Langattomat kuulokkeet on suunniteltu toimimaan älylaitteissa Bluetooth-yhteyden avulla. Niissä ei ole johtoja, joka mahdollistaa niiden vapaamman käytön ilman sotkuisia ja kuluvia johtoja. Langattomia kuulokkeita on saatavilla kaikkiin laitteisiin, joissa on Bluetooth® yhteys. 

LANGATTOMAT KUULOKKEET TELEVISIOON

Langattomien televisioon Bluetooth®  yhteyden avulla yhdistettävien kuulokkeiden avulla varmistat hyvän äänen ja miellyttävän katselukokemuksen naapureita tai muita perheenjäseniä häiritsemättä. Ne ovat myös erinomainen apuväline heikkokuuloisille tai ikäihimisille, koska ääni tulee suoraan korviin, eikä jää television taakse tai huku mahdollisen taustamelun alle. 

Lue myös laajempi opas:

TÄYSIN LANGATTOMAT

NAPPIKUULOKKEET TESTISSÄ

HALUTUIN.FI

Nykyään kuulokkeet ovat langattomia, jotka mahdollistavat jopa liikkumisen huoneesta toiseen, eikä kuulokkeita tarvitse riisua, sillä useimmissa laadukkaissa kuulokkeissa on erittäin pitkä kantama. 

Ennen kuulokkeiden hankkimista on hyvä varmistaa, että niissä on seuraavat ominaisuudet: 

Langattomat kuulokkeet liitetään televisioon langattoman digitaalisen äänensiirtotekniikan avulla, jos ne ovat vanhempaa mallia. Miltei kaikissa televisioissa on kuulokeliitäntä, johon voi kytkeä sekä langalliset että langattomat kuulokkeet. Langattomat kuulokkeet vaativat oman tukiaseman, joka liitetään television kuulokeliitäntään. Tukiasema lähettää televisiosta lähtevän äänisignaalin kuulokkeille langattomasti yleensä radiotaajuuksia käyttäen. Yleensä, kun hankkii langattomat kuulokkeet, pakkaus sisältää kaikki tarvittavat kaapelit, joten ylimääräisiä hankintoja ei ole tarpeen tehdä. 

Joissakin televisiossa kuulokkeiden televisioon kytkeminen mykistää television omat sisäänrakennetut kaiuttimet ja siirtää äänen kuulumaan pelkästään kuulokkeista. Joissakin malleissa voi kuulokkeille säätää oman äänenvoimakkuuden ja pitää samanaikaisesti halutessaan myös television omat kaiuttimet käytössä. 

Uusimmat televisiot käyttävät Bluetooth®  yhteyttä, jolloin paritus toimii television ja kuulokkeiden välillä kuten esimerkiksi älypuhelimissa. 

LANGATTOMAT KUULOKKEET TIETOKONEESEEN

Langattomat kuulokkeet hankitaan tietokoneeseen yleensä joko työkäyttöön tai tietokonepelien pelaamiseen. Tärkeää onkin kuulokkeita tietokoneen kanssa käytettäväksi valita oikeanlaiset kuulokkeet. Langattomat kuulokkeet pariliitetään tietokoneeseen Bluetooth® -yhteyden avulla. Tietokoneen näytölle tulee selkeät ohjeet, joita seuraamalla pariliittäminen on helppoa. 

Kuulokkeet toimistoon

Kuulokkeiden valinta kannattaa tehdä työtehtävien mukaan. Kun keskittyminen työtehtäviin on tärkeintä hyvä valinta on kuulokkeet, joissa on aktiivinen taustamelun suodatus. Ne tunnistavat ympäristön melun ja lähettävät taustamelua neutralisoivia signaaleja, jolloin taustamelu hälvenee. Kuulokkeista on valittavissa kolmea eri tyyppistä kuuloketta:

Langattomat nappikuulokkeet testi

Kuulokkeet pelaamiseen

Pelikuulokkeet ovat yleensä sellaiset, joita käytetään paljon ja pitkiä aikoja kerrallaan. Vain parhaat kuulokkeet toimivat ammattimaisesti pelaaville riittävän hyvin auttaen heitä uppoutumaan täysin peliin ja kuulemaan aivan kaikki pienimmätkin rasahdukset ja mehukkaat räjähdykset. Ne voivat olla jopa niin herkät, että tietyissä peleissä voit kuulla vastustajan lähestyvän.

 Kuulokkeiden pitää olla myös miellyttävän tuntuiset ja riittävän kevyet pitkiä aikoja päässä pidettäväksi. Säädettävä mikrofoni on pelaamisen kannalta myös tärkeä ominaisuus.

Parhaita langattomia kuulokkeita pelaamiseen:

 BLUETOOTH – LAITE EI LÖYDÄ KUULOKKEITA


Mitä tehdä, jos kuulokkeiden yhdistäminen mobiililaitteeseen tai tietokoneeseen ei onnistu?  Varmista ihan aluksi, että kuulokkeet eivät ole latauksessa, sillä niitä ei voi yhdistää latauksen aikana muihin laitteisiin. Jos kuulokkeet on ladattu, eikä yhdistäminen siltikään onnistu, kokeile seuraavaa:

Kuulokkeissa: 

Jos yllä olevat toimenpiteet eivät auta, kokeile tyhjentää sekä kuulokkeiden että siihen yhdistetyn laitteen laitepariluettelo. Tämän jälkeen voit muodostaa pariliitoksen uudelleen.

Mobiililaitteissa: 

Tietokoneessa:

Windows-käyttöjärjestelmää käyttävään tietokoneeseen yhdistettäessä pariliitosluettelossa voi näkyä kaksi kuvaketta sekä laitekuvake että kuulokekuvake. Näistä pitäisi valita kuulokekuvake ja kokeilla toimiiko pariliitos.

Langattomat kuulokkeet ovat mainio apuväline kaikenlaisiin toimintoihin, sekä työhön että vapaa-aikaan. 

Langattomien kuulokkeiden hyviä ominaisuuksia:

🏆 LANGATTOMAT KUULOKKEET TELEVISIOON

Ne ovat myös erinomainen apuväline heikkokuuloisille tai ikäihimisille, koska ääni tulee suoraan...

🔍 LANGATTOMAT KUULOKKEET TIETOKONEESEEN

Tärkeää onkin kuulokkeita tietokoneen kanssa käytettäväksi valita oikeanlaiset kuulokkeet. Langattomat ...

🤔 BLUETOOTH - LAITE EI LÖYDÄ KUULOKKEITA

Varmista ihan aluksi, että kuulokkeet eivät ole latauksessa, sillä niitä ei voi yhdistää latauksen aikana muihin laitteisiin. Jos kuulokkeet on ladattu...