Astianpesukone eli tiskikone on kodinkone, josta on tullut miltei joka talouden tarpeellinen apulainen, joka helpottaa monen ihmisen arkea. Astianpesukoneet käyttävät myös vähemmän vettä kuin mitä käsin tiskattaessa kuluisi, joten ne ovat myös ympäristöystävällinen valinta ekotietoisille ihmisille. Markkinoilla on nykyään hyvin monia erilaisia tiskikoneita;, standardimittaisia, pöytämallisia pieniin tiloihin ja yksineläville sekä kalusteisiin integroituja tiskikoneita. 

SITRUUNAHAPPO & ASTIANPESUKONE

Astianpesukoneen puhdistaminen on helppoa ja se kannattaakin tehdä säännöllisesti, jotta koneen pesuteho pysyy hyvänä ja samalla myös koneen käyttöikä pitenee. 

Kaikki vesi sisältää jonkin verran kalkkia, joka ajan myötä alkaa kertymään tiskikoneeseen, jos sitä ei säännöllisin väliajoin puhdisteta. Tähän tarkoitukseen sitruunahappo on hyvä ekologinen ja edullinen, sekä helppo valinta. 50g pussi maksaa apteekeissa noin 2 euroa. Jauhemainen sitruunahappo puhdistaa koneeseen kertyneen kalkin ja jättää koneeseen raikkaan hajun käsittelyn jälkeen. 

Lue myös laajempi opas:

Astianpesukone Vertailu

HALUTUIN.FI


Sitruunahapon annostelu:

ASTIANPESUKONE EI OTA VETTÄ

Mitä tehdä, jos astianpesukone ei ota enää vettä? 

Tarkista ensin seuraavat asiat:

Astianpesukone vertailu

Joskus myös alhainen vedenpaine voi aiheuttaa sen, ettei tiskikone ota vettä. Kyseessä voi olla myös tekninen vika, jota ei pysty itse korjaamaan. Tällöin on syytä ottaa yhteyttä johonkin huoltoliikkeeseen. 

ASTIANPESUKONE HAISEE

Haiseeko tiskikoneesi pahalta ja jättää astioihin pesun jälkeen ”märän koiran hajun”, eivätkä astiat peseydy kunnolla? Koneeseen on tällöin todennäköisesti kertynyt likaa ja kalkkia.  Asian ratkaisemiseksi on olemassa monia kotikonsteja, mutta paras keino hajujen muodostumisen välttämiseksi on ennaltaehkäisy, eli tiskikoneen säännöllinen puhdistus. Sopiva puhdistusväli ahkerassa käytössä olevalle tiskikoneelle on noin kerran kuukaudessa. 

Pahan hajun tiskikoneesta saa pois seuraavilla konsteilla:

Jos mikään yllä oleva toimenpide ei auta, haju saattaa johtua teknisestä ongelmasta, jolloin olisi hyvä ottaa yhteyttä koneen valmistajaan, varsinkin jos kone on suhteellisen uusi.

🏆 SITRUUNAHAPPO ASTIANPESUKONE

Kaikki vesi sisältää jonkin verran kalkkia, joka ajan myötä alkaa kertymään tiskikoneeseen, jos sitä ei säännöllisin väliajoin puhdisteta. Tähän tarkoitukseen sitruunahappo on hyvä ekologinen...

🔍 ASTIANPESUKONE EI OTA VETTÄ

Mitä tehdä, jos astianpesukone ei ota enää vettä? Tarkista ensin seuraavat asiat...

🤔 ASTIANPESUKONE HAISEE

Asian ratkaisemiseksi on olemassa monia kotikonsteja, mutta paras keino hajujen muodostumisen välttämiseksi on ennaltaehkäisy, eli tiskikoneen säännöllinen puhdistus. Sopiva...