Tärinämoottoreita on ollut puhelimissa jo vuosia. Ne antavat tuntopalautetta tärkeistä toiminnoista ja hälytyksistä. Joskus asiat eivät kuitenkaan toimi odotetulla tavalla. Monet Android-käyttäjät ovat valittaneet ärsyttävästä ongelmasta, joka saa heidät miettimään: ”Miksi puhelimeni värisee ilman syytä?”. Aivan oikein – kyse on satunnaisista värinöistä, joita voi tapahtua milloin tahansa, odottamattomasti.

Jos kohtaat saman ongelman ja mietit ”miten voin estää puhelimeni värinän” – tämä artikkeli on sinulle. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä asiasta.

Miksi puhelimeni värisee ilman syytä?

Jos Android-puhelimesi värisee ilman syytä, siihen voi olla useita syitä. Tässä osiossa listaamme joitakin mahdollisia vastauksia kysymykseen ”Miksi puhelimeni värisee satunnaisesti?”.

Järjestelmätason häiriöt


Ensimmäinen ja yleisin syy satunnaiseen värinään on järjestelmätason häiriöt. Android on näet ohjelmisto, joka saa joskus odottamattomia vikoja ja ongelmia satunnaisista syistä johtuen. Nämä viat voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia Android-älypuhelimessasi, ja satunnainen tärinä voi olla yksi niistä.

Asennettu roistosovellus


On hyvin mahdollista, että laitteessasi on rogue-sovellus, joka lähettää sinulle hälytyksiä ilman syytä. Sovelluksilla on oikeus lähettää laitteeseen hälytyksiä, jotta käyttäjä saa tietää tärkeistä ilmoituksista. Joskus sovellus voi kuitenkin lähettää hälytyksiä, vaikka mitään tärkeää ei olisi. Tällaisen käyttäytymisen aiheuttavat usein heikkolaatuiset sovellukset, joita ei ole asennettu Google Play Storesta.

Virheellinen ohjelmistopäivitys


Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä ongelman syynä voi olla virheellinen ohjelmistopäivitys. Jos Android-laitteesi valmistaja julkaisee bugisen päivityksen, se voi aiheuttaa satunnaisen värinän ongelman.

Kuten olemme vastanneet kysymykseen ”Miksi puhelimeni värisee ilman syytä?”. – on aika tarkastella joitakin mahdollisia korjauksia ongelman ratkaisemiseksi.

Jos olet kyllästynyt satunnaiseen värinään ja mietit, miten voin estää puhelimeni värinän, tässä on joitakin mahdollisia ratkaisuja. Suosittelemme seuraamaan näitä ratkaisuja yksi kerrallaan nousevassa järjestyksessä. Jos noudatat niitä kaikkia, mutta lopussa puhelimesi värisee edelleen – älä huoli, meillä on lopussa lopullinen ratkaisu.

Pakota Android-puhelimen uudelleenkäynnistys


Ensimmäinen ja ilmeisin ratkaisu Android-puhelimen tärinän korjaamiseen ilman syytä on käynnistää puhelin uudelleen. Jokaisella laitteella voi olla hieman erilaisia menetelmiä sen uudelleenkäynnistämiseen – mutta prosessi on kuitenkin suurin piirtein sama.

Samsung-laitteiden käyttäjät voivat kokeilla painaa ja pitää alhaalla sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta samanaikaisesti, kunnes virtapainikevalikko tulee näkyviin, vapauttaa molemmat painikkeet ja napauttaa sitten ”Käynnistä uudelleen”.

Odota, että Android-laitteesi käynnistyy uudelleen, ja sen pitäisi nyt toimia oikein.

Poista kaikki tärinä käytöstä Asetuksissa


Jos puhelimesi tärisee satunnaisesti uudelleenkäynnistyksen jälkeenkin, voit kokeilla kytkeä tärinät pois päältä järjestelmäasetuksista, jotta puhelimesi ei enää tärise. Näin se tehdään:

Siirry puhelimen Asetukset > Ääni ja tärinä.
Kun olet siellä, vaihda Äänitila värinästä Ääneksi tai Mykistys-tilaan.
Selaa sitten alaspäin ja napauta ”Järjestelmän soumd/värinänhallinta” kytkeäksesi kaikenlaisen värinän pois päältä.

Voit myös navigoida kohtaan Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset tai Ilmoitusten hallinta (puhelimen mallista riippuen) kytkeä tärinän pois päältä yksittäisten sovellusten osalta.

Sulje kaikki avoimet sovellukset

Kuten edellisessä osiossa mainittiin, jokin rogue-sovellus saattaa aiheuttaa Android-puhelimesi tärinän satunnaisin väliajoin. Jos sovellus on käynnissä taustalla, se kannattaa sulkea. Tee se napauttamalla kolmea pystysuoraa viivaalaitteesi näytön vasemmassa alakulmassa. Kun näyttöön tulee Viimeisimmät sovellukset -näyttö, pyyhkäise niitä yksi kerrallaan ylöspäin tai sulje ne napauttamalla ”Sulje kaikki”.

Suorita ohjelmistopäivitys

Jos tilapäinen ohjelmistohäiriö on pääsyyllinen Android-puhelimen satunnaiseen tärinään, ongelma pitäisi ratkaista suorittamalla ohjelmistopäivitys. Seuraa alla olevia ohjeita tarkistaaksesi, onko Android-laitteesi valmistaja julkaissut päivityksen ja korjataksesi satunnaisten värinöiden vian.

Jos käytät Samsung-laitetta, siirry puhelimesi Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna. Jos päivitys on saatavilla, napauta Asenna nyt saadaksesi uuden ohjelmistoversion.

Jos sinulla on muita Android-älypuhelimia (esimerkiksi Huawei), valitse Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitykset. Jos päivitys on saatavilla, jos päivityksiä on saatavilla, napauta Lataa nyt ja noudata näyttöön tulevia ohjeita järjestelmän päivittämiseksi.

Android-puhelimen tehdasasetusten palauttaminen


Jos puhelimesi värisee edelleen päivityksen jälkeenkin, kokeile tehdasasetusten palauttamista, jolloin kaikki laitteessa oleva poistetaan ja voit määrittää sen aivan uudeksi laitteeksi. Varmista, että olet varmuuskopioinut kaikki laitteesi tiedot, jotta et menetä mitään tärkeää. Jos tietoja ei ole vielä varmuuskopioitu, voit varmuuskopioida Android-puhelimen tietokoneeseen Ultdata for Android -ohjelmalla.

Android-puhelimen tehdasasetusten palauttaminen:

Tarkista, korjautuuko ongelma tehdasasetusten palauttamisen jälkeen.
Huomautus: Tehdasasetusten palautusprosessi eroaa jonkin verran käyttämästäsi Android-puhelinmallista riippuen.


Johtopäätös


”Miksi puhelimeni värisee ilman syytä” on Android-käyttäjien nykyään usein esittämä kysymys. Ja vastaus liittyy useimmiten virheelliseen ohjelmistopäivitykseen tai roistosovellukseen.

Tämä artikkeli antaa sinulle kaikki tiedot, joita tarvitset tämän ongelman selvittämiseen. Toivottavasti se toimii sinulle!