja.
  4. Paista 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Poista uunista ja jäähdytä pellillä 10 minuuttia ennen kuin siirrät ne rautalangalle jäähtymään loppuun. Anna keksien jäähtyä kokonaan ennen kuorrutusta.

Parhaat leivonnaiset

Nämä browniet häpäisevät kaikki muut brownie-reseptit. Niissä on himoitsevaa täyteläistä koostumusta ja täyteläisen tumman suklaan makua. Ja mikä parasta, ne ovat superhelppoja tehdä!

En ole vuosiin löytänyt reseptiä, joka olisi täyttänyt vaatimukseni. Aina kun tein kotitekoisia brownieita, halusin niiden olevan samanlaisia kuin lapsena syömäni – superpehmeitä, kosteita ja suklaisia, ja niissä oli rapeat reunat ja halkeileva pinta. Mutta nämä browniet eivät olleet peräisin reseptistä. Teimme ne aina laatikosta. Nykyään leivon mieluummin itse, mutta yksikään kokeilemani brownie-resepti ei yltänyt lapsuuteni suklaabrownieiden tasolle.

Kotitekoinen brownie-resepti Ainesosat

Jotta tästä tulisi samanlainen (eli parempi kuin laatikkoseoksesta), sinun pitäisi käyttää rakeista sokeria, yleiskäyttöisiä jauhoja, suolaa ja suklaalastuja. Lisää sitten nämä tärkeimmät ainesosat:

Juuri noin! Nämä upeat kotitekoiset browniet ovat niin helppoja.

Kuinka tehdä brownieita alusta asti?

  1. Sekoita ensin kuivat ja märät ainekset kahdessa eri kulhossa. Yhdistä sokeri, jauhot, tomusokeri, kaakaojauhe, suklaalastut ja suola keskikokoisessa kulhossa. Vatkaa sitten munat, oliiviöljy ja vesi isossa vatkaimessa.
  2. Yhdistetään sitten märät ja kuivat aineet. Ripottele kuiva seos märän päälle ja taittele, kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut. Taikinasta tulee paksua!
  3. Valuta sitten taikina 8×8 tuuman vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Levitä se kumilastalla vuoan kaikille neljälle sivulle ja tasoita pinta. Seos on hyvin paksua – se ei haittaa.
  4. Lopuksi paista! Siirrä vuoka 160-asteiseen uuniin ja paista 40-45 minuuttia, kunnes hammastikkuun työnnetty hammastikku irtoaa ja siinä on vain muutama muru. Anna brownieiden jäähtyä kokonaan ennen viipalointia ja tarjoilua. Nauti!

Säilytä ylijäämät ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä enintään 3 päivää. Ne myös pakastuvat hyvin jopa kuukauden ajan. Viimeksi kun tein näitä, kaksinkertaistin reseptin ja säilytin toisen erän pakastimessa. Oli niin hauskaa, että niitä oli aina valmiina nopeaa ja helppoa jälkiruokaa tai iltapäivän herkkua varten!

Parhaat Brownie-reseptivinkit

Maapähkinävoi-keksit

Näissä helpoissa maapähkinävoi-kekseissä on ihastuttava mureneva rakenne ja makea, pähkinäinen maku, josta emme voi saada tarpeeksemme. P.S. Ne ovat myös vegaanisia!

Parhaat maapähkinävoi-keksit Resepti

Tervehdi parhaita maapähkinävoi-keksejä. Näissä kavereissa on pureskeltava keskikappale, murenevat reunat ja upea pähkinäinen maku. P.S. Ne ovat myös vegaanisia!

Heti kun maistoin näitä maapähkinävoi-keksejä, huudahdin: ”Ne maistuvat Nutter Buttersilta!”. Tarkoitin sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Ne ovat herkullisen murenevia, ja niiden keskiosa on hieman pureskeleva, ja ne pursuavat makeaa, maapähkinäistä makua. Minulle ne ovat täydellisiä maapähkinävoi-keksejä. Jos tarvitset toisen mielipiteen, puhu Jackin kanssa. Olen tehnyt yli kuusi erää erilaisia muunnelmia tästä maapähkinävoi-keksireseptistä viimeisten kahden viikon aikana, ja kaikki ovat kadonneet. Riittää, kun sanon, että olemme koukussa.

Maapähkinävoi-keksireseptin ainekset

Olen jo vuosia tehnyt maapähkinävoi-keksejä ilman jauhoja, mutta tänä syksynä halusin kehittää vegaanisen maapähkinävoi-keksireseptin, jonka voisin jakaa teidän kaikkien kanssa. Sen sijaan, että olisin yrittänyt tehdä jauhottomia keksejä ilman kananmunia, tein tästä reseptistä perinteisemmän ja lisäsin siihen jauhoja, leivinjauhetta ja ruokasoodaa. Näiden ainesosien tuoma mureneva, suussa sulava rakenne ihastutti minua täysin, ja uskon, että sinäkin tulet rakastamaan sitä. Tässä kerrotaan, mitä muuta niissä on:

Ainesosat

Miten tehdä maapähkinävoi-keksejä

Oletko valmis tekemään nämä helpot maapähkinävoi-keksit? Näin sinun on toimittava:

  1. Valmista ensin pellavamuna. Yhdistä pellava ja vesi ja laita se sivuun 5 minuutiksi sakeutumaan.
  2. Vispaa sitten märät ja kuivat aineet erillisissä kulhoissa. Sekoita kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita, kunnes kaikki on hyvin sekaisin. Taikinasta tulee hyvin paksua!
  3. Seuraavaksi on aika jäähdyttää. Laita keksitaikina jääkaappiin 30 minuutiksi ja esilämmitä uuni 160 C:een.
  4. Kun taikina on jäähtynyt, voit leipoa! Annostele taikina 2 ruokalusikallisella keksikauhalla ja pyörittele siitä palloja. Paina taikinapalloja kevyesti käsilläsi, ennen kuin annat niille haarukalla maapähkinävoikeksin tunnusomaisen ristikkäisen kuvion. Paista keksejä leivinpaperilla vuoratulla pellillä 12 minuuttia. Ne ovat vielä hauraita tässä vaiheessa, joten * anna niiden levätä 10 minuuttia leivinpaperilla* ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään kokonaan.

Ohjeet

Viimein, syö!

Parhaat maapähkinävoi-keksini vinkit

Huomautuksia

Täydellinen kaurahiutaleet Cookies resepti

Nämä pehmeät ja pureskeltavat kaurakeksit ovat täydellinen iltapäivän herkku! Kokeile sekoittaa suklaa- tai kinuskisipsejä hauskaksi vaihteluksi.

En useinkaan kutsu reseptejä täydellisiksi, mutta nämä kaurakeksit ovat pehmeitä, pureskeltavia ja lämpimästi maustettuja – kaikkea, mitä hyvän kaurakoriinikeksin pitääkin olla.

Hyvää perjantaita! Olen niin innoissani voidessani jakaa nämä kaurakeksit kanssanne tänään, koska ne ovat todella parhaita. Muutama viikko sitten sain kovan himon hyvän kauramurosinikeksin perään. Juoksin keittiöön ja heitin hätäisesti yhteen ainekset, joita minulla sattui olemaan käsillä, ja ilman varsinaista mittailua tein ihan ok kaurapallomaisia keksejä.

Kaurakeksireseptin ainesosat

Tämän reseptin ainekset ovat yksinkertaisia – sinulla on niitä todennäköisesti jo ruokakomerossasi!

Ainekset

Kuinka tehdä kaurapuuro-rusinaiskeksejä?

Tämän kaurakoriinikeksireseptin tekeminen ei voisi olla helpompaa. Sinun on tehtävä näin:

  1. Sekoita kuivat ja märät ainekset erillisissä kulhoissa.
  2. Kaada märät ainekset kulhoon, jossa on kuivat ainekset, ja sekoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri yhdistyneet.
  3. Taita kaura, rusinat ja saksanpähkinät joukkoon. Seoksesta tulee paksua!
  4. Anna taikinan levätä 20 minuuttia. Pyörittele se sitten palloiksi.
  5. Paista palloja 180 asteessa 10-11 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  6. Kun otat keksit uunista, niiden pitäisi näyttää hieman alipaistetuilta. Älä kuitenkaan huoli – jätä ne kuumalle leivinpaperille 5 minuutiksi uunista, niin niistä tulee ihanan pehmeitä ja pureskeltavia.
  7. Siirrä keksit 5 minuutin kuluttua ritilälle jäähtymään kokonaan ja nauti!

Ohjeet

Kaurakeksien reseptivinkit

Sarahilla on kirjassaan muutama erinomainen vinkki. Nämä ovat hänen vinkkinsä parhaiden kaurakoriinikeksien tekemiseen:

Suosikkivariaationi kaurakekseille

Jos noudatat tätä reseptiä niin kuin se on kirjoitettu, et todellakaan pety: nämä kaurakeksit ovat voisia, pähkinäisiä ja täydellisesti maustettuja. Jos kuitenkin haluat astua perinteisen kaurarouhe-rusinakeksien laatikon ulkopuolelle, tässä on muutama ehdotus, joilla voit muuttaa niitä:

Mikä on sinun suosikkitapasi tehdä kaurakeksejä? Kerro minulle kommenteissa!

Make-Ahead-kaurakeksit

Jos pidät keksitaikinaa aina valmiina jääkaapissa tai pakastimessa, tämä kaurakeksiresepti on sinua varten. Voit sekoittaa taikinan ja säilyttää sitä jääkaapissa 7-10 päivää tai pakastaa sitä jopa kuukauden ajan.

Säilyttääksesi taikinan, pyörittele siitä palloja ja pakasta ne hetkeksi. Siirrä ne sitten ilmatiiviisiin muoviastioihin tai Ziploc-pusseihin ja säilytä tai pakasta. Voit myös kaulata taikinan pötköksi käyttäen apuna 8×12 tuuman kokoista pergamenttipaperia. Kääri pölkky tiukasti pergamenttipaperiin jääkaappiin tai pakastimeen ja leikkaa keksit pyöreiksi ennen paistamista.

Paista piparitaikina suoraan jääkaapista. Jos se on pakastettu, anna sen levätä 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen uuniin laittamista.

Sitruuna evästeet Resepti

Näissä herkullisissa sitruunakekseissä on herkullisen murea keskiosa, rapeat reunat ja makea sitruksen maku. Rakastan niitä iltapäivällä teen kanssa!

Nämä sitruunakeksit ovat uusi suosikkiherkkuni! Niissä on leipomotyylisen pehmeä keskikohta, jossa on kevyesti rapea reuna ja ihana tasapaino kevyttä ja kirkasta sitruksen makua. Teen niitä toistuvasti koko joulun ajan, mutta rehellisesti sanottuna nämä sitruunakeksit ovat niin herkullisia, että ottaisin niitä mielelläni minä päivänä tahansa.

Sitruunakeksit Ainesosat

Usko minua, haluat kokeilla tätä sitruunakeksireseptiä ASAP. Tarvitset muun muassa seuraavaa:

Juuri noin! Nyt leivotaan.

Ainesosat

Ohjeita

Huomautuksia

Vinkki: Jos haluat saada voin huoneenlämpöön nopeammin, leikkaa se ohuiksi paloiksi, jolloin mahdollisimman suuri osa pinnasta tulee näkyviin.

Tahini Cookies resepti

Pähkinäisen, mausteisen makunsa ja kostean rakenteensa ansiosta nämä tahinikeksit ovat täysin vastustamattomia! Jos granaattiomenat eivät ole sesongissa, voit korvata ne kuivatuilla karpaloilla tai suklaalastuilla. Vegaanisia ja gluteenittomia.

Valmisteluaika: 10 minuuttiaKypsennysaika: 15 minuuttiaKokonaisaika: 25 minuuttia.

Ainekset

Ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 180°S ja vuoraa suuri leivinpelti pergamenttipaperilla.
  2. Vatkaa suuressa kulhossa tahini, vaahterasiirappi ja manteliuute tasaiseksi. Lisää mantelijauhot ja ripottele kaneli, kardemumma, inkivääri, leivinjauhe ja suola tasaisesti seoksen päälle. Sekoita lastalla tai puulusikalla, kunnes se on hyvin sekoittunut.
  3. Kauho taikina 2 ruokalusikallisella keksikauhalla ja pyörittele se käsilläsi palloiksi. Aseta ne leivinpaperille ja paina niitä hieman litistääksesi. Ripottele päälle granaattiomenoita ja paista 15-17 minuuttia tai kunnes ne ovat reunoiltaan kevyesti ruskistuneet. Jäähdytä pellillä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

On mahdotonta syödä yhtä näistä tahinikekseistä ilman, että kurottaisit toista. Ne ovat kevyesti makeita, pureskeltavia ja täynnä mausteista, pähkinäistä makua.

Näistä tahinikekseistä on tullut yksi suosikki iltapäiväherkuistani. Ne ovat pehmeitä ja pureskeltavia, ja niissä on kevyesti makea, mausteinen maku. Jos olet yhtään kuten minä, haet toiset ennen kuin olet edes syönyt ensimmäiset loppuun. Onneksi ei tarvitse pidätellä, sillä nämä tahinikeksit ovat itse asiassa terveellisiä. Ne ovat vegaanisia, gluteenittomia ja luonnollisesti makeutettuja, ja granaattiomenat päälle tuovat antioksidantteja! Tarkoitan… miksipä ei ottaisi kolmea?

Tahini Cookies Ainesosat

Nämä vegaaniset tahinikeksit ovat NIIN helppoja tehdä, ja niihin tarvitaan vain kourallinen ainesosia. Tarvitset muun muassa seuraavaa:

Löydät täydellisen reseptin mittauksineen alta.

Tämä on superhelppo yhden kulhon resepti. Sekoita vain taikina (ei tarvita hienoa tehosekoitinta!), kauho ne ja litistä kevyesti (ne eivät leviä liikaa uunissa).

Ja koristele ne! En voi olla ihastumatta pieniin rubiininpunaisiin jalokiviin. Nämä tekevät minut niin onnelliseksi!

Laita ne uuniin ja paista, kunnes ne ovat kevyesti kullanruskeita. Nauti!

Tahini-keksit muunnelmia

Rakastan tehdä näitä keksejä erityisesti juhlapyhien aikaan, kun granaattiomenat ovat sesongissa. Mutta tietysti ne ovat herkullisia myös ympäri vuoden. Jos et löydä tuoreita granaattiomenan siemeniä, voit lisätä keksien päälle kuivattuja herukoita, kirsikoita tai karpaloita tai suklaalastuja.

Tahini-keksit Vinkkejä

Ei paista evästeet resepti

Jos et ole koskaan ennen kokeillut leivontaan perustuvia keksejä, jätä tekemättä ja tee tämä resepti heti. Tulet rakastamaan näitä helppoja, herkullisia ja koukuttavia herkkuja.

Muutama viikko sitten aloin himoitsemaan leipomattomia keksejä. En tiedä, johtuiko se siitä, että Halloween on aivan nurkan takana ja olen makeanhimon vallassa, koska mielessäni oli kaura viimeaikaisen puuropotkuni vuoksi vai koska maapähkinävoi ja suklaa ovat vain niin hyviä yhdessä. Oli syy mikä tahansa, suuntasin keittiöön tehdäkseni ensimmäisen erän leivonnaisia keksejä vuosiin.

Jos et ole koskaan ennen tehnyt keksejä, minun on varoitettava sinua reilusti: Ne ovat SUPER addiktoivia ja vaarallisen helppoja valmistaa. Niihin tarvitaan vain kourallinen ruokakaapin aineksia ja 5 minuuttia valmisteluaikaa. Jos teet yhden erän, saat toisenkin ennen kuin huomaatkaan.

No Bake Cookie – reseptin ainesosat

Tarvitaan vain 7 ainesosaa, jotta näistä maapähkinävoi-kekseistä tulee täyteläisiä, suklaisia ja koukuttavia. Sinulla on todennäköisesti suurin osa niistä jo ruokakomerossasi! Tarvitset seuraavat ainekset:

  1. Kokonaiset kaurahiutaleet – Monissa keksiresepteissä käytetään pikakauraa, mutta pidän näissä kekseissä vanhanaikaisen kokonaisen kaurahiutaleen herkullisesta ja pureskeltavasta rakenteesta. Käytä gluteenitonta kauraa, jotta näistä kekseistä tulee gluteenittomia.
  2. Makeuttamaton kaakaojauhe – Suklaisia keksejä ei saa ilman suklaata!
  3. Tuore maapähkinävoi – Se tekee näistä kekseistä erittäin täyteläisiä ja täyttää ne herkullisella suklaan ja maapähkinävoin maulla.
  4. Mantelimaito – Mantelimaidon käyttäminen tekee tästä reseptistä vegaanisen, mutta jos sinulla on käsilläsi muuta maitoa, voit vaihtaa sen vapaasti. Mikä tahansa maito käy!
  5. Kookosöljy – Puhdistettu tai neitsytkookosöljy sopii tähän reseptiin, mutta neitsytkookosöljy tuo ihanan kevyen kookoksen maun.
  6. Kahvilasiirappi – Rakastan vaahteran rohkeaa, monimutkaista makeutta tässä reseptissä. Lisäksi se tekee näistä kekseistä puhdistetun sokerittomia!
  7. Vaniljauute – Täydellinen viimeistely! Ripaus vaniljaa lisää syvyyttä tämän reseptin runsaaseen suklaan makuun.

Näin valmistat leivättömiä keksejä

Kun olet mitannut ainekset, nämä no bake -kaurakeksit valmistuvat hetkessä!

Valmistele ensin suklaa-pähkinävoi-kuorrute. Sulata kookosöljy kattilassa keskilämmöllä ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, mantelimaito, vaahterasiirappi, maapähkinävoi ja vanilja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä usein sekoittaen 2 minuuttia. Älä keitä pidempään, tai seoksesta tulee liian paksua! Nosta pannu pois liedeltä.

Sekoita sitten kaura. Sekoita kaura suklaaseokseen, kunnes se on peittynyt kokonaan.

Muotoile seuraavaksi keksit! Käytä 2 ruokalusikallista keksikauhaa taikinan annosteluun leivinpaperilla vuoratulle pellille. Siirrä levy jääkaappiin ja jäähdytä 30 minuuttia, kunnes keksit ovat kiinteitä. Nauti sitten!

No Bake Kaurahiutalekeksit Vinkkejä

Pistaasi kaura neliöt Resepti

Olen innoissani voidessani jakaa tämän reseptin tänään – nämä pistaasikaurapalat ovat NIIN herkullisia!

6 ainesosan pistaasikaurariruudut ovat kevyesti makea terveellinen välipala, aamiainen tai jälkiruoka! Helppo tehdä, vegaaninen ja gluteeniton.

Vaikka nämä näyttävätkin niin kauniilta pistaasipähkinöiden kanssa, minusta tuntuu, että tähän reseptiin sopii helposti myös muita pähkinöitä, jos sinulla ei satu olemaan pistaasipähkinöitä käsillä. Nämä oli niin helppo tehdä – juokse nyt keittiöön, jos kaipaat kevyesti makeaa, pähkinäistä, kauramaista välipalaa!

12 neliön annosta

Ainekset

Ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa 8-tuumainen neliön muotoinen vuoka pergamenttipaperilla. 2. Jalosta pistaasipähkinöitä, kauraa ja suolaa tehosekoittimessa, johon on kiinnitetty S-terä, noin 30 sekuntia, kunnes niistä alkaa muodostua jauhoa. Lorauta joukkoon vaahterasiirappi ja oliiviöljy, kun moottori on vielä käynnissä ja jauho alkaa muodostua murenevaksi, lähes märäksi taikinaksi.
  2. Painele taikina tasaisesti vuokaan ja peitä se kookoshiutaleilla ja lopuilla pistaasipähkinöillä. Paista 10-12 minuuttia, kunnes kookos on kauniin kullanruskeaa ja taikina kypsää. Haluat neliöiden olevan vielä hieman pehmeitä – älä paista näitä liikaa.
  3. Nosta jäähtynyt taikina varovasti pois vuoasta pitämällä kiinni pergamenttipaperin kahdesta sivusta. Leikkaa se neliöiksi. Lorauta päälle hieman vaahterasiirappia lisämakeutta, jos haluat. Säilytä neliöitä suljetussa astiassa jopa viikon ajan.

Lemon Shortbread Cookies resepti

Nämä sitruunaiset pikkuleipäkeksit ovat ihastuttava lisä jouluiseen keksilautaselle, mutta rakastan tehdä niitä kaikkina vuodenaikoina. Nauti niistä sellaisenaan tai kuuman teekupin kera!

30 annosta – *Valmisteluaika: *Valmisteluaika: 30 minuuttia: 45 minuuttia* – Kypsennysaika: 10 minuuttiaKokonaisaika: 55 minuuttia.

Ainekset

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 °C:een ja vuoraa suuri leivinpelti pergamenttipaperilla.
  2. Vaahdota voi sähkövatkaimen kulhossa. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi, kaavi kulhon reunoja tarpeen mukaan. Lisää seuraavaksi sitruunankuori, sitruunamehu ja timjami ja sekoita uudelleen. Lisää lopuksi jauhot ja suola ja sekoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Käännä taikina jauhotetulle alustalle ja litistä 3 cm:n levyiseksi. Jos taikina on tahmeaa, kääri se kelmuun ja jäähdytä 15-30 minuuttia, kunnes se on kiinteää mutta vielä taipuisaa.
  3. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin ¼” paksuksi. Halutessasi voit kaulata taikinan kahden pergamenttipaperin välissä. Leikkaa 6 cm:n keksiveitsillä halutut muodot. Siirrä leivinpaperille ja paista 10-14 minuuttia tai kunnes reunat ovat kevyesti ruskistuneet. Säilytä ylimääräiset leikatut keksit jääkaapissa, kunnes olet valmis paistamaan.
  4. Poista uunista ja siirrä keksit ritilöille jäähtymään. Säilytä huoneenlämmössä enintään 5 päivää.

Nämä sitruunaiset pikkuleipäkeksit ovat fanien suosikkeja, ja kun maistat niitä, huomaat miksi! Ne ovat mureita, voisia ja täynnä kirkasta sitruunan makua.

Kun elämä antaa sinulle sitruunoita, tee sitruunaisia pikkuleipäkeksejä! Kun istutimme sitruunapuun, minulla oli romanttinen ajatus siitä, että voisin poimia tuoreita sitruunoita ympäri vuoden. Ilmeisesti en ole hyvä kasvien kanssa, muuten olisin tiennyt, että kuuluisa sanonta on kirjaimellisesti totta. Sitruunoita saa kerran vuodessa, ja niitä saa paljon. Sanomattakin on selvää, että elämä on ollut viime aikoina monella tapaa sitruunaista, mutta tänään on kyse näistä ihanista sitruuna-leivonnaisista.

Sitruunaiset pikkuleipäkeksit Ainesosat

Kun testasin tätä reseptiä, tein tonnin sitruunaisia pikkuleipäkeksejä. Kokeilin vegaanisia ja gluteenittomia shortbread cookies -reseptejä eri öljyillä ja jauhoilla, kaikenlaista. Prosessin aikana stressasin. Osa kekseistä oli kuivia, osa paloi ja osa litistyi kuin pannukakut (ei niitä hyviä). Olen onnekas, että Jack, joka on niin kiltti makutarkastaja kuin on, varmisti, ettei muruakaan mennyt hukkaan.

Mitä minulle lopulta jäi? Suoraviivainen, ihastuttava sitruunavoikeksiresepti. Tässä on sen sisältö:

Näin teet sitruunaisia pikkuleipäkeksejä

Resepti on melko yksinkertainen ja suoraviivainen. Näin se menee:

Valmista ensin taikina. Vaahdota voi sähkövatkaimen kulhossa. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi, lisää sitruunamehu, kuori ja timjami. Sekoita uudelleen. Lisää sitten jauhot ja suola ja sekoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri sekoittuneet.

Käännä taikina jauhotetulle alustalle ja litistä se 3 cm:n levyksi. Jos taikina on tahmeaa, kääri se kelmuun ja jäähdytä 15-30 minuuttia tai kunnes se on kiinteää mutta vielä taipuisaa.

Seuraavaksi kaulitse taikina ja leikkaa keksit. Lempikohtani! Pyri siihen, että taikina on noin 0,6 cm paksua. Leikkaa sitten haluamasi muotoisia keksejä piparileikkureilla. Suosittelen aloittamaan taikinan reunoilta ja työskentelemään sisäänpäin, palapelin avulla leikkuuveitset yhteen ja leikkaamaan niin monta keksiä kuin mahdollista. Siirrä leikatut muotit leivinpaperilla vuoratuille leivinpaperilevyille ja kaulitse tähteet uudelleen, jotta voit tehdä lisää keksejä.

Sitten, paista! Siirrä keksit 180 asteeseen esilämmitettyyn uuniin ja paista, kunnes reunat alkavat muuttua vaaleanruskeiksi. Siirrä ne jäähdytystelineelle jäähtymään kokonaan.

Jaa ne lopuksi jonkun rakastamasi kanssa!

Sitruuna-pikkuleipäkeksit Vinkkejä

Vegaaninen suklaakakku resepti

PARAS vegaanisen suklaakakun resepti! Se on kostea ja syvästi suklainen, ja sen täyteläinen suklaakuorrutus on valmistettu salaisesta terveellisestä ainesosasta.

Tämä vegaaninen kakkuresepti sopisi mihin tahansa juhlaan. Se on kostea ja herkullinen, ja siinä on täyteläinen tumman suklaan maku. Päällystettynä mehevällä kuorrutteella se on jälkiruoka, josta kaikki pitävät, olivat he sitten vegaaneja tai eivät.

Vegaanisen suklaakakun resepti Ainesosat

Tämä vegaaninen suklaakakku maistuu täyteläiseltä ja dekadentilta, mutta salaa se on terveellinen. Terveellistä kakuksi, siis terveellistä. Tässä on mitä tarvitset sen valmistamiseen:

Ainesosat

Makea perunakuorrutus

Suklaakakku

Ohjeita

Vegaanikakun kuorrutus

Mutta tämän reseptin todellinen terveellinen salaisuus on kuorrutuksessa. Sen kermaisesta koostumuksesta ja runsaasta mausta huolimatta sitä ei ole tehty tomusokerilla tai vegaanivoilla. Sen sijaan käytän paistettua bataattia!

Kun sekoitat kuorrutuksen yhteen, bataatin lämpö sulattaa suklaalastut sileäksi soseeksi, joka viimeistellään kookosöljyllä ja kaakaojauheella. Vaikka kuorrutus voi tuntua dekadentilta, se on itse asiassa peräisin kasviksesta!

Jos haluat kakkuusi vaniljakuorrutteen, sekin käy! Tämä vegaaninen kuorrutusresepti toimii täydellisesti.

Paras porkkanakakku resepti

Meidän suosikki porkkanakakkureseptimme! Kostea, lämpimästi maustettu ja kuorrutettu kirpeällä tuorejuustokuorrutteella, se on helppo valmistaa ja täydellinen juhliin.

Nyt on porkkanakakkukausi! En tiedä sinusta, mutta kun sää lämpenee, jälkiruokahaluni siirtyy suklaasta kohti kevyempiä, hedelmäisempiä herkkuja. Tämä muutos sopii minulle hyvin, sillä porkkanakakku on Jackin kaikkien aikojen suosikkijälkiruoka, ja teemme sitä joka vuosi hänen huhtikuun syntymäpäivänään.

Löydät porkkanakakkureseptimme alta. Se perustuu äitini reseptiin, ja siinä käytetään hänen salaista ainesosaansa: omenasosetta. Se tekee kakusta erittäin kostean ja pehmeän, ja se korvaa osan öljystä ja sokerista, joita normaalisti löytyy porkkanakakkureseptistä. Näin ollen tämä resepti on kevyempi, joten voit saada kakun ja syödä sen myös. Kaneli, muskottipähkinä ja vanilja täyttävät kakun lämpimällä maulla, ja kirpeä tuorejuustokuorrutus vie sen huippuunsa.

Porkkanakakun resepti Ainesosat

Tarvitset tämän porkkanakakkureseptin tekemiseen seuraavaa:

Ainesosat

Kuorrutus

Näin teet parhaan porkkanakakun

Jackin kanssa solmittuani avioliiton olen saanut paljon harjoitusta porkkanakakun tekemisessä. Tässä ovat vinkkini ja temppuni parhaan porkkanakakun tekemiseen:

  1. Raasta porkkanat hienoksi. Hienoksi raastetut porkkanat sulautuvat saumattomasti kakkuun, kun taas suuremmat palat luovat epätasaisemman rakenteen. Raasta porkkanat hienoksi, niin saat kevyitä, kuohkeita ja yhtenäisiä kakkuviipaleita!
  2. Lusikoi ja tasoita jauhot. Aina kun leivot, jauhojen mittaamisella on merkitystä. Se voi helposti laskeutua tai tiivistyä kanisteriin tai pussiin, joten jos kauhot sitä suoraan mittakupilla, saatat vahingossa pakata kauhaan liikaa. Liian paljon jauhoja = kuivat leivonnaiset. Eikä kukaan pidä kuivasta porkkanakakusta! Jos haluat välttää liian suuren jauhomäärän, kuohkeuta kanisterissa tai pussissa olevat jauhot lusikalla ja lusikoi ne sitten varovasti mittakuppiin. Poista ylimääräiset jauhot voiveitsen kääntöpuolella. Tämä jauhojen mittaustapa on erittäin yksinkertainen, ja sen avulla porkkanakakusta tulee joka kerta kosteaa ja mureaa.
  3. Älä sekoita liikaa. Tämä sääntö koskee kaikkia leivonnaisia. Sekoita taikinaasi juuri ja juuri sekaisin – eikä yhtään pidempään – tai kakusta tulee tiivis.
  4. Jätä kakku kokonaan jäähtymään ennen kuorrutusta. Kyllä, tämä on helppo resepti, mutta siinä on yksi vaikea osa: kakun jäähtymisen odottaminen! Jos kuorrutat sen liian aikaisin, kuorrute sulaa, joten odota, että kakku on huoneenlämpöinen ennen kuorrutusta.

Ohjeita

Terveellinen banaanileipä resepti

Tämä helppo ja terveellinen banaanileipäresepti tarjoaa kaikkea – se on kostea, makea ja täynnä banaanin makua. En voi koskaan vastustaa sitä, että menen hakemaan jopa yhden viipaleen lisää.

Kun teen tätä terveellistä banaanileipäreseptiä, menetän kaiken kontrollin. Pelkkä tieto siitä, että leipä on keittiössä, saa minut palaamaan takaisin hakemaan vain yksi viipale lisää koko päivän. Voitelen sen maapähkinävoilla ja nautin sen aamiaiseksi, yhdistän sen kahvikupin kanssa iltapäivän välipalaksi ja nappaan toisen palan (tai kaksi) jälkiruoaksi. Se on kostea, kevyesti makea ja täynnä täyteläistä banaanin makua. Lisäbonuksena se saa talon tuoksumaan vaniljalta, kanelilta ja muskottipähkinältä paistamisen aikana. Siis ihan oikeasti. Mitä ei voisi olla rakastamatta?

Jos tiskilläsi on kypsiä banaaneja, sinun on pakko kokeilla tätä terveellistä banaanileipäreseptiä. Se on helppoa, herkullista ja sattuu olemaan myös terveellistä. Uskon, että tulet rakastamaan sitä!

Terveellinen banaanileipäresepti Ainesosat

Saatat ihmetellä, mikä tekee tästä banaanileivästä ylipäätään niin terveellistä? Noh, sen sijaan, että käyttäisin täysjyväjauhoja, käytän täysjyvävehnäjauhojen ja mantelijauhojen sekoitusta. Täysjyväjauhoissa on kaikki tavallisten täysjyväjauhojen ravintoaineet, mutta ne eivät tee leivonnaisista tiheitä tai kuivia. Yhdessä mantelijauhon kanssa se antaa tälle banaanileivälle täydellisen kostean rakenteen.

Jatkossa teen sen ilman voita tai puhdistettua sokeria. Käytän mietoa oliiviöljyä (jokin muu neutraali öljy käy myös) ja vaihdan rakeisen sokerin kookossokeriin. Tavallinen sokeri sopii tähänkin, mutta kookossokeri antaa rikkaamman maun ja makeuttaa leivän luonnollisesti.

Lopuksi sekoitan joukkoon kourallisen saksanpähkinöitä! Ne tuovat leipään pähkinäistä rapeutta ja lisäävät omega-3-rasvahappoja.

Jos katsot yllä olevaa ainesosakuvaa, saatat huomata, että tämä banaanileipä ei ole vain terveellistä – se on myös vegaanista! Banaanien kosteuden ja tilkan omenaviinietikkaa ansiosta tässä reseptissä ei tarvita kananmunia (tai pellavamunia). Teen sen yleensä mantelimaidolla, koska sitä minulla on aina käsillä, mutta kauramaito toimii yhtä hyvin. Jos et ole vegaani tai maidoton, voit vaihtaa maidon lehmänmaitoon.

Ja mainitsinko jo? Tämä terveellinen banaanileipäresepti on myös helppo tehdä! Vatkaa märät ja kuivat aineet erikseen ja taittele ne yhteen, kunnes ne ovat juuri ja juuri yhdistyneet. Sekoita joukkoon saksanpähkinät, kaada taikina vuokaan ja työnnä se uuniin. Vaikeinta on odottaa paistumista!

Ainesosat

Topping

Ohjeita

Terveellinen banaanileipä Reseptivariaatiot

Tämä terveellinen banaanileipäresepti on herkullinen sellaisenaan, mutta voit vapaasti leikkiä eri mausteilla tai sekoituksilla. Tässä on muutamia ideoita, joilla voit muuttaa sitä:

Näin säilytät terveellistä banaanileipää?

Säilytä terveellistä banaanileipää ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä enintään 4 päivää tai pakasta viipaleita, jotta ne ovat valmiina nopeaa aamiaista tai välipalaa varten. Tykkään tehdä tuplaerän, jotta voin pakastaa yhden leivän ja nauttia toisen suoraan uunista!

Jos haluat pakastaa banaanileipää, anna sen jäähtyä kokonaan ennen viipalointia. Pakasta viipaleet ilmatiiviissä astiassa tai pakastepussissa jopa 3 kuukauden ajan. Anna yksittäisten viipaleiden sulaa jääkaapissa yön yli tai laita ne mikroaaltouuniin 30 sekunnista 1 minuuttiin.

Kurpitsaleipä resepti

Jos rakastat kurpitsaa, sinun on pakko kokeilla tätä helppoa kurpitsaleipäreseptiä! Kostea, lämpimästi maustettu ja täynnä kurpitsan makua, se on täydellinen syysherkku.

Kaipaan kurpitsaleipää yleensä kahteen aikaan päivästä: aamulla aamiaiseksi tai iltapäivällä kahvin tai teen kanssa. Koska halusin, että tämä resepti olisi sellainen, jonka nauttiminen heti aamulla tuntuisi hyvältä, tein sen terveellisemmällä puolella. Rehellisesti sanottuna se on parasta kurpitsaleipää, mitä olen syönyt! Se on kevyesti makea, joten rohkeat, mausteiset maut pääsevät todella esiin. Ja vaikka se on ihanan kosteaa, se ei ole liian täyteläistä, joten minulla ei ole mitään ongelmaa syödä reilua viipaletta (tai kahta).

Terveellinen kurpitsaleipä Reseptin ainekset

Tässä on mitä tarvitset tämän terveellisen kurpitsaleipäreseptin tekemiseen:

Ainesosat

Näin valmistat kurpitsaleipää

Tämä kurpitsaleipäresepti on niin helppo tehdä! Näin se onnistuu:

Vatkaa ensin taikina. Vatkaa märät aineet yhteen yhdessä kulhossa ja kuivat aineet toisessa kulhossa.

Lisää kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri yhdistyneet. Älä sekoita liikaa, tai kurpitsaleivästä tulee tiivis.

Sitten leivotaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 °C:ssa, kunnes pinta palautuu kosketuksesta tai kunnes keskelle työnnetty hammastikku on puhdas, noin 45 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä kokonaan ennen viipalointia ja tarjoilua.

Nauti lopuksi! Nauti viipale pelkkänä tai voitele se voilla, hunajavoilla tai mantelivoilla. Jäljelle jäänyt kurpitsaleipä säilyy ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä jopa 3 päivää.

Jos haluat säilyttää leipää pidempään, kääri viipaleet alumiinifolioon tai muovikelmuun ja pakasta jopa 3 kuukauden ajan. Anna viipaleiden sulaa huoneenlämmössä tai avaa kääre ja sulata ne mikroaaltouunissa noin 30 sekunnin ajan.

Ohjeita

Kurpitsaleipäreseptin muunnelmia

Pidätkö pähkinöistä, hedelmistä tai suklaasta kurpitsaleivässäsi? Voit vapaasti muokata tätä reseptiä makusi mukaan. Tässä on muutamia hauskoja tapoja muuttaa sitä:

Jogurtti Pound Cake Resepti

Tämä kostea, kevyt jogurttipannukakkuresepti on jumalainen iltapäiväherkku tai kesäjälkiruoka. Tarjoa se jogurttipalojen ja kauden tuoreiden hedelmien kanssa.

1 leipäannosValmisteluaika: 10 minuuttiaKypsennysaika: 50 minuuttiaKokonaiskesto: 1 tunti.

Ainekset

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 °C:een ja suihkuta leivänpaistovuokaan ruokasuihketta.
  2. Yhdistä suuressa kulhossa jauhot, mantelijauhot, leivinjauhe, kaneli, kardemumma, muskottipähkinä ja suola.
  3. Vatkaa toisessa suuressa kulhossa yhteen ruokosokeri ja sitruunankuori. Lisää sitten jogurtti, oliiviöljy, kananmunat ja vanilja ja vatkaa sekaisin.
  4. Kaada kuivat aineet kulhoon, jossa on märät aineet, ja sekoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri yhdistyneet. Älä sekoita liikaa.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 40-50 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaaksi.
  6. Tarjoa jogurttipalojen ja tuoreiden hedelmien kanssa.

Tämä yksinkertainen kakkuresepti on kostea, kevyesti makea ja kauniisti maustettu. Se on taivaallinen iltapäiväherkku, erityisesti jogurtin ja sesongin hedelmien kanssa.

Toivottavasti teillä kaikilla on mahtava viikonloppu! Meidän viikonloppumme on ollut aika rauhallinen – kävimme torilla, Jack pelasi videopelejä ja minä leivoin. Olen innoissani voidessani jakaa kanssanne tämän ihanan pienen kakkureseptin, koska se on mielestäni täydellinen sunnuntai-iltapäivän herkku. Se on kevyesti makea ja kivasti maustettu. Jogurtti tekee siitä kirpeän ja antaa sille samalla mukavan paisuneen ulkonäön. Se on kostea ja siinä on täydellinen kakkuinen muru, jota haluat pikaleivältä.

Minun punttipannukakku-reseptini

Ollakseni reilu, venytän tässä hieman termiä ”puntakakku”. Perinteisesti se tehdään kilon verran jauhoja, sokeria, munia ja voita, mutta tämä ei todellakaan ole. Vaihdan voin oliiviöljyyn, säästän sokeria ja käytän mantelijauhojen ja jauhojen sekoitusta saadakseni kostean ja tiiviin kakkutekstuurin. Nykyään näkee paljon reseptejä, joissa käytetään smetanaa tai tuorejuustoa, mutta minä käytän tässä jogurttia. Se antaa saman herkullisen kirpeän maun kuin smetana tai tuorejuusto, mutta se on terveellisempää, ja sitä minulla on aina käsillä.

Viimeistelen tämän helpon kakkureseptin ripauksella lämmittäviä mausteita – muskottipähkinää, kardemummaa ja kanelia -, sitruunankuorella ja vaniljauutteella, jotka antavat sille kirkkaan, mausteisen maun.

Matcha paistettu munkkeja resepti

Jos matcha on sinulle uusi tuttavuus – se on japanilaisen vihreän teen lehdistä valmistettu jauhe. Koska koko lehti jauhetaan (eikä teelehtiä hauduteta), matcha on täynnä antioksidantteja. Sen ansiosta nämä donitsit voidaan melkein laskea terveysherkuksi.

Voit sekoittaa matchaa kuumaan veteen ja juoda sitä sellaisenaan tai tehdä siitä latteja, smoothieita tai jäätelöä. Voit käyttää sitä myös leivontaan, kuten me teemme tänään. Minusta matchan makua on vaikea kuvailla – se on hieman maanläheinen, mutta siinä on hienovarainen makeus, joka todella loistaa, kun siitä tehdään makeita herkkuja. Tällä kaikella ei tietenkään ole mitään tekemistä Pyhän Patrickin päivän kanssa, ajattelin vain, että vihreät donitsit olisivat hauskoja tehdä.

Ingredients

Koristevaihtoehto 1: Matcha-kuorrutus

Koristevaihtoehto 2: Matcha-ruokosokeri

Koristevaihtoehto 3: Matcha-jauhesokeri

Ohjeita

Tein donitsini 3 koristeluvaihtoehdolla:

  1. Lasitettu
  2. Kastettu kookosöljyyn ja sen jälkeen matchaan sekoitettuun ruokosokeriin.
  3. Kastettu matcha-jauhesokeriin

Valitse vain yksi tai tee kaikki 3!

Nämä ovat parhaimmillaan samana päivänä kuin ne on tehty.

Kanelirullat Resepti

Teen tätä kanelirullareseptiä joka vuosi juhlapyhiksi. Se on superhelppo, ja kotitekoiset kanelikääryleet ovat paljon parempia kuin kaupasta saatavat. Ne ovat kauttaaltaan pehmeät ja tahmeat, ja niissä on runsaasti ruskeaa sokeria ja kanelia. Iso vaniljakuorrutus antaa täydellisen makean loppusilauksen. Tee niitä juhlapäivänäsi, viikonlopun brunssilla tai milloin tahansa, kun kaipaat jotain makeaa!

Ainesosat

Hiivaa varten

Taikina

Täyte

Kuorrutus

OHJEET

Terveellinen Mustikka Muffinsit Resepti

Tätä kirjoittaessani olen juuri syömässä yhtä mustikkamuffinsseista, ja nautin jokaista suupalaa. Se on kostea, kuohkea ja täynnä mehukkaita marjoja, ja siinä on vaniljan ja kanelin lämmin maku. Se ei ole liian makea ja kakkumainen, kuten joillakin mustikkamuffineilla on tapana olla. Sen sijaan se on kevyesti makea ja täyttävä – täydellinen aamiaiseksi tai terveelliseksi välipalaksi.

Kerroin tästä terveellisestä mustikkamuffinssireseptistä ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, mutta ajattelin tuoda sen takaisin tänä kesänä. Se on yksi suosikeistani blogissa, ja onhan nyt mustikka-aika! Jos etsit hauskaa ja terveellistä tapaa nauttia tuoreista marjoista tänä kesänä, toivon, että kokeilet tätä. Nämä muffinit ovat pehmeitä, muhkeita ja NIIN herkullisia. Uskon, että tulet rakastamaan niitä.

Terveelliset mustikkamuffinssireseptin ainekset

Tässä mitä tarvitset näiden terveellisten mustikkamuffinssien valmistamiseen:

Ainesosat

Miten tehdä terveellisiä mustikkamuffinsseja?

Tämä terveellinen mustikkamuffinssiresepti on niin helppo tehdä! Näin se onnistuu:

Vatkaa ensin taikina. Vatkaa märät aineet yhteen yhdessä kulhossa ja kuivat aineet toisessa kulhossa.

Kaada kuivat ainekset märkien ainesten joukkoon….

…ja sekoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Varo sekoittamasta liikaa! Jos sekoitat liikaa, muffinsseista tulee tiiviitä.

** Lisää seuraavaksi mustikat.** Sekoita ne hiukan jauhojen kanssa ja sekoita ne varovasti taikinaan.

**Jaa muffinitaikina voideltuun muffinivuokaan ja paista, kunnes muffinssin päällinen palautuu kevyesti kosketettaessa ja/tai muffinssin keskelle pistetty hammastikku on puhdas.

Viime lopuksi nauti! Syön aina yhden muffinssin suoraan uunista, mutta jos voit vastustaa niitä, niiden maku on vielä parempi, kun ne ovat jäähtyneet kokonaan.

Nämä terveelliset mustikkamuffinit säilyvät huoneenlämmössä jopa 2 päivää. Jos niitä jää sen jälkeen yli, kätke ne pakastimeen, jotta voit syödä niitä myöhemmin aamiaiseksi tai välipalaksi.

Ohjeita

Parhaat mustikkamuffinssit Vinkkejä

Terveellinen banaani muffinssit resepti

Kun minulla on näitä terveellisiä banaanimuffinsseja käsillä, otan niistä aina jälkiruokaa. Ne ovat kosteita, kuohkeita ja täynnä maustettua banaanin makua.

Nämä terveelliset banaanimuffinssit ovat jo vuosia olleet yksi lempiaamiaisistani. Mutta viime viikkoina olen tainnut tehdä niitä useammin kuin koskaan ennen. Kuten monet teistä, Jack ja minä olemme käyneet viime aikoina harvemmin kaupassa. Nappaan joka kerta ison nipun banaaneja, mutta emme koskaan syö niitä kaikkia ennen kuin niistä tulee pehmeitä, pilkullisia ja aivan liian kypsiä syötäväksi sellaisenaan.

Ratkaisuni? Banaanimuffinssit, tietenkin! Ne ovat kosteita, kuohkeita ja täynnä maustettua banaanin makua. Täysjyvävehnäjauhoista ja vaahterasiirapista valmistetut muffinssit ovat tarpeeksi terveellisiä aamiaiseksi, mutta et voi myöskään tehdä väärin, jos lisäät niihin kauhallisen suklaalastuja ja kutsut niitä jälkiruoaksi.

Terveelliset banaanimuffinssit Ainesosat

Nämä banaanimuffinssit ovat itse asiassa vegaanisia, mutta et ikinä arvaisi, että niiden sisällä ei ole voita, maitoa tai munia. Vaihdan pellavansiemenet kananmuniin, käytän mantelimaitoa maitotuotteiden sijasta ja lisään nämä tärkeimmät ainesosat, jotta muffinit olisivat kosteat ja maukkaat, mutta myös terveelliset:

Nämä muffinit valmistuvat vain noin 30 minuutissa. Nauti ne suoraan uunista välipalaksi, säästä osa aamiaiseksi tai tarjoa ne osana viikonlopun brunssia.

Ingredients

Ohjeita

Terveellisiä banaanimuffinsseja Vinkkejä

Banaanimuffinssireseptin muunnelmia

Mustikka Scones Resepti

Nämä mustikkaleivokset ovat rapeita ulkopuolelta, kosteita ja voisia keskeltä ja täynnä mehukkaita marjoja. Täydellinen aamiainen tai brunssi!

Nämä mustikkaleivokset ovat suosikkiherkkuani sadepäivän leivontaan. Kun kuppi teetä on valmiina, sekoitan taikinan sateen ropistaessa. Sitten työnnän ne uuniin ja nautin voin tuoksusta, joka täyttää keittiön, kun ne paistuvat. Heti kun ne ovat tarpeeksi jäähtyneet, syön ne. Ne ovat rapeita ulkoa, kosteita keskeltä ja täynnä mehukkaita mustikoita kauttaaltaan. Kevyesti makeat ja erittäin lohdulliset, ne ovat kaikkea sitä, mitä hyvien leivonnaisten pitääkin olla.

Mustikkakeksien resepti Ainesosat

Tässä mustikkakeksireseptissä on hauska twisti: taikina maustetaan kamomillalla. Saat sen kevyen, kodikkaan maun sconeseihisi, kun haudutat kamomillateepussin kermassa ennen reseptin valmistamista. Rakastan sen yrttistä sävyä, mutta jos sinulla ei ole kamomillateetä käsilläsi, ei hätää. Ne ovat herkullisia myös ilman sitä. Tässä on, mitä muuta tarvitset niiden valmistamiseen:

Ainesosat

Näin valmistat mustikkaleivoksia

Oletko valmis leipomaan? Näin sinun on toimittava:

Ohjeita

Mustikkaleivokset Tarjoiluehdotukset

Nämä mustikkaleivokset ovat ihana aamiainen tai iltapäivän välipala. Yhdistä ne kupin matcha-teen, matcha latten tai tavallisen teen tai kahvin kanssa. Jos haluat täyteläisemmän vaihtoehdon, tee juomaksi kahvismoothie, lehtikaalismoothie, avokadosmoothie tai mansikka-banaanismoothie. Säilytä ylijäämät ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 3 päivän ajan tai pakasta ne enintään 2 kuukauden ajan. Tykkään tuplata reseptin ja pakastaa puolet, jotta voin pitää sitä käsillä matkalla käytettäväksi aamiaiseksi tai välipalaksi!

Mustikkakakkujen reseptivariaatiot

Tämä scone-resepti on ihana sellaisenaan, mutta jos olet luovalla tuulella, tässä on muutamia ideoita sen vaihtamiseen:

Vegaani sitruuna muffinssit resepti

Näissä vegaanisissa sitruunamuffineissa on kevyt sitruunan maku ja rapeutta chia-siemenistä. Lisää päälle tuorejuustokuorrutetta, joka antaa muffineille erityisen mausteisen, sitruunaisen popin!

9-10 muffinssiannosta.

Ainekset

Ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 190°С:een ja öljyä kevyesti 12-kuppinen tarttumaton muffinivuoka.
  2. Yhdistä pienessä kulhossa mantelimaito ja omenaviinietikka. Aseta sivuun.
  3. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
  4. Sekoita keskikokoisessa kulhossa sokeri, oliiviöljy, sitruunankuori, sitruunamehu ja vanilja. Sekoita joukkoon mantelimaitoseos. Yhdistä märät aineet kuiviin aineisiin ja sekoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri yhdistyneet. Taivuta joukkoon chiasiemenet ja kauho taikina muffinivuokiin ⅓-kuppimittaisella mittakupilla. Paista 16-17 minuuttia tai kunnes keskelle työnnetty hammastikku on puhdas. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
  5. Tee kuorrutus. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu, vaahterasiirappi ja sitruunankuori tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Annostele jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele chiasiemenillä ja sitruunankuorella.

Nämä vegaaniset sitruunamuffinssit sopivat mainiosti leivottavaksi viikonlopun aamiaiseksi. Pakasta ylimääräisiä kiireisiä aamuja tai nopeita välipaloja varten!

Mainitsinko, että nämä sitruunamuffinit ovat vegaanisia? Kananmunaa ei tarvita – ne kohoavat täydellisesti ilman kananmunaa. Käytin mantelimaitoa, omenaviinietikkaa ja oliiviöljyä maitotuotteiden sijasta. Rakastan erityisesti oliiviöljyn käyttöä sitruunaresepteissä, sillä sitruuna ja oliiviöljy ovat upea makupari. Kookossokeri tekee näistä raffinoidusta sokerittomia.

Näissä sitruunamuffineissa on käytetty mantelijauhoja, jotka antavat niille pähkinäisen rakenteen ja maun. Ammattilaisvinkki: sinun ei tarvitse ostaa mantelijauhoja, voit vain sekoittaa mantelihiutaleet tehosekoittimessa, kunnes niistä tulee hienojakoista jauhoa.

Sen sijaan, että olisin tehnyt sitruunamunamuffinsseja, käytin chiasiemeniä. Saat saman ulkonäön ja hiukan rapeutta, mutta chia-siemenet lisäävät myös ravintoarvoa, joten käytän niitä mielelläni tässä. Lisäksi chiasiemenet ovat minulle tavallisempi ruokakaapin perusruokavalio; niitä on aina käsillä.

Kuorrutus on kevyttä ja sitruunamaista – se on tehty vegaanisesta tuorejuustosta, vaahterasiirapista, Meyer-sitruunamehusta ja sitruunankuoresta. Itse muffinseissa on kevyempi sitruunan maku, mutta kuorrute ja kuori tekevät niistä kirkkaita ja kirpeän makuisia.

Kuten kaikki muffinit, nämäkin ovat parhaita sinä päivänä, kun ne valmistetaan. Ne pakastuvat hyvin, ja kuorrutetta voi säilyttää jääkaapissa muutaman päivän (kuorruttamattomina ne kannattaa pakastaa).

Rosmariini Focaccia leipä resepti

Et usko, miten helppoa on tehdä hyvää focaccia-leipää kotona! Rosmariinilla ja paahdetulla valkosipulilla täytetty leipä on täyteläinen, suolainen, pehmeä ja pureskeltava.

Yhdeksän kertaa kymmenestä, jos teemme leipää kotona, teemme focacciaa. Ainekset olivat yksinkertaisia, ja leivästä tuli herkullista, mutta se vaati tuntikausia kohotusta ja vaivaamista. Kun huomasimme, miten helppoa on tehdä todella hyvää focaccia-leipää kotona, emme katsoneet taaksemme.

Siitä lähtien tästä focaccia-reseptistä on tullut meidän suosikkireseptimme. Se valmistuu vain kahdessa tunnissa, nousuaika mukaan lukien, ja leipä on täyteläistä ja suolaista, ja sen rakenne on herkullisen pureskeleva. Koska rosmariini ja focaccia ovat klassinen yhdistelmä (ja koska tuoreet yrtit tekevät kaikesta parempaa!), ripottelen siihen runsaasti rosmariinia. Sitten lisään päälle paahdettua valkosipulia ja viimeistelen sen hiutaleisella merisuolalla ja punapippurihiutaleilla.

Tämä punaisen ja vihreän värinen focaccia-leipä on yksinkertainen mutta vaikuttava juhlapyhien lisuke. Mutta onneksi se on tarpeeksi helppo valmistaa myös silloin, kun et kokkaa juhlatilaisuutta varten. Toivottavasti pidät siitä yhtä paljon kuin me!

Ingredients

Näin valmistat focaccia-leipää

Jos leivän leipominen on sinulle uutta, älä anna focaccian pelottaa sinua! Itse asiassa se muistuttaa paljon kotitekoisen pizzataikinan tekemistä. Tarvitset seuraavaa:

Tämän reseptin vaikein osa on odottaa taikinan kohoamista! Kun taikina kohoaa, sivele suuri reunallinen levypannu oliiviöljyllä ja painele taikina tiukasti reunoilleen. Älä ujostele tässä kohtaa! Jos taikina repeää, laita se yhteen ja jatka painamista keskeltä. Pistät siihen tarkoituksella reikiä myöhemmin, joten mahdolliset reiät tässä vaiheessa eivät ole iso juttu.

Kun olet painanut taikinan vuoan reunoille, käännä se ympäri ja paina se uudelleen reunoille. Muotoile sormillasi taikinaan syvennyksiä muutaman sentin välein. Peitä se sitten muovikelmulla ja anna sen nousta uudelleen!

Kun focaccia on kaksinkertaistunut, ripottele päälle rosmariinia, paahdettua valkosipulia ja merisuolaa, ja paista, kunnes se on kullanruskea!

Ohjeita

Focaccia-reseptin vinkit

Focaccia-leipä Tarjoiluehdotukset

Tämä focaccia-resepti olisi erinomainen lisä mihin tahansa juhlamenuun – rosmariinin ja punapippurihiutaleiden täplät tekevät siitä niin kauniin ja juhlavan!

Kuten edellä sanoin, tämä resepti on myös tarpeeksi yksinkertainen, jotta sen voi koota myös silloin, kun kyseessä ei ole erityinen tilaisuus. Nauti sitä välipalana, viipaloi se voileipiä varten tai tarjoa sitä lämpimän keiton kanssa viikon jokaisena iltana.

Tämä focaccia-resepti sopii hyvin yhteen kaiken italialaisen kanssa. Tarjoile sitä spagetti aglio e olion, fettuccine Alfredon, paistetun zitin tai minkä tahansa helpon pastareseptin kanssa. Se olisi myös loistava lisuke kermaisen sienipolentani kanssa.

Kotitekoinen pizzataikina

Tarvitset vain 6 ainesosaa tähän helppoon pizzataikinan reseptiin! Siitä syntyy sitkeä, maukas kuori, joka nostaa kotitekoisen pizzasi uudelle tasolle.

Kun aloitin kotitekoisen pizzan tekemisen, pizzataikinan reseptin etsiminen ei tullut mieleeni. Rakastin keksiä tuoreita täytekombinaatioita, mutta silloin oman taikinan tekeminen tuntui liian vaivalloiselta. Vaivaaminen, kohoaminen… Eihän se voinut olla vaivan arvoista?

Väärin! Todellisuudessa kotitekoisen pizzataikinan tekeminen ei vaadi lainkaan niin paljon vaivaa.

Olemme kehittäneet oman helpon pizzataikinan reseptimme. Sen tuloksena syntyy kuori, joka on sitkeä, maukas ja reunoiltaan kauniisti paisunut, juuri niin kuin me haluamme. Kun seuraavan kerran vietät kotipizzaillan, jätä kaupasta ostettu taikina väliin ja kokeile tätä! Uskon, että sinäkin tulet pitämään siitä.

Helppo pizzataikina Reseptin ainekset

Helppo pizzataikina -reseptimme vaatii 6 perusainesosaa:

Ainesosat

Näin valmistat pizzataikinan

Tämän pizzataikinan valmistus on helppoa! Näin sinun tulee toimia:

Kehitä ensin hiiva. Sekoita hiiva, lämmin vesi ja vaahterasiirappi pienessä kulhossa. Anna seoksen olla noin 5 minuuttia tai kunnes hiiva vaahtoaa. Varo: jos hiiva ei vaahtoa, se on todennäköisesti vanhentunut. Hävitä seos ja yritä uudestaan uudella hiivapaketilla saadaksesi parhaat tulokset.

Tee seuraavaksi taikina. Yhdistä jauhot ja suola taikinakoukulla varustetun tehosekoittimen kulhossa. Kaada joukkoon hiivaseos ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Sekoita, kunnes taikina muodostaa pallon koukun ympärille, 5-6 minuuttia. Jos taikina on liian märkää ja tahmeaa muodostaakseen pallon, sekoita joukkoon hieman lisää jauhoja. Jos taikina on kuivaa, lisää vettä 1/2 ruokalusikallista kerrallaan.

Anna sitten kohota. Käännä taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja muotoile se käsilläsi tasaiseksi palloksi. Sivele suuri kulho oliiviöljyllä ja aseta taikinapallo siihen. Peitä kulho muovikelmulla ja jätä taikina sivuun kohoamaan, kunnes se on kaksinkertaistunut noin 1 tunti. Vinkki: taikina kohoaa parhaiten lämpimässä paikassa, kuten aurinkoisella keittiön työtasolla!

Viritä taikina lopuksi. Kun taikina on kohonnut, käännä se kevyesti jauhotetulle alustalle ja venytä se ympyräksi pizzapannulle tai leivinpaperille. Peitä pizzakastikkeella ja suosikkipäällysteilläsi!

Ohjeita

Parhaat pizzataikinan reseptivinkit

Ei vaivata leipää resepti

Tämä vaivaamaton leipäresepti saa aloittelevan leipurin näyttämään ammattilaiselta! 5 minuutin työllä saat rapean, kultaisen leivän, jonka sisus on täydellisen pehmeä.

Jos olet utelias leivänvalmistuksesta, taikinaton leipä on loistava paikka aloittaa. Se on erittäin suosittua, ja hyvästä syystä. Toisin kuin monet muut leipäreseptit, se ei vaadi erikoislaitteita (uunia lukuun ottamatta) tai hankalia raaka-aineita, ja sen valmistelu vie vain muutaman minuutin. Pitkän, hitaan kohotuksen ansiosta leivästä tulee joka kerta täydellistä, ja sen kuori on upean kullanruskea ja sisus on pehmeä.

Seuraavan kerran, kun haluat leipomolaatuista leipää, jätä kauppareissu väliin ja leivo sen sijaan tämä leipä. Se on hauskempaa, halvempaa ja yhtä hyvää (ellei parempaa). Usko minua, tätä klassikkoreseptiä et halua jättää väliin.

Vaivattoman leivän resepti Ainesosat

Tarvitset vain 6 perusainesosaa mielettömän vaivaamattoman leivän tekemiseen:

Lisää vain vettä, ja olet valmis!

Ainekset

Miten tehdä vaivaamatonta leipää?

Tätä helpompaa ja luotettavampaa leipäreseptiä on mahdotonta löytää. Näin teet sen:

Yhdistä ensin jauhot, hiiva, suola, sitruunankuori ja rosmariini suuressa kulhossa. Lisää sitten vesi ja sekoita hyvin tahmeaksi taikinaksi. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan levätä lämpimässä paikassa 12-24 tuntia, kunnes pinnalla on kuplia.

Kun taikina on kohonnut, käännä se kevyesti jauhotetulle työtasolle. Ripottele taikinaan hieman jauhoja ja taita se kerran tai kahdesti päälleen. Peitä taikina löyhästi ja anna sen levätä 15 minuuttia.

Käännä taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja muotoile se nopeasti palloksi.

Ripottele maissijauhoja jauhosäkkityyppiseen keittiöpyyhkeeseen ja aseta taikina saumapuoli alaspäin pyyhkeen päälle. Pöyhi taikinan päälle lisää maissijauhoja.

Peitä toisella pyyhkeellä ja anna kohota, kunnes taikina on yli kaksinkertainen, noin 2 tuntia.

30 minuuttia ennen taikinan valmistumista lämmitä uuni 230 °C:een ja aseta uuniin peitetty uunivuoka uunin lämmetessä.

Kun taikina on kohonnut, ota kattila varovasti pois uunista (se on kuuma!). Käännä taikina kattilaan niin, että se on saumapuoli ylöspäin. Jos se näyttää sotkuiselta, se ei haittaa! Leikkaa terävällä veitsellä kolme matalaa viiltoa taikinan päälle. Peitä taikina, siirrä se uuniin ja paista 30 minuuttia. Poista kansi ja paista, kunnes leipä on kullanruskeaa päältä.

Jäähdytä 10 minuuttia ritilällä ennen kuin käännät leivän ulos. Viipaloi ja nauti!

Ohjeet

Vinkkejä vaivaamattomaan leipäreseptiin

Tarjoiluehdotukset

Tämä rapea ja maukas leipä on herkullista sellaisenaan, voilla tai oliiviöljyllä höystettynä. Nauti sitä välipalana tai kevyenä aamiaisena, tai yhdistä se minkä tahansa keiton, salaatin tai pastareseptin kanssa.

Me syömme sen mielellämme tuoreena ensimmäisenä päivänä sen kanssa, mitä ikinä syömmekään illalliseksi. Sitten viipaloin ja pakastan loput. Myöhemmin laitan pakasteviipaleet suoraan leivänpaahtimeen avokado-paahtoleivän valmistukseen tai isomman aterian kanssa tarjoiltavaksi. Jos et halua pakastaa leipää, voit säilyttää sitä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä enintään kaksi päivää.

Höyrytetty Bao Buns resepti

Nämä höyrytetyt bao-sämpylät ovat yksi suosikkiresepteistämme treffi-iltana.

Näiden bao-sämpylöiden valmistaminen olisi hauska projekti minä tahansa iltana, ystävien, kumppanin tai jopa yksin. Itse pullat ovat pehmeitä ja muhkeita. Täytettyinä mausteisella marinoidulla tempehillä, avokadolla ja monilla tuoreilla lisukkeilla, niistä tulee räjähdysmäisiä miniräjähdyksiä, jotka pursuavat rakennetta ja makua. Usko pois, tätä reseptiä et halua missata!

Ingredients

Bao-sämpylät

Täyte

Näin valmistat höyrytettyjä Bao Buns -leipiä

Oletko valmis valmistamaan? Tee näin:

**Sekoita kuivahiiva, sokeri ja lämmin vesi keskenään ja laita ne sivuun 5 minuutiksi, kunnes hiiva vaahtoaa. Yhdistä sitten kuivat aineet suuressa sekoituskulhossa ja lisää hiivaseos ja avokadoöljy. Sekoita, kunnes muodostuu karkea pallo. Käännä se kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa voimakkaasti, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa, noin 5 minuuttia. Aseta se sivuun kohoamaan 45 minuutiksi.

Kun taikina on kohonnut, leikkaa bao-sämpylät. Kauli taikina kaulimen avulla 1/4 tuuman paksuiseksi. Leikkaa sitten juomalasilla 3 tuuman ympyröitä taikinasta ja aseta jokainen ympyrä pergamenttipaperin neliölle. Sivele pinnat öljyllä ja taita jokainen taikinapala kahtia painamalla se kevyesti alas. Peitä sämpylät muovikelmulla ja anna niiden kohota vielä tunnin ajan. Ne eivät ole aivan kaksinkertaistuneet, mutta ne ovat hieman paisuneet, ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

Kypsennä! Siirrä jokainen sämpylä, edelleen pergamenttiruudun päällä, bambuhöyrystimeen, joka on asetettu tuuman verran veden päälle. Peitä ja höyrytä, kunnes pullistuu, 9-11 minuuttia. Siinä se on!

Ohjeita

Bao-sämpylöiden täyte

Perinteiset bao buns täytetään maustetulla sianlihavatsalla, mutta valitsen tietysti kasvipohjaisen vaihtoehdon. Valmistan makean ja suolaisen hoisin-tempehin käyttämällä suosikkitempehin valmistusmenetelmää: höyrytä, marinoi ja paista. Marinoidut, paistetut tofut olisivat tässä myös herkullinen vaihtoehto.

Kun tempeh paistuu, pesen ja viipaloin tuoreet kasvispäälliset. Tarjoilemme nämä sämpylät aina ohuiksi viipaloidun porkkanan ja/tai kurkun, tuoreen korianterin tai mintun, avokadon, chilien ja seesaminsiementen kanssa. Muutama marinoitu jalopeno tai banh mi -kurkku olisi myös erinomaista.

Täytä sämpylät täytteellä heti, kun ne tulevat höyrystimestä, sillä ne ovat parhaita lämpiminä ja pehmeinä. Lisää niiden päälle lisää tempeh-marinadia, soijakastiketta tai tamaria ja iso puristus limemehua, ja nauti!

Bao Bun -reseptin vinkkejä

Falafel Flatbread resepti

Kikhernejauhoista valmistettu helppo lätty on gluteeniton. Sen maustettu, falafelin kaltainen maku on herkullinen suosikki-välimerellisten lisukkeiden kanssa!

Nämä ovat niin raikkaita ja herkullisia – toivottavasti nautit näistä lättyleivistä yhtä paljon kuin me!

Ainesosat

Vaihtoehdot:

Ohjeita