Etsitpä sitten suorituskykyä, kameran älykkyyttä tai arvoa, kymmenestä parhaasta puhelimesta koostuvassa lopullisessa luettelossamme on kaikkea.

Tämän listauksen paras puhelin ei ole ihanteellinen puhelin kaikille, joten tutustu kaikkiin kymmeneen. Sinulle paras puhelin on olemassa, riippuen siitä, mitä arvostat eniten – kamera, akun kesto, muotoilu, tekniset tiedot, hinta ja paljon muuta vaikuttavat asiaan.

Samsung ja Apple ovat tietysti mukana, mutta jos katsot kauemmas Android-kilpailijoihin, kuten OnePlusiin, Googleen ja Xiaomiin, saatat löytää ihanteellisen taskukumppanisi. Luota meihin, nämä puhelimet ovat kaikki toimivia – vain kaikki hieman eri tavalla, ja se on hieno asia. Hyvä kilpailu tarkoittaa parempia puhelimia kaikille!

iPhone 13 Pro – luotettava älypuhelin


Plussaa


Miinukset


MSRP: desde 1.159 €.
Parhaat hinnat tänään: 1.419,00 € Amazonissa | 1159,00 € Applessa.

Toisin kuin vuonna 2020 – jossa tavallinen iPhone 12 voitti Pro-merkkisen sisaruksensa – vuoden 2021 iPhone 13 Pro on epäilemättä se, joka pitää voittaa.

Ensi silmäyksellä 13 Pro käyttää tuttua 6,1 tuuman Super Retina XDR -näyttöä, mutta Apple on vihdoin päättänyt tuoda ProMotionin iPhoneen; paneelin huippunopeus on nyt erittäin pehmeä 120 Hz. Myös lovi on 20 prosenttia pienempi.

Kameroiden osalta voit odottaa suurempia antureita ja nopeampia aukkoja, jotka tarkoittavat parempaa suorituskykyä hämärässä, paljon vertailukelpoisempaa laatua, kun vaihdat puhelimen ultralaajakuvaan (joka tarjoaa nyt myös makrokuvausominaisuudet) ja 3x teleobjektiivin, jonka avulla voit kuvata kauemmas kuin ennen.

Samsung Galaxy S22 Ultra – Paras Android-puhelin

Plussaa

Miinukset

MSRP: desde 1.259 €
Parhaat hinnat tänään: 1.400,00 € Amazonissa | 1259 € Samsungissa

Vaikka S21 Ultra kokeili Note-tyyppisiä ominaisuuksia, Galaxy S22 Ultra on kiistatta vuoden 2020 Note 20 Ultran täysiverinen seuraaja kaikessa muussa paitsi nimessä.

Muotoilu eroaa selvästi muista Galaxy S22 -sarjan tuotteista (eli se on hyvin ”Note-tyyppinen”), ja siinä on integroitu S Pen -kynä, joka laajentaa toiminnallisuutta enemmän kuin useimmat kilpailijat, erityisesti tuottavuuden osalta.

Vaikka kameralaitteisto näyttää tutulta, Samsungin tekemät parannukset tekevät siitä yhden parhaista järjestelmistä missä tahansa puhelimessa tällä hetkellä. 108 megapikselin pääkuvaajaa tukevat ultralaajakulma- ja kaksi teleobjektiivia eri zoomaustasoilla, ja zoomin suorituskyky on parantunut erityisesti aiemmista malleista.

Laajamittainen 6,8 tuuman LTPO AMOLED -näyttö tarjoaa sekä korkean WQHD+-resoluution että jopa 120 Hz:n mukautuvan virkistystaajuuden, ja pitkäaikainen ohjelmistotuki, joka ylittää jopa Googlen Pixelsin, täydentää vaikuttavan ammattilaisten luettelon.

iPhone 13 – Erinomainen monitoimilaite

Plussaa

Miinukset


MSRP: desde 909 €
Parhaat hinnat tänään: 1029,00 € Applella | 854,54 € Amazonilla.

Vaikka iPhone 13 Pro menettää 13 Pro:n korkean virkistystaajuuden näytön, siinä on silti huippuluokan ominaisuuksia, kuten Applen uusin 5 nm:n A15 Bionic -järjestelmäpiiri ja uusimmat kameraominaisuudet, kuten Cinematic Mode.

Takakamerajärjestelmä istuu nyt lävistäjällä, ensisijaisesti siksi, että siihen mahtuu vaikuttava sensorisiirtoinen OIS (optinen kuvanvakain), joka oli yksinoikeudella vuoden 2020 iPhone 12 Pro Maxissa (vaikka telekuvausanturia ei edelleenkään ole), kun taas etupuolella – huolimatta samasta 60 Hz:n virkistystaajuudesta kuin edellisessä mallissa – saat edelleen upean 6,1 tuuman OLED-näytön ja pienemmän loven.

iOS 15 on erinomainen parannus Applen jo valmiiksi arvostettuun mobiilikäyttöjärjestelmään, ja se lisää mukavuusominaisuuksia, kuten ilmoitusten yhteenvedon, jotka varmistavat, ettei laitteesi häiritse sinua jatkuvasti.

Pro-version tavoin iPhone 13:n akun kesto on yksi iPhonen parhaista, mutta pikalatausnopeudet ovat edelleen selvästi jäljessä.

Google Pixel 6 Pro – Paras käyttökokemus

Plussaa

Miinukset

MSRP: 899 €
Parhaat hinnat tänään: 899 € Googlella | 735,90 € Amazonilla.

Google ravisteli asioita vuoden 2021 osalta, ja Pixel 6 ja Pixel 6 Pro esittelivät ensimmäistä kertaa yhtiön oman Tensor-piiriyksikön ja päivitetyn Android 12 -kokemuksen, täysin uuden muotoilun ja merkittävästi parannettujen kameroiden lisäksi.

Vaikka Pixel XL -nimikkeestä on luovuttu, Pixel 6 Pro on kiistatta kookas puhelin, jossa on upea QHD+ -kaarevareunainen OLED-näyttö, joka ensimmäistä kertaa sarjassa siirtyy korkeampaan ja sulavampaan 120 Hz:n virkistystaajuuteen (aivan kuten iPhone 13 Pro -sarjassa).

Myös kamerajärjestelmä perustuu uuteen 50 megapikselin pääkameraan, joka tarjoaa hämmästyttävän dynaamisen alueen ja esittelee uusia älykkäitä ominaisuuksia, kuten Magic Eraser ja rock-solid Face Unblur. Sitä tukevat myös 12 megapikselin ultralaajakulmainen kamera ja periskooppinen 48 megapikselin telekamera, jossa on 4-kertainen optinen zoom; tämä on kaukana Pixel-malliston vanhasta yhden sensorin lähestymistavasta valokuvaukseen.

Tensor ei pärjää kilpailijoille, mutta todellisessa käytössä se tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi tehoa vaativimpien mobiilisovellusten ja -pelien käsittelyyn, ja se tarjoaa myös erityisosaamista koneoppimis- ja tekoälytehtäviin, joissa kilpaileva pii on jäljessä.

Valtava 5003 mAh:n akku takaa myös parhaan mahdollisen akunkeston Pixelissä koskaan, vaikka pikalataus onkin hieman hankalaa.

Oppo Find X5 Pro – Loistavat kamerat

Plussaa

Miinukset

MSRP: 1.299 €
Oppo Find X5 Pro on ilmiömäinen puhelin kaikilla mittareilla mitattuna. 6,7 tuuman 10-bittinen 120Hz

QHD+-paneeli on yksi parhaista näytöistä missään puhelimessa tällä hetkellä, ja Oppo tukee sitä 80W:n langallisella ja 50W:n langattomalla latauksella, 5000mAh:n akulla ja huippuluokan kameralla, joka ylpeilee 50 megapikselin sensoreilla sekä pää- että ultralaajakuvassa.

Sinun on elettävä ilman periskooppista zoom-objektiivia – teleobjektiivi tässä on vaivaiset 2x zoom – mutta tulokset kaikilla kolmella takalinssillä ovat poikkeuksellisia. Myös muotoilu on ainutlaatuinen, sillä kameramoduuli on rakennettu saumattomasti kallistettuna suoraan puhelimen rungon keramiikkaan.

Find X5 Pro on myös suorituskyvyltään ylivoimainen, sillä siinä on kaikki edellä mainitut ominaisuudet sekä Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, 256 Gt tallennustilaa ja 12 Gt RAM-muistia. Sinun on vain oltava valmis maksamaan hinnan, sillä se ei tule halvalla.

OnePlus 10 Pro – Erinomainen akunkesto

Plussaa

Miinukset

MSRP: Desde 909 €
Parhaat hinnat tänään: 909 € OnePlus | 909,00 € Amazonissa

OnePlussan uusin lippulaivapuhelin on hyvä vaihtoehto S22- tai Pixel 6 -sarjan kaltaisille puhelimille, varsinkin jos asut Yhdysvalloissa ja sinulla on vähän muita huippuluokan Android-vaihtoehtoja.

Snapdragon 8 Gen 1:n ja nopean 80 W:n langallisen latauksen ansiosta 10 Pro -puhelimessa on ydinominaisuudet, jotka vastaavat kaikkea, mitä sen kilpailijat tarjoavat, ja olemme laajalti faneja myös tyylikkäästä muotoilusta – vaikka kaikki eivät sitä olekaan.

Hasselbladin tuesta huolimatta kamerajärjestelmä on edelleen puhelimen suurin heikkous ja tärkein asia, joka erottaa sen kalliimmasta, mutta samantasoisesta Oppo Find X5 Prosta.

Takaosan kolminkertainen sensoriasetelma on vaikuttava, mutta epäjohdonmukaisuudet – erityisesti valotuksessa – muistuttavat meitä vain siitä, että se ei ole parhaiden parhaiden joukossa, ja siksi sitä on hieman vaikeampi suositella, vaikka OxygenOS-käyttökokemus on erinomainen ja akun kesto on yksi parhaista kaikista lippulaivoista tällä hetkellä markkinoilla.

Lue arvostelumme: MARKKINOIDEN PARAS UUSI BUDJETTILUOKAN ÄLYPUHELIN

Johtopäätös

Puhelinta valitessasi kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat: rakennelaatu ja muotoilu, helppokäyttöisyys, ominaisuudet, suorituskyky ja arvo.

Toinen huomioon otettava asia on puhelimeen tarvittavan SIM-kortin koko ja muoto. Varmista, että hankit nano-SIM-kortin, jos puhelimesi vaatii nano-SIM-korttia.

Tiedoksi, että kaikki tämän luettelon puhelimet käyttävät nano-SIM-korttia.

Jos olet erehtynyt, se on helposti ratkaistavissa; jokainen verkko lähettää mielellään erikokoisen SIM-kortin. SIM-kortteja on yleensä saatavana kaikissa kolmessa koossa, joten voit vain ottaa esiin haluamasi.

Tämä edellyttää kuitenkin, että hankit uuden SIM-kortin, ja jos etsit SIM-kortitonta puhelinta tai lukituksetonta puhelinta, sinulla on todennäköisesti jo sellainen.