Puhelin, joka ei lataudu kunnolla – tai ei lainkaan – voi aiheuttaa todellista päänvaivaa. Huolellisilla omistajilla on aina vakuutus iPhonea varten, joka suojaa vahingoista, rikkoutumisesta, katoamisesta ja varkaudesta aiheutuvien ongelmien varalta.

Latausongelma ei kuitenkaan välttämättä ole niin vakava kuin luulet. Matkapuhelinkorjaamoon juokseminen ei aina ole paras vaihtoehto, sillä nopeampi ja helpompi ratkaisu on usein saatavilla lähempänä kotia.

Se, että puhelimesi lataamisessa on ongelmia, ei välttämättä tarkoita, että akku olisi tyhjä tai että laturissa olisi vikaa. Muutama säätö saattaa riittää, jotta saat puhelimesi taas toimimaan.

Lue listamme kuudesta tärkeimmästä syystä, joiden vuoksi puhelimesi ei ehkä lataudu, ja opi korjaamaan ne itse ilman asiantuntijaa.

Syy 1 – Viallinen salama- tai mikro-USB-portti


Ajan myötä latauskaapelin ja salama- tai mikro-USB-portin välille kehittyy usein huono yhteys.

Latauskaapelin jatkuva asettaminen ja poistaminen voi lopulta aiheuttaa komponenttien lievää liikkumista puhelimessa. Jos olet huomannut, että liitäntäkohdan näpyttely näyttää ratkaisevan ongelman lyhyellä aikavälillä, ongelma on todennäköisesti puhelimen sisällä.

Ei kuitenkaan ole syytä epätoivoon. Sammuta yksinkertaisesti puhelin ja irrota akku. Ota sitten varovasti hammastikku tai pieni työkalu ja siirrä liitäntää hieman ylemmäs. Tämä riittää usein luomaan paremman kontaktin ja korjaamaan latausongelman.

Syy 2 – likainen salama- tai mikro-USB-portti


Ei ole henkilökohtaisen hygieniasi tuomitseminen, jos ehdotat, että ongelma saattaa johtua likaisesta salama- tai mikro-USB-portista.

Porttiin voi muodostua monin tavoin este, joka estää asianmukaisen yhteydenpidon, vaikka kyseessä olisi pieni nukka tai lian tai pölyn kertyminen ajan myötä.

Tämäkin ongelma voidaan korjata helposti joko pelkällä ilmapuhalluksella tai poistamalla este varovasti hammastikulla.

Muista toimia hitaasti ja varovasti ja varo, ettet vain työnnä ainetta syvemmälle porttiin – et halua pahentaa ongelmaa!

Syy 3 – Vaurioitunut latauskaapeli


On monia tapoja vahingoittaa haurasta latauskaapelia, jolloin johdot jäävät paljaiksi tai katkeavat.

Pelkkä sähköteipin laittaminen vaurion ympärille ei ole toimiva ratkaisu. Sinun tulisi turvallisuussyistä vaihtaa haalistunut kaapeli välittömästi.

Vaikka et näkisikään mitään ilmeisiä vaurioita, osana vianetsintää kannattaa kokeilla toista kaapelia ja katsoa, korjaako se ongelman.

Syy 4 – Vahingoittunut tai yhteensopimaton virtalähde


Vaikka virtasovittimet ovat yleensä melko kestäviä laitteita, ne voivat vaurioitua. Kuten kaapeliongelmien vianmäärityksessä, kokeile toista yhteensopivaa virtasovitinta ja katso, ratkaiseeko se latausongelman.

Jos et käytä puhelimesi mukana toimitettua sovitinta, kyseessä saattaa olla laitteiston yhteensopimattomuusongelma.

Jos käytät kolmannen osapuolen laturia (tai kaapelia), tarkista, onko se sertifioitu käytettäväksi laitteesi kanssa.

Syy 5 – Vesivahinko


Vesivahingot, olivatpa ne sitten roiskeita tai täydellistä upotusta, voivat aiheuttaa tuhoa monille puhelinjärjestelmille. Voit estää puhelimen lisävahinkojen syntymisen varmistamalla, että latausportti on täysin kuiva, ennen kuin kytket puhelimen lataukseen.

Puhelimen kytkeminen, kun latausportissa on vielä vettä, voi aiheuttaa korroosiota tai jopa oikosulun. Jos puhelimesi ei lataudu sen jälkeen, kun se on ollut kosketuksissa veden kanssa, tämä saattaa olla ongelmasi.

Kun rakkaat puhelimemme kastuvat, ne voivat alkaa toimia ja jopa kärsiä pitkäaikaisia vaurioita. iPhone-vakuutus on ainoa tapa saada nopeaa ja luotettavaa apua, kun pahin tapahtuu.

Syy 6 – Ohjelmisto-ongelmat


Puhelimen ohjelmisto on olennainen osa onnistunutta latausta, sillä ohjelmisto päättää, ladataanko puhelinta vai ei.

Jos siis mikään näistä laitteistoratkaisuista ei auta, voi olla, että ohjelmistosi on kaatunut. Järjestelmäpäivitysten säännöllinen suorittaminen on paras tapa varmistaa, että asennettu ohjelmisto on ajan tasalla. Myös pelkkä puhelimen uudelleenkäynnistys voi riittää, jotta saat sen taas toimimaan.

Tehdasasetusten palauttaminen on raaempi tapa, mutta varoitathan, että menetät kaikki tiedot, joista ei ole tehty varmuuskopioita, ja se korjaa ongelman vain, jos kyseessä on ohjelmisto-ongelma.

Miten saat akun virran kestämään pidempään


Jos sinulla on latausongelmia, on tärkeää pidentää akun tehoa korjausta odotellessasi. Seuraavassa on muutamia perusvihjeitä, joiden avulla puhelimesi pysyy käynnissä avun saapumiseen asti.