Bluetooth-kaiuttimet ovat täydellinen vaihtoehto sinulle, joka haluat päästä eroon sotkuisista johdoista ja ottaa musiikin mukaan menitpä minne tahansa tai pitää puhelinkeskustelut käynnissä kädet vapaana. Tässä infopaketissa perehdymme, miten bluetoot kauittimet toimivat autossa, saunassa ja lentokoneessa.

BLUETOOTH KAIUTIN AUTOON

Monet meistä viettävät paljon aikaa autossa. Tämän vuoksi on tärkeää investoida hyviin bluetooth kaiuttimiin, joiden avulla pystyt kuuntelemaan musiikkia sekä vastaanottamaan handsfree-puheluita.  Bluetooth kaiutin on siis ehdottomasti todella hyvä ja järkevä sijoitus autoon.

Lue myös laajempi opas: Paras bluetooth kaiutin

HALUTUIN.FI

Etenkin vanhemmissa autoissa ei välttämättä ole bluetooth kaituintita. Bluetooth kaiuttimen avulla pystyt vastaamaan puheluihin, vaikka ajatkin autoa. Tämä tekee autoilusta sekä mukavaa että turvallista, koska voit puhua puhelimessa bluetooth kaiuttimen mikrofonin kautta. Bluetooth kaiutin on helppo kiinnittää esimerkiksi auton aurinkolippaan ja laitteen asentaminenkin on niin yksinkertainen ettei ohjeita edes tarvita. Markkinoilla on monenlaisia bluetooth kaiuttimia riippuen siitä, millaisia ominaisuuksia kukin kaipaa. Toiset kaiuttimet ovat edullisempia ja toiset taas hintavampia.

Hintavammissa on enemmän ominaisuuksia kuten esimerkiksi useampia kaiuttimia ja  kaksoismikrofoni, joka takaa hyvän äänenlaadun. Monet bluetooth kaiuttimet tukevat myös äänikomentoja. 

BLUETOOTH KAIUTIN SAUNAAN

Bluetooth kaiutin saunaan on loistava keksintö! Musiikista voi vihdoin nauttia myös löylyjen lomassa. Kaikesta huolimatta musiikin kuuntelu saunassa jakaa myös mielipiteitä. Toiset ovat sitä mieltä, että saunassa tulee olla ehdoton hiljaisuus kaikesta ylimääräisestä ja vain kiukaan kohina rauhoittaa mieltä. Joka tapauksessa yhä useampi haluaa nykyään nauttia saunasta ja rentoutua samalla kuunnellen omaa lempimusiikkia. 

Saunaan on tärkeää valita oikeanlaiset bluetooth kaiuttimet eli kosteuden- ja lämmönkestävät kaiuttimet. Markkinoilla kaksi suosittua kaiutintyyppiä: kotelokaiuttimet ja uppokaiuttimet. Kotelokaiuttimet ovat helppo vaihtoehto jo olemassa olevaan saunaan, koska ne on helppo asentaa ja sijoittaa esimerkiksi saunan lauteiden alle. Uppokaiuttimet asennetaan saunaa rakentaessa.

Paras Bluetooth kaiutin

Nimensä mukaisesti uppokaiuttimet upotetaan saunan pintoihin. Ne häviävät tyylikkäästi saunan pintoihin ja niiden ritilät voi halutessaan maalata niin etteivät ne jää näkyviin. On kuitenkin tärkeä muistaa, että parhainta ja kestävintäkään kaiutinta ei voida asentaa suoraan kiukaan yläpuolelle tai aivan kiukaan viereen.

Kun oikeanlaiset kaiuttimet on asennettu hyvin ja harkitusti niin, mikä onkaan ihanampaa kuin rentoutua saunassa kaikessa rauhassa ja kuunnella omaa lempimusiikkia puhelimen, tabletin tai tietokoneen tiedostoista. 

BLUETOOTH KAIUTIN LENTOKONEESEEN

Usein kysytty kysymys on, että voiko bluetooth kaiuttimen ottaa mukaan lennolle? Internetin keskustelupalstojen ketjut täyttyvät näistä kysymyksistä vastaukset vaihtelevat laidasta laitaan. Siksi onkin tärkeää tietää säännöt ennen kuin päätät käyttää bluetooth kaiutintasi lennolla. Yleinen sääntö on, että laitteen on oltava puhelimen kokoinen tai pienempi ja laitteen on ehdottomasti toimittava lentokonetilassa. Useimmilla lennoilla puhelimen dataa ei voi käyttää. Yksinkertainen vastaus on siis, että yleensä lennoilla saa käyttää bluetooth kaiuttimia, mutta rajoitukset riippuvat lentoyhtiöstä. 

Useimmat bluetooth kaiuttimet vaativat lithium patterin ja lennolle onkin hyvä varata yksi ylimääräinen patteri varmuuden vuoksi. On kuitenkin tärkeää ottaa selvää kyseisen lentoyhtiön asettamat rajoitukset, koska säännöt vaihtelevat yhtiöiden välillä siitä, mitä pattereita saa ottaa käsimatkatavaroihin. 

Lentokoneessa bluetoothin voi yhdistää adapterin kautta tai, jos koneessa on wifi-yhteys niin wifin kautta. Lisäksi on hyvä ottaa toiset matkustajat huomioon bluetooth kaiutinta käytettäessä. Kaikki kanssamatkustajat eivät välttämättä jaa musiikkimakuasi tai halua kuulla, kun puhut puhelimessa. On hyvä siis pitää huolta ettei kaiuttimien käyttö häiritse kanssamatkustajia.

🏆 BLUETOOTH KAIUTIN AUTOON

Tämä tekee autoilusta sekä mukavaa että turvallista, koska voit puhua puhelimessa bluetooth kaiuttimen..

🔍 BLUETOOTH KAIUTIN SAUNAAN

Saunaan on tärkeää valita oikeanlaiset bluetooth kaiuttimet eli kosteuden- ja..

🤔 BLUETOOTH KAIUTIN LENTOKONEESEEN

Yksinkertainen vastaus on siis, että yleensä lennoilla saa käyttää bluetooth kaiuttimia, mutta rajoitukset..