Tehokas virustorjunta suojaa laitteet niin viruksia kuin troijalaisia sekä kiristysohjelmia vastaan ja varmistaa, että tärkeät tiedot pysyvät salassa, eivätkä joudu vääriin käsiin. Riittävän tehokkaan virustorjuntaohjelman avulla voit huoletta maksaa laskuja ja tehdä verkko-ostoksia kaikilla älylaitteillasi. 

PITÄÄKÖ ÄLYPUHELIMESSA OLLA VIRUSTORJUNTA? 

Mobiililaitteisiin on tarjolla erilaisia tietoturvaohjelmia, joista eniten hyötyvät Android laitteiden käyttäjät. iOS ja Windows Phone/Windows mobile- käyttöjärjestelmää tukevissa laitteissa. Tämä johtuu siitä, että Apple ja Microsoft huolehtivat siitä, että kun päivitykset puhelimiin on saatavilla, ne tarjotaan käyttäjille heti.

Lue myös laajempi opas:

Paras Virustorjunta

HALUTUIN.FI

Android-käyttöjärjestelmän tietoturvaan liittyvät päivitykset jäävät hyväksymättä herkästi, jos ne ovat ristiriidassa operaattorin asetusten kanssa. Käyttöjärjestelmän haavoittuvuus ja käyttäjien huolettomuus tietoturvapäivitysten suhteen ovatkin suurimman mobiililaitteiden tietoturvauhat.
Tämä huolettomuus avaa helposti oven erilaisille huijareille, jotka käyttävät sosiaalista manipulointia hyväkseen ja huijaavat käyttäjää asentamaan laitteelleen vahingollisen sovelluksen. 

Android laitteille tarkoitettujen sovellusten määrä on erittäin laaja ja hyvin kirjava. Tämä suuri tarjonta pitää sisällään aina riskin valesovelluksista ja piilotetuista toiminnoista. Riski on erityisen suuri, jos käytetään jotain muuta kuin Google Play kauppaa sovellusten asennukseen.


Puhelin olisi tämän vuoksi syytä tarkistaa säännöllisesti haittaohjelmien varalta. 

Mobiililaitteiden turvaaminen: 

ÄLY TV:N VIRUSTORJUNTA

Joitakin ihmisiä pelottaa älytelevisioissa niiden käyttöehtoihinkin sisältyvä lauseke oikeudesta kerätä käyttötietoja. Älytelevisioiden valmistajien mukaan, he ovat sidottuna lakeihin ja jokaisen asiakkaan yksityisyyden suoja on sitä myöden turvattu. Eri asia on tietomurrot. Ovatko ne mahdollisia myös älytelevisioissa? Vastaus on kyllä, jos laitteessa pystyy vapaasti lataamaan Internetitstä ihan mitä vain. Usein älytelevisioissa on sisäänrakennettu tietoturvasysteemi ja niihin tehdään usein toistuvat laitepäivitykset.

LG, Samsung ja Panasonic käyttävät suljettuja nettiyhteyksiä, jolloin pääsy haitallisille Internetsivustoille on evätty jo laitteenkin puolesta. Kaikki lataukset pitää tehdä laitevalmistajan appikaupan kautta, joiden käyttö on turvallista. 

SONY:lla ei ole suljettuja nettiyhteyksiä, mutta he käyttävät ylimääräistä sovellusta, joka tarkistaa lataamasi sisällön turvallisuuden ennen kuin se hyväksyy sen ladattavaksi. 

wlan reititin testivoittaja

Älytelevisioihin useimmin hyökkäävä haitta on kiristysohjelma FLocker, joka väittää käyttäjän tehneen laittomuuksia ja kertoo äly-tv:n olevan lukittu kunnes heidän vaatimansa lunnaat on maksettu. Yleensä summa on 200$, joka pitä maksaa lahjakorttina iTunes-kauppaan. Tämä maksutapa jo itsessään pistää kyllä hälytyskellot soimaan, ainakin viimeistään.
Tämän haittaohjelman saa onneksi suhteellisen helposti älytv:stä pois kääntymällä laitevalmistajan puoleen. 

Eli myös älytelevisio olisi hyvä skannata säännöllisesti virusten varalta, jos laitteessa on sellainen ominaisuus. 

ILMAINEN VIRUSTORJUNTA ANDROID – KÄYTTÖJÄRJESTELMÄLLE

Android puhelimet saattavat antaa hälytyksen viruksesta, vaikkei puhelimessa olisi edes asennettuna tietoturvaohjelmaa. Tällöin kyse ei ole todellisesta hälytyksestä, vaan röyhkeästä tempusta, joka vain yrittää saada käyttäjää lataamaan tietoturvaohjelman. Sanomattakin on selvää, että tämä tietoturvaohjelma on joko kaikkea muuta kuin tietoturvaohjelma. Joskus nämä tosin ovat oikeitakin ohjelmia, mutta myös erittäin kalliita. 

Kaikkein tärkein puhelimen suojauskeino on asentaa vain tunnettuja sovelluksia ja vain Google Play kaupasta. 

Android käyttöjärjestelmälle löytyy monia oivallisia virustorjuntaohjelmia, joista löytyy myös ne parhaat ja ilmaiset. Monissa ohjelmissa on tarjolla suppeampi ilmaisversio, jonka voi halutessaan päivittää laajempaan maksulliseen versioon. Jotkut ohjelmat tarjoavat koko laajuuden maksutta määräajaksi käyttöön. 

Hyviä ilmaisia virustorjuntaohjelmia:

Virustorjuntaohjelmiin voi tutustua rauhassa, sillä useimpien lataaminen on ilmaista. Jos yksi ohjelma ei miellytä, sen voi poistaa ja kokeilla seuraavaa. Tärkeintä kuitenkin on se, että älylaitteilla on olemassa edes jonkinlainen virustorjunta ohjelma, sillä älylaitteet eivät investointeina ole niitä kaikkein halvimmista päästä olevia. 

🏆 PITÄÄKÖ ÄLYPUHELIMESSA OLLA VIRUSTORJUNTA

Android-käyttöjärjestelmän tietoturvaan liittyvät päivitykset jäävät hyväksymättä herkästi, jos ne ovat ristiriidassa...

🔍 ÄLY TV VIRUSTORJUNTA

Eri asia on tietomurrot. Ovatko ne mahdollisia myös älytelevisioissa? Vastaus on kyllä, jos laitteessa ...

🤔 VIRUSTORJUNTA ANDROID ILMAINEN

Sanomattakin on selvää, että tämä tietoturvaohjelma on joko kaikkea muuta kuin tietoturvaohjelma. Joskus nämä tosin ovat oikeitakin...