Ilmalämpöpumppuja asennetaan joka vuosi enemmän ja enemmän lämmittämään koteja, kesämökkejä, yrityksien liiketiloja, varastoja, sekä lukuisia muita rakennuksia. Ilmalämpöpumppu on todella taloudellinen lämmitysvaihtoehto ja sen on arvioitu säästävän lämmityskuluja jopa 40 prosenttia!

Gree ilmalämpöpumppu

Ei siis ihme, että ilmalämpöpumppuja löytyy Suomesta jo 800 000 kappaletta ja joka vuosi koteihin tai muihin tiloihin asennetaan 40 000 uutta ilmalämpöpumppua. Gree on maailman suurin ilmastointilaitteita ja lämpöpumppuja valmistava yritys.

Lue myös oppaamme: Ilmalämpöpumppu Vertailu

Gree valmistaa monenlaisia ilmalämpöpumppuja erilaisin ominaisuuksin. Green ilmalämpöpumput mallista riippumatta on kuitenkin suunniteltu Pohjoisen kylmät ilmasto-olosuhteet huomioon ottaen.  Gree ilmalämpöpumput sopivat siis erinomaisesti myös Suomen sääolosuhteisiin. Laitteet on testattu erityisissä laboratorio-oloissa, jotta niiden hyöty olisi maksimaalinen Suomen kylmissä olosuhteissa. Testilaborotiossa laitteet voidaan testata jopa  -35°C:n ulkolämpötilaan asti. Osa tuotteista testataan vieläkin perusteellisemmin Espoon otaniemessä.

Green patentoima 2-astekompressorin ansiosta Ilmalämpöpumput toimivat  erittäin suurella teholla säästäen energiaa ja lämmityskuluja kaikkina vuodenaikoina. Ainutlaatuisen tekniikan ansiosta Gree lämpöpumput mahdollistavat myös tehokkaan viilennyksen kesäaikana.  Gree ilmalämpöpumput toimivat siis energiatehokkaasti sekä kesällä että talvella. 

Ilmalämpöpumppu ja energiansäästö

Ilmalämpöpumpun suurimpia etuja on sen energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Laite on todella helppo tapa säästää energiaa ja pienentää omaa hiilijalanjälkeä. Keskiverto Suomalaisen hiilijalanjäljestä yli kolmannes koostuu asumisesta ja kodin lämmittämisestä. Ilmalämpöpumpun energiatehokkuus piilee siinä, että se hyödyntää auringon tuottamaa energiaa suoraan ulkoilmasta. Näin lämmöntuotantoon ja viilennykseen käytettävä energia on puhdasta ja uusiutuvaa, joka samalla vähentää asunnon lämmityksestä syntyviä kasvihuonepäästöjä. 

Ilmalämpöpumppu on siis tehokas väline ilmastonmuutosta vastaan. Se käyttää Suomessa puhtaasti valmistettua sähköä ja muuttaa puhtaan ilman lämmöksi hyvällä hyötysuhteella. Kaikki tämä vähentää energian käyttöä ja ilmasto kiittää! 

Paras ilmalämpöpumppu vertailu

Ilmalämpöpumppu ja sähkölasku

Monet pohtivat ilmalämpöpumpun kannattavuutta ja sen todellisia hyötyjä taloudellisten säästöjen näkökulmasta. Lämpöpumpun hankkimisesta on hyötyä, jos sillä pystytään pienentämään asunnon lämmitykseen kuluvan energian määrää. Myös se haluaako ilmalämpöpumpulla tuottaa osan kodin lämmitysenergiasta vaikuttaa sen hyötyyn: ilmalämpöpumpulla saa sitä suuremmat säästöt, mitä enemmän lämmitykseen kuluu energiaa. Ilmalämpöpumpun avulla lämmityslasku voi pienentyä jopa monen sadan euron verran vuodessa. Lämmityssähkön osuus koko sähkölaskusta vaikuttaa säästön määrään: mitä suurempi lämmityssähkön osuus on, sitä sitä suurempi on myös hyöty. 

Ilmalämpöpumpun säästöihin vaikuttaa myös talon rakenne. Mikäli kotisi on ‘energiasyöppö’ voi ilmalämpöpumpulla saada jo suuren rahallisen säästön. Pienessä ja energiatehokkaassa kodissa ilmalämpöpumpun tuottamat säästöt ovat kuitenkin melko pieniä. On tärkeää, että Ilmalämpöpumppu pääsee lämmittämään ainakin sitä tilaa, mihin se on asennettu. Muun lämmitysjärjestelmän pitäisi tulla tueksi vasta siinä vaiheessa, kun sisälämpötila putoaa selvästi. Olipa kesä tai talvi, ilmalämpöpumppu lämmittää ja viilentää asuntoa energiatehokkaasti. Kesän helteillä viilennys ei  syö talvilämmityksestä saatuja säästöjä: asiantuntijoiden arvioiden mukaan hellepäivien kulut jäävät alle euroon päivää kohti. 

Jos ilmalämpöpumppua verrataan sähkölämmityksen lämmityskuluihin, voidaan Suomen olosuhteissa säästää noin 30-40 % lämmityskustannuksissa. Ilmalämpöpumppu on siis sekä energiatehokas, ympäristöystävällinen että taloudellisesti hyvä vaihtoehto pitämään huolta kodin lämmityksestä. Vaikka ilmalämpöpumppu voikin tuntua arvokkaalta hankinnalta, maksaa se asiantuntijoiden arvioiden mukaan itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Useimpien laskelmien  mukaan ilmalämpöpumppu säästää asumisesta riippuen 250-800 euroa vuodessa. 

Alla on linkki videoon, jossa arvioidaan ilmalämpöpumpun kannattavuutta. Käyttäjä on käyttänyt ilmalämpöpumppua vuoden verran ja jakaa kokemuksiaan kertyneistä säästöistä.